GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

De 10 morsomste språkene å lære

De 10 morsomste språkene å lære

Det finnes absolutt ingen grunn til at å lære et språk skal være kjedelig. Selvfølgelig, hvis det å snakke flytende er målet ditt, kreves det dedikasjon og forpliktelser. Men, det finnes ingen grunn for at du ikke skal kunne ha det morsomt samtidig. Om du velger språket fordi det er morsomt, eller fordi måten de uttaler ord på utfordrer deg, så finnes det mange gode grunner til å lære et nytt språk. Her kommer en liste over de 10 morsomste språkene å lære:

1. Engelsk

Med en haug av adopterte ord fra hele verden, er engelsk et språk fullt av uttrykk og variasjoner (her er 12 engelske ord du bør lære deg idag). Det er språket popkulturen bruker, og språket som hele verden har fått innflytelse fra. Det er også språket som elsker å finne opp nye, trendy ord (som selfie, bromance, frankenfood, og totes). Det er i tillegg et språk som snakkes i alle kanter av verden (omkring 1-1.6 milliarder mennesker snakker engelsk), så du vil ha mange muligheter til å kunne bruke disse nye ordene!

2. Spansk

Det er både praktisk å lære (mer enn 400 millioner har spansk som morsmål) og underholdene å lære, spesielt de første timene man starter. Da er hodet er fullt av de spansktalende karakterene man kjenner fra TV, slik som Dora Utforskeren, Speedy Gonzales og Oksen Ferdinand. Som en bonus er spansk også er nydelig språk å uttale og det kan skape mye god latter når man skal lære å rulle “rs” perfekt.

3. Japansk

Når man lærer japansk kan man bli overrasket over at deres garaigo (lånte ord) vanligvis blir skrevet i “katakana” stavelseskrift. Dette er da de vestlige ordene som de har flettet inn i sitt dagligspråk – slik som apo (appointment/avtale), arubi (RV/campingbil), baiku (bike/sykkel).

4. Tegnspråk

Å lære tegnspråk gir deg en helt unik treningsøkt for hjernen samtidig som det lærer deg et helt nytt talent. Og det er i tillegg praktiske grunner for å lære det: se for deg å kunne snakke med noen på tvers av et fullt rom, en konsert eller til og med med mat i munnen! Det er også et privilegium, hvor mange mennesker som ikke er døve, kan si at de “snakker” tegnspråk?

5. Brasiliansk portugisisk

Sammen med landets hofteristende musikk og solfylte strender, brasiliansk portugisiske søte endinger (“inha”/”inho”) og deres imponerende rytme (når man snakker som en innfødt), skiller språket seg ut fra sin europeiske motpart. Bonusen? Om man snakker språket er det mye lettere å bli kjent med de lokale når du reiser rundt i landet.

6. Tyrkisk

Du er kanskje overrasket over å lese at tyrkisk har en lånt en del ord – for det meste fra fransk – og at grammatikken deres er ganske logisk. Interessert? Det morsomme starter når man begynner å lære å lese og skrive fonetisk ved hjelp av latinske skrifter. Eller når man skal huske tyrkiske lyder gitt til en bokstav man allerede kjenner til (for eksempel, tyrkisk “c” blir uttalt som en engelsk “j” brukt i “jam”).

7. Italiensk

Aaah, kjærlighetsspråket! Vi vet du har sett for deg å snakke flytende italiensk mens du går rundt i Romas gater, kjører en rød Vespa eller har ekte, italiensk pizza opp til albuene. Det er sant: ekte kjærlighet for italiensk kunst og mat har formet vår interesse for språket – og det finnes ingen tegn til at språket skal bli mindre populært.

8. Tysk

Når man lærer tysk kan man bli overrasket over hvor lange ordene er. Men om man deler de opp i mindre ord finner man fort ut at de lange ordene er satt sammen av forskjellige deler og ikke kan oversettes. Prøv med Schadenfreude (en følelse av glede når andre feiler/skadefryd), Fernweh (hjemlengsel over et sted man aldri har vært) eller Verschlimmbessern (prøve å forbedre noe eller gjøre det verre i prosessen).

9. Quechua

Interessert i å lære språket til Inkaene? Ja, det kan virke litt merkelig, men hva er vel mer morsomt enn å lære et rart språk som vil gjøre det å reise ENDA mer spennende? Hvis du noen gang planlegger å reise gjennom Andesfjellene i Peru, Ecuador eller Bolivia, vil du bli godt likt av de lokale hvis du prøver deg på det lokale språket og ikke bare tradisjonell spansk (som de også snakker i disse landene). Heldigvis er det ganske enkelt å lære (og morsomt!) det grunnleggende – og det gir deg tid til å prøve deg på den mer avanserte grammatikken i quechua-språket. Absolutt ett av de 10 språkene det er morsomt å lære!

10. Kinesisk

Kinesisk grammatikk er faktisk lettere enn mange andre land, og det som er ordentlig morsomt begynner når man lærer å snakke språket. Det er et tonespråk (med fire toner), som betyr at en enkelt lyd/tone kan uttales på fire forskjellige måter – med fire forskjellige betydninger. Man vil definitivt gjøre feil når man starter, men så lenge man har det morsomt og kan le av seg selv i læringsperioden, er det verdt det!

Vil du lære språk med EF?Les mer..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på