GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Den ultimate sommerguiden til Brighton

Den ultimate sommerguiden til Brighton

Når sola skinner finnes det kun ett sted britene ønsker å befinne seg: ved sjøen! Siden 1800-tallet har Brighton vært en av Englands øverste stranddestinasjoner.

Brighton er, derimot, langt mer enn bare en by langs kysten. Den er også en innbydende og livlig by som står bak haugevis med arrangementer og er et beryktet knutepunkt for uavhengige skapere og entreprenører. Og den ligger kun en kort togreise fra London. Hva mer kan du ønske deg? Her er vår ultimate guide til å få det meste ut av Brightons mange fantastiske elementer underveis i sommeren.

1. Dra til Brighton Beach

Vi er nødt til å starte med stranda, ikke sant? Brighton kan skryte på seg en lang, vakker sjøfront som strekker seg vestover til Hove og selv til den nærliggende kystbyen Worthing. Dette gir strandfolket flere valgalternativer; dra på svømmetur, slappe av på stranda eller nyte en lang gåtur langs kysten uten å miste sjøen ut av syne. Det er også en grusstrand, som gjør at sjansen for å få sand i fish and chipsen din (en dypfritert britisk rett som du absolutt må prøve når du er langs kysten) er mindre.

2. Besøk bryggen(e)

Når du er på stranda, kan du rett og slett ikke unngå å legge merke til Brighton Palace Pier. Den gigantiske brygga strekker seg fra sentrum av byen og ut i havet, og ble opprinnelig bygget i 1899, men har blitt oppgradert over årene og tilbyr nå restauranter og til og med en liten fornøyelsespark med berg-og-dalbaner.

Dra vestover langs havfronten og finn de ikoniske restene av West Pier. Bare deler av byggets skjelett er igjen, og står opp av havet som et kult motiv for et bilde; den ser særdeles dramatisk ut ved solnedgang.

Ultimate summer guide to Brighton: Brighton Pier

3. Få din dose festivaler

Når byen arrangerer over 60 ulike festivaler som hyller kunst og kultur hvert år, fra store musikkscener til mindre samfunnsaktiviteter, vitenskaps- og komediekvelder og arrangementer som feirer alt som er rart og underlig, finnes det noe for enhver. I mai tar Brighton Festival (som har blitt arrangert siden 1967) og Brighton Fringe (en av Englands største flerkunstfestivaler) over byen og mange av de omkringliggende områdene i Sussex.

Du kommer til å finne teaterforestillinger, live musikk og dans, kunstutstillinger, filmvisninger, litterære arrangementer og mye, mye mer. Usignerte artister vises frem på The Great Escape Festival i mai, og elektronisk dansemusikk feires på Boundary Brighton festivalen i september. I juni må du ikke gå glipp av Brighton Carnival, som nå er 100 år gammelt.

4. Feire Pride

Det episke og inspirerende Brighton & Hove Pride-eventet feirer LGBTQ-samfunn og promoterer likestilling og mangfold. Uka, fylt av musikk og kunst, har blitt arrangert i over 50 år og har lenge vært varmt beryktet som en av UKs beste pride-eventer.

I den første uka av august hvert år samles folkemasser for en fargerik og gledesfylt parade gjennom byens sentrum, og en musikkfestival med verdenskjente artister holdt i Preston Park. Det stopper ikke der; den utrolige atmosfæren renner ut over hele byen, og mange av lokalene og firmaene i Brighton arrangerer også Pride-arrangementer for å feire.

5. Dra på shopping i The Lanes

Den mest kjente delen av Brighton sentrum er et historisk område med smale gater fylt av små, uavhengige butikker, og kalles The Lanes. Dette området feirer og viser frem det beste av Brightons kreative talent. Her kan (og bør) du tilbringe fulle dager på å utforske små butikker, gallerier og boutiquer fylt til randen med antikviteter, lokale kunstverk, skreddersydde smykker, husholdningsartikler og klær.

Så klart kommer du til å trenge hvile under ekspedisjonen din gjennom denne fargerike labyrinten, så å prøvesmake smårettene på pubbene, kaféene og restaurantene som ligger pakket inn mellom alle disse butikkene er også en nødvendighet.

Ultimate summer guide to Brighton: Brighton Lanes

6. Utforsk de engelske landsbygdene

For naturelskere er det langt mer ved Brighton enn bare kystlinjen. Like nord for byen og vestover inn i de grønne bakkene i Sussex ligger South Down National Park. Dette store området av beskyttet land er oversådd med typiske engelske landsbyer (det perfekte stedet å prøve en cream tea eller besøke en tradisjonell engelsk pub), og landskapet i seg selv tilbyr både eventyr og ro. Turruter og sykkelstier krysser engene, gressområdene og skogene, og det finnes en rekke gode muligheter for camping eller glamping hvis du ønsker et eventyr som varer over natta. Bare fem engelske mil fra Brighton ligger Devil`s Dyke, en imponerende kløft kjent for sine vakre utsikter.

Lær engelsk i BrightonUtforsk
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Snakker du flytende? Test dine språkkunnskaper med vår hurtige test

Les mer