GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Den beste byen: San Diego vs. Miami

Den beste byen: San Diego vs. Miami

Når det kommer til moro i solen og sand mellom tærne, så er San Diego i California og Miami i Florida på topp, spesielt om du elsker USA. Begge har vakre strender, masse sol, fantastisk mat og mye å se og gjøre. Når du skal velge hvor du vil tilbringe en helg/uke/måned eller et helt år finnes det mye å tenke på. Men du trenger ikke bekymre deg – jeg har satt sammen denne raske og nyttige guiden som gir deg all informasjonen du trenger.

Vær

Generelt sett er California tørrere og Florida er kjent for sin luftfuktighet. San Diego har en gjennomsnittlig temperatur på 18 grader (men husk at det inkluderer temperaturen på vinteren også) og Miami har 25 grader. Gjennomsnittlig nedbør i San Diego er 26,4 cm, mens i Miami er det 157,3 cm. San Diego har også 2958 timer sol årlig, mens Miami har 2903 timer.

Alt i alt – hva velger man? Luftfuktighet og en frizzy frisyre eller svalere temperaturer og mykt hår? Det kan egentlig være det samme, begge har fantastiske strender.

Sport

Amerikanerne er store sportfans: basketball, fotball og baseball. Ingen reise til USA ville vært komplett uten å gå på et sportsarrangement. Med dette i bakhodet, slår Miami San Diego. San Diego er hjem til San Diego Padres (baseball) og til rugby- og ishockeylag. Dessverre har de tapt Chargers (amerikansk fotball) og Clippers (basket) til Los Angeles.

Miami er hjem for Miami Dolphins (amerikansk fotball), Miami Heat (basket), Miami Marlins (baseball) og Florida Panthers (ishockey).

Mat

Både San Diego og Miami har en salig blanding av kulturer og etnisiteter, men begge er veldig påvirket av det kryddersterke latinamerika. I Miami kan du finne colombianske og venezuelanske arepas, cubansk cafe con leche med grillet brød, peruiansk ceviche og mexikansk chiharrones – fritert flesk som du kan spise slik det er, eller ha i taco. Om du kjenner deg modig kan du smake på biter av alligatorer eller froskebein (jepp, alligatorer og frosker!)

I San Diego trenger du bare spise fisketacos. Så gode er de. Du kan også prøve carne asada fries, hummer i brød og koreansk BBQ – men ikke fortell til folk at du har vært i San Diego hvis du ikke har smakt fisketaco. Det gjør man bare ikke.

Nabolag

Hvis du er i San Diego og trenger en miljøforandring har du et par alternativer å velge mellom: kryss den amerikanske grensen og dra nytte av lave priser i Tijuana. Du kan også kjøre en time nord for å se etter kjendiser i Hollywood, ta en tur opp til Hollywoodskiltet eller shop på Rodeo Drive i Los Angeles. Bare en kort flyreise unna finnes også Los Angeles!

I Miami kan du reise nord mot Disney World eller reise jorden rundt på et par timer på Epcot Center. Du kan også dra litt lengre nord til Daytona Beach for å se Daytona 500, som er et årlig NASCAR billøp (det blir ikke mer amerikansk enn som så). Eller besøk Everglades nasjonalpark for å se på alligatorer og sjøkuer. Bahamas finnes også i nærheten i tilfelle du vil prøve å svømme med griser!

Musikk

Til slutt må du ha riktig sang for å komme i riktig stemning. For San Diego er det Tom Waits “San Diego Serenade” som gjelder. Og for Miami har vi min personlige favoritt fra Will Smith – “Miami”. Can y’all feel that?

Reis til USA med EFLes mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Lær et av 10 språk og velg mellom 50 destinasjoner verden over

Les mer