GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

De syv beste helgeturene i England

De syv beste helgeturene i England

Med så mange vakre byer spredt over hele landet, vil kun en kjip person besøke England og bo på ett sted: fra historiske byer til naturskjønne strender og kulinariske godbiter, har vi funnet de beste byene for en perfekt, britisk helgetur (eller kortere dagstur!).

1. Gå deg vill i London

Ingen tur til England vil være komplett uten et besøk i hovedstaden: London er helt fantastisk, fylt med kultur, historie og ikoniske landemerker. «The Big Smoke» er hektisk og full av liv – og det er dette som gjør London så sjarmerede. Ikke glem å ta med deg kamera, for byen er full av fotogene steder: Buckingham Palace, Big Ben, the London Eye og Trafalgar Square er alle i gangavstand til hverandre, mens Tower of London, Hyde Park og alle av Londons verdenskjente museum er kun en kort tbane-tur unna. Og shoppingen og maten her er virkelig i verdensklasse. Noe jeg kan skrevet en hel artikkel om senere…

2. Dra til Oxford

Du har kommet deg gjennom London – hva med litt miljøforandring? Kun en togtur unna finner vi Oxford, som ikke kunne vært mer annerledes! Den beste måten å se denne nydelige, gamle universitetsbyen på er å dra nedover elven i en tradisjonell trebåt: du vil ikke trenge årer for dette: istedet bruker du en stor stokk til å styre kursen mens du drar nedstrøms. Det kalles elvebåttur, og jeg lover deg at det er verdt å prøve ut!

3. Gå langs stranden i Brighton

Brighton er et mekka for alt som er hipt og kult, og de unge har lenge dratt til denne nydelige kystbyen. En spasertur nedover «The Lanes» vil by på vintage klesbutikker, secondhand bokhandler og platebutikker, og lokale røverkjøp. Etter turen kan du slå deg ned med en deilig kopp kaffe og kake på et lokalt bakeri . Når du har sett alle kunstgalleriene, tatt bilde av den vakre Brighton Pavillion, og besøkt Sea World, er det på tide å ta turen til stranden og sjekke ut den ikoniske bryggen – men vær på vakt for måker som stjeler mat!

4. La deg sjarmere av Cambridge

Gikk du glipp av sjangsen til å dra på elvebåttur i Oxford? Fortvil ikke: elvebredden i Cambridge er også full av elvebåter som vil ta deg på en reise gjennom byen med stil. Ta innover deg den akademiske ånden ved det prestisjetunge Cambridge University som bruker hele byen som sitt campus – 31 høyskoler spredt over hele byen med sine spektakulære postkort-perfekte bygninger, som gir Cambridge sitt typiske engelske preg. Hvem er med på «afternoon-tea» i en av byens sjarmerende te-hus?

5. Dra tilbake i tid i Windsor

Hvor tilbringer dronningen tiden sin når hun er lei av Buckingham Palace? Windsor, selvfølgelig! Denne nydelige, lille byen ligger ved bredden av elven Thames, og føles som en by tiden har glemt. Det majestetiske Windsor Castle har en fantastisk grønn park og åpner gjerne dørene til besøkende som lurer på hvordan innsiden av dronningens «helgehjem» ser ut. Det går en brosteinsbelagt sti forbi slottets vegger, som viser vei til sjarmerende puber, gjennom kongelige handlegater og ned til elvebreddens mange bistroer. Vi er ikke sikre på hva dronnigen gjør når hun er her, men et besøk til en karamellbutikk som tilbyr gratis smaksprøver bør definitivt være på alles agenda!

6. Smak på det beste fra britene i Bristol

Her finner du brosteinsbelagte gater med sjarmerende tesalonger, hippe brunsj kafeer og trendy barer. Elven Avon slynger seg gjennom hjertet av Bristol, og byr på spektakulære seilbåter drivende forbi mens du nyter en deilig lunsj i sentrum av byen – surrealistisk, men på en god måte. Utforsk dekket til den imponerende SS Great Britain og besøk spektakulære Bristol Cathedral før du ser på solnedgangen fra den verdensberømte Clifton Suspension Bridge.

7. Nyt solen i Bournemouth

Se den spektakulære britiske kysten og besøk flere kilometer med sandstrender i Bournemouth. Som en av de mest solrike byene i England, er denne pittoreske kystbyen et perfekt sted å prøve ut New Forest iskrem (noen må jo!). Surfere, ta på våtdrakt! Denne fantastiske kystlinjen er hjemmet til Eurpoas første kunstige surfe-rev; komplett med fantastisk utsikt og masse kule barer og klubber hvor du kan feste fra natt til dag.

Studer engelsk i EnglandLes mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på