GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Den ultimate London spillelisten: fra The Clash til Adele

Den ultimate London spillelisten: fra The Clash til Adele

London uten musikk er, vell, ikke London i det hele tatt. Uansett om de danser til de hotteste og nyeste popsangene i gigantiske konserthaller eller er på konsert ved mindre arrangementer, denne byen lever for musikk. Så, på din neste tur til Storbritannias hovedstad, eller om du har byen i dine tanker – skru opp musikken og hør denne eklektiske spillelisten, som inneholder alt fra punk, til indie, til grime og elektronika.

1. LONDON CALLING – THE CLASH

Det er ingen tvil – dette er den ultimate London sangen. The Clash`s hit fra 1979 har klart å fange Londons rebelske og eventyrlige ånd – en ånd som fortsatt er i live idag.

2. HOMETOWN GLORY – ADELE

Den uoffisielle  dronningen av London har laget utallige sanger med detaljer fra hennes liv i hovedstaden. Hometown Glory, som er en av de første sangene Adele noen gang skrev, er et kjærlighetsbrev til byen hennes: et brev millioner av mennesker kan relatere seg till

3. THE CITY – ED SHEERAN

Hvis Adele er dronningen av byen, er Ed Sheeran definitivt kongen. Den super talentfulle 24 åringen har skrevet flere hits som omhandler London – i The City forteller Ed om hans tøffe liv i London før han ble verdenskjent.

4. GIRL – JAMIE XX

London har alltid hatt elektronisk musikk nært til sitt hjerte. Ettersom det har utviklet seg som en sjanger over de siste tiårene, har innovative artister som Jamie XX brukt teknologi til å lage fresh musikk – og ikke bare representere London som by, men inspirert artister rundt om i verden.

5. BONKERS – DIZZEE RASCAL

Øst i byen vil du finne et skjerneskudd, Dizzee Rascal har gitt liv til grime musikken i over et tiår. Hans distinkte vocal og store beats har gjort ham til en av Londons stemmer. Hans elektro house hit “Bonkers”, fra 2009 slår aldri feil om du vil få en Brite til å danse.

6. WINTER WINDS – MUMFORD & SONS

Dette er langt unna musikken til Dizzee Rascal, men populariteten til dette folk bandets musikk  beviser hvordan byen omfavner alle former for kunst. Som sangen heter, denne sangen og resten av deres musikk passer perfekt til mørke høst og vinterkvelder.

7. TECHNO FAN – THE WOMBATS

“East London is not a bomb site, it is a treasure chest” synger The Wombats i denne pop indie sangen som tar deg på en tur gjennom en natt ute i Londons East End – et av byens hippeste steder og natteliv.

8. WATERLOO SUNSET – THE KINKS

Virkelig en klassiker! Sangen er kanskje 50 år gammel, men å høre på denne en sommerdag vil koble deg og London sammen på et dypere nivå.

9. WARWICK AVENUE – DUFFY

Ok, så er det kanskje en haug av tårer i musikkvideoen, men den kunne ikke vært mer typisk London: den inneholder en t-bane stasjon (Bakerloo linjen i tilfelle du vill google det), svarte taxier og regn imens Duffy synger om kjærlighetssorg.

10 HOME – EDWARD SHARPE AND THE MAGNETIC ZEROES

Fra Brazil til Belgia og hvor som helt i mellom, London er et hjem til mennesker fra over alt i verden. Denne sangen handler ikke om London eller om et band fra byen, men den passer perfekt til hva en haug av mennesker ser på London som: sitt hjem.

Bilde av Stefano Montagner, Flickr / Creative Commons

Bli selvsikker i EngelskStuder i London
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på