GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

De 10 beste vinterbyene i verden

De 10 beste vinterbyene i verden

Vinter er et ord som får altfor mye kritikk. Selvfølgelig er det deilig med varme og solfylte dager om sommeren, men bare fordi vinterdagene er kortere og temperaturen synker betyr ikke det at de kalde månedene ikke kan være fantastisk fine – og vi har 10 byer rundt om i verden som beviser det.

NEW YORK, USA

Noen mener at New York er bedre når det er kaldt: skøytebaner kommer frem og den allerede billedskjønne utsikten ra Empire State Building blir enda mer magisk når byen er dekket av snø. Enda et pluss er at det er lavsesong i the Big Apple (utenom de åpenbare juleukene) er vintermånedene perfekte for en ferietur hit, hvor menneskemassene er betydelig mindre og butikkene og attraksjonene har mindre køer enn vanlig – men ikke glem, det er fortsatt New York og det vil alltid være mange mennesker i denne byen.

**BERLIN, Tyskland

**

Med utallige julemarkeder fyllt med boder med gløgg og herlig julepynt, blir ikke vintershopping mer koselig og terapeutisk som dette. Men til og med etter desember er byens hovedstad fantastisk hele vinteren. Når himmelen åpner seg og snøen faller blir Tiergarten Park et magisk vinterland. I Berlin kan du til og med delta i organiserte snøballkriger i parkene – komplett med live musikk og DJer som spiller dagen lang.

LONDON, England

Det er noe vidunderlig britisk med å spasere gjennom Hyde Park når gresset er krispt av frost og temperaturen så lav at du puster røykskyer foran deg. Fylt med ikoniske syn og en shopping i verdensklasse, er London en ekstraordinær by året rundt. Men gjennom vinteren er det ekstra trivelig å komme inn i varmen på en koselig cafe eller restaurant, med levende lys og harmonsik stemning.

**SYDNEY, AUSTRALIA

**

Hvis du ikke kan få nok av sommersolen eller om du virkelig hater vinteren, trenger du ikke å holde deg til den nordlige halvkule når vinteren kommer. Unngå kuldeperioden ved å reise Down Under for å tilbringe en herlig ferie i Sydney – en by som har en gjennomsnittstemperatur på 27 grader. Du vil få tilbake den herlige brunfargen på stranden, bli pro surfer og sjekke ut severdighetene og det lokale nattelivet. Og det beste av alt? Du trenger ikke pakke med deg vinterkåpen – bare husk flip-flopsene!

CHAMONIX, Frankrike

For mange, går vinter og ski sammen som peanøttsmør og syltetøy. Fordi, la oss være ærlige, den beste delen med snøen er muligheten til å suse ned på siden av et strålende snødekte fjell i godt selskap, for så å bli belønnet med en varmende kopp varm sjokolade. Settingen er virkelig fantastisk: lykke til med å prøve å holde øynene på bakken med den fantastiske panoramautsikten over de franske alpene – inkludert det mektige Mont Blanc. Selv når føttene dine er tilbake på flat mark, vil Chamonix få deg til å ta frem kameraet igjen og igjen.

Praha, Tsjekkia

Pakk vinterjakken for Praha er ikke spesielt kjent for sitt varme vintervær – men byen er definitivt kjent for sin sjarme. Den slående skylinen og den karismatiske barokk arkitekturen i byen stiger høyt opp fra den frosne bakken og er fullpakket med festivaler og julemarkeder i desember. I februar og mars tar tsjekkerne farvel med vinteren med deres fargerike karneval.

REYKJAVIK, Island

Du må pakke mer enn bare vinterjakken til denne byen – vi snakker votter, ullgensere, tykke raggsokker og badedrakten. Overrasket? Nei, dette er ikke en skrivefeil: når du har utforsket det utrolig vakre, vulkanske landskapet, sett på geysirene og isbreene på Island er det tid for et bad i Islands naturlige oppvarmede geotermiske bad. Og ikke glem å få med deg nordlyset!

HAVANA, CUBA

Nesten uansett hvor du befinner deg i Europa ville du ikke tørt å ta på deg bikinien for en dukkert i det iskalde havet, men saken er litt annerledes på den tropiske kysten av Karibia. Utforsk Havannas pittoreske, brosteinsbelagte gater med klassiske vintage biler, fersk sjømat på palmedekte strender og dans salsa hele natten på en lokal bar. Dykk utenfor kysten av Cuba og utforsk den fargerike undervannsverdenen og det levende korallrevet som omgir landet. Ah, fantastiske vinter!

DUBLIN, IRLAND

La oss innse det, Irland vil aldri få et rykte som et land med mildt vær og glohet sol, men vinteren er ingen hindring for den irske ånd: den kalde temperaturen i Dublin er det bare å bli vant til. Ta turen innom en av de mange tavernaene og pubene og skål med nye venner og hør levende musikk i varmen.

SAN DIEGO, USA

Den gjennomsnittlige julen kommer kanskje ikke hånd i hånd med surfing, paddleboarding eller golf, men hvem sier at det ikke kan det? Folkene i San Diego er helt enig. Det er lettere å finne den perfekte beliggenhet på de gylne sandstrendene når resten av verden har gjemt seg under varme tepper for vinteren. Hvorfor ikke bare nyte varmen og heller slappe av på en strand?

Bilde av: neiljs , Flickr / Creative Commons

Ønsker du å bli bedre i språk?Les mer her
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Lær et av 12 språk og velg mellom 52 destinasjoner verden over

Les mer