GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

De 10 beste veganske byene i verden

De 10 beste veganske byene i verden

Mange av verdens kuleste byer har blitt forkjempere for dyrevelferd, og serverer mengder av vegansk mat, fra vegansk kinesisk mat og vegansk sushi til vegansk stekt kylling.

Vi har allerede dekket de ti beste byene for vegetarianere (og deres åpensinnede matglade venner), så her er vår liste over de beste veganske byene i verden (som du burde besøke eller til og med bo i, enten du er veganer eller ikke!):

1. London, England

London er fylt med veganske herligheter, og det er ikke overraskende når man ser på byens historie med dyrs rettigheter. Fra supermarkeder som selger en rekke spennende veganske retter, til kule restauranter som ikke kun er veganer-vennlige, men helt veganske. London er et kjekt sted å spise hvis du vil unngå dyreprodukter. Et eksempel? Temple of Hackney er verdens første sted med vegansk stekt kylling, og det er et sted veganere burde besøke hvis man vil prøve en (falsk) stekt kylling og andre deilige matretter som veganere normalt ikke kan spise.

2. Berlin, Tyskland

Schivelbeiner Straße aka Vegan Street er et vanskelig sted å overgå når det kommer til veganisme. Gaten er fylt med restauranter, caféer og klesbutikker som bare har veganske og vegetariske kunder. Prenzlauer Berg, et av de flotteste nabolag i Berlin, og Veganz, det første veganske supermarkedet i Europa, prøver å fornye uttrykket til denne byen, som hovedsakelig er kjent for pølser og schnitzel.

3. New York, USA

I 2018 ble denne byen – ikke overraskende – kåret som den mest veganervennlige byen i USA. New York tilbyr veganske alternativer for stort sett alle matvarer du kan drømme om. Uansett om det er en sandwich laget av soyabønner, en falsk burger eller en ekstravagant vegansk frokost (komplett med falskt bacon), har New York alt. Noen steder du burde besøke er Blossom VeganBuddha Bodai og Dirt Candy (som teknisk sett er vegetarisk, men som også tilbyr vegansk).

4. Tel Aviv, Israel

Tel Aviv har stadfestet seg som én av de ledende vegetariske byene i verden, og den er veldig veganer-vennlig også. Man kan finne gode falafler på hvert gatehjørne, og veganske kebabboder finnes rundt om i hele byen. Anastasia skiller seg ut og er et sted man burde besøke som veganer.

5. Los Angeles, USA

LA er enda et kjent paradis i USA med deilige veganske desserter, vegansk ost og vegansk gourmetmat og lokale spesialiteter. Stikk innom Little Pine Restaurant (som selveste Moby eier), Crossroads Kitchen eller Sage Vegan Bistro. Føler du deg fysen på noe godt etterpå, burde du dra innom Donut Friend som har veganske donuts og Instagram-verdige displayer.

6. Amsterdam, Nederland

Amsterdam har alltid vært en sentrum for vegansk kultur. Jacketz styrer showet med deres store utvalg av bakte poteter med smakfulle veganske ingredienser. Deres signaturrett rødbetsalat-potet er intet mindre enn fantastisk. The Avocado Show er også verdt et besøk – som navnet henviser til, handler det hele om avocadoer og å lage gode retter av dem.

7. Paris, Frankrike

Selv om Paris er mest kjent for deres (ikke så veganer-vennlige) bakverk, er byen faktisk svært progressiv og passende for veganere med over 45 veganske restauranter rundt omkring i byen. Hank Burger er et fantastisk must-see for veganere i Paris, samt den veganske popfestivalen Smmmile som tar ting til neste nivå ved å promotere veganisme som en livsstil. Bon appétit!

8. Torino, Italia

Veganisme er kanskje ikke det første du tenker på når du hører Italia og italiensk mat, men Torino er en kulinarisk pioner som er verdt et besøk (og av andre grunner selvfølgelig). Besøk Coox eller Il Gusto di Carmilla for vegansk pizza eller is lagd på mandelmelk.

9. Mumbai, India

Mumbai er hjem til det største veganske fellesskap i verden, så veganere kan også føle seg hjemme her. Med deres eksotiske smaker og friske matvarer burde man besøke favoritter som Sequel Bistro and Juice Bar eller Bastian (teknisk sett ikke en vegansk restaurant, men de har masse herlige veganske retter) og Bombay Bizare Bakers.

10. Roma, Italia

En fantastisk flott by med en kulinarisk kultur – og overraskende vennlig for veganere også. Baking Bread Bistro er én av de mange eksklusive veganske restaurantene som serverer spektakulære italienske retter som er 100% veganske.

Utforsk verden mens du lærer språk i utlandet!Lær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Lær et av 12 språk og velg mellom 52 destinasjoner verden over

Les mer