Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Meny

12 engelske ord du bør lære deg i dag

12 engelske ord du bør lære deg i dag

Det er tid for en ny språkoppdatering –«Oxford Dictionary» leder an og vi følger etter med alle slags nye ord som vil krydre ditt engelske språk. Så, ignorer alle de «butthurt, meanspreading randos» som kommer til å bli sjalu på deg når du sprer om deg med dine nye engelske ord. Bruk dem når du «butt-dialer» din venn eller når du inviterer dine venner til «beer o’clock». Forvirret? Du vil forstå om du leser videre..

1. Awesomesauce (adjektiv)

Når noe er ekstremt godt eller bra kan du gjerne kalle det awesomesauce. (Ja, vi snakker om saus). Om noe er ekstremt dårlig eller skuffende vil det kalles «weak sauce». Ikke spør hvorfor sterk saus ikke er nevnt noe sted..

“My new bike is awesomesauce!”

“His latest movie is total weak sauce.”

2. Manspreading (substantiv)

Om du har brukt offentlig transport noen gang, har du sannsynligvis vært utsatt for “meanspreading”: mannlige pendlere som gjør noe relativt irriterende – de sitter med bena spredt langt fra hverandra slik at de tar opp et ekstra sete.

“There’s so much mandspreading going on on my train; I think I’m going to start biking to work.”

3. Beer o’clock/ wine o’clock (substantiv)

“Beer o’clock” og” wine o’clock” beskriver den passende tiden på dagen man kan ta seg en øl eller et glass vin – merk deg at denne tiden er veldig fleksibel og tilpasningsdyktig.

“Everyone! Stop working, it’s beer o’clock!”

4.Butt-dial / pocket-dial (verb)

Dette kan skje den beste: vi har mobilen i lommen og beveger oss akkurat riktig slik at man trykker på alle slags knapper – og så ender det opp med at baken vår ringer noen. Disse hendelsene fører som oftest til veldig spesielle talemeldinger med massevis av bakgrunnslyd.

“You butt-dialed me last night. It sounded like you had quite the party.”

5. Rage-quit (verb)

Alle som noensinne har spilt et dataspill eller har måtte forholde seg til en lite samarbeidsvillig glidelås kjenner følelsen: du blir sint og slutter med det du holder på med fordi det frustrerer livet ut av deg, aka du Rage-quitter.

“Every time I play Flappy Bird, I rage-quit after a couple of levels. This $%&#* bird drives me crazy!”

6. MacGyver (verb)

Avhengig av hvor gammel du er, gir dette ordet enten komplett eller ingen mening i det hele tatt. MacGyver refererer til en TV-serie fra 90-tallet, om Angus MacGyver – en helt og en nerdete oppfinner – som regelmessig åpnet låste dører ved hjelp av en iskrem eller reparerte TVen med en vannmelon: Når du MacGyver, reparerer du noe på en improvisert og oppfinnsom måte, ved bruk av objekter du har for hånden.

“Yesterday, I MacGyvered like a boss and used duct tape to fix a chair. My date was really impressed!”

7. Mic drop (substantiv)

En av dine #lifegoals bør være å ha masse «mic drop» historier: Fenomenet beskriver øyeblikket som kan oppstå på slutten av en spesielt imponerende opptreden eller tale når hele rommet er stille i ærefrykt – og det ville vært et perfekt tidspunkt å slippe mikrofonen og forlate rommet som en superstjerne.

“He answered the question with a ‘your mom’-joke. What an epic mic drop.”

8. Mx. (substantiv)

Det er et lite steg for en ordbok, men et gigantisk steg for menneskeheten: Mx. brukes i stedet for Mr. eller Ms eller Mrs. når en person unngår å spesifisere deres kjønn eller ikke ønsker å identifiseres som mann eller kvinne. I tilfelle du lurer: den kjønnsnøytrale tittelen uttales Mix eller Mux.

“The university’s application form also offered Mx. as as title.”

9. Snackable (adjektiv)

Dette ordet handler om bekvemmelighet og fungerer for både mat og innhold på internett: Mat kan være «snackable» når det serveres i små «bite-size» porsjoner; Internett artikler kan være «snackable» når de kan leses eller engasjere enkelt og bekvemt.

“The key to your marketing strategy is snackable content that people can consume quickly. And cat videos, of course.”

10. Hangry (adjektiv)

Vi har vel alle vært hangry før: du kombinerer sinne med sult for å beskrive den kjente følelsen du kan få når du er sur og i dårlig humør fordi du trenger noe å spise asap!

“Guys, I need food. You really don’t want to deal with me when I’m hangry.”

11. Butthurt (substantiv)

Dette er en annen interessant kombinasjon av ord: butthurt beskriver hva du føler når du er veldig fornærmet og ergerlig eller når du føler du er blitt urettferdig behandlet.

“He was butthurt over that fact that nobody RSVPed on time.”

12. Rando (substantiv)

Randos kan være skumle – ordet beskriver en merkelig eller mistenkelig person du ikke kjenner. En rando kan ofte ha en sosialt upassende oppførsel, så prøv å holde avstand.

“Some rando sat on our favorite bench in the park and yelled at everyone who walked by.”

Bilde av martinak15, Flickr / Creative Commons

Bli bedre i engelsk med EFLær mer

Del denne artikkelen

Nyeste artikler fra Språk