GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

De vakreste språkene i verden er…

De vakreste språkene i verden er…

Det finnes over 6900 forskjellige språk i verden i dag, men hvilket er det vakreste av dem alle? Avhengig av morsmål, språk som du snakker og de som du faktisk vet om, kan svaret variere. Det er et spørsmål om personlig smak, samt hvor mye du har vært utsatt for fremmedspråk (og hvilke). Som en innfødt ungarer, oppvokst i Midt-Østen og skolert i det franske utdanningssystemet; her er min liste over de vakreste språkene i verden…

FRANSK – DET VAKRESTE MUNTLIGE SPRÅKET

Hvis det er et språk som trekker et enstemmig verdensomspennende samtykke om sin skjønnhet, er det fransk. Ifølge flere uformelle spørreundersøkelser, synes det å være en generell forelskelse for den muntlige fransken over hele verden. Fransk har blitt beskrevet som jevnt, flytende, elegant og estetisk tiltalende. Språket høres ekstremt musikalsk ut for det ikke-innfødte øret. Og la oss ikke glemme den sterke kulturelle konteksten som gir fransk status som det vakreste språket i verden. Hvem kan motstå Édith Piafs rullende “R” s i La vie en rose eller Serge Gainsbourg hypnotiske tonefall i Bonnie and Clyde?

TYSK – DET VAKRESTE SYNGENDE SPRÅKET I VERDEN

Ofte sies å det at tysk er et hardt språk, men tysk kan være ganske uttrykksfult , melodiøst og følelsesfylt, spesielt når det blir satt sammenmed en bouncy pop-låt. Hvem har ikke nynnet eller sunget sammen til Nena er 99 Luftballons (uten å forstå tekstene), eller mer nylig til Andreas Bourani – Auf uns, CRO Bye Bye eller til en Oktoberfest schlager. Skru opp musikken, la tysk fortrylle ørene dine og la dine følelser skylle over deg!

ARABISK –  DET VAKRESTE SKREVNE SPRÅKET

Skrevet fra høyre mot venstre, uten tydelige store eller små bokstaver, synes arabisk skrift å flyte i det uendelige, på en virkelig fascinerende måte. Det er ikke overraskende at arabisk kalligrafi er æret som en form for religiøs kunst og håndsydd og malt på hellige objekter eller steder.

ITALIENSK –  DET VAKRESTE KROPPSPRÅKET I VERDEN

Når en tenker på et brennende, uttrykksfullt språk, dukker italiensk umiddelbart opp. Dette språket er ikke bare lastet med følelser gjennom sin intonasjon og tonehøyde , men også gjennom lidenskapelig gestikuleringer forbundet med visse situasjoner eller uttrykk. Det er mer enn 200 håndbevegelser brukt av italienerne i hverdagslige samtaler, det være seg av barn, eldre eller politikere på riksdekkende fjernsyn. Gestikulering er en form for kroppsspråk som gir italiensk en utrolig energi og kraft.

Lær språk med EF!Les mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på