GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

10 gode grunner til hvorfor alle elsker Brighton

10 gode grunner til hvorfor alle elsker Brighton

Brighton er kjent for “the city where anything goes” det er fordi menneskene er veldig åpene og liberale til livet. Brighton er utmerket sted å tilbringe en uke eller tre til å utforske det beste av moderne og britisk kultur og byliv. Her er våre topp 10 gode grunner til at alle elsker Brighton.

1. Gledelig mangfold

Denne byens feiring av mangfold og likestilling gjør det umulig å føle seg som en utstikker. Hver august er Brighton hjemmet til den største Pride festen i Storbritannia. Brighton Pride består ikke bare av en parade gjennom sentrum, men også en festival på Preston Park og mange fester på lokale klubber. Det er også et stort internasjonalt studentmiljø som arrangerer arrangementer og kampanjer hele året, så hvis du planlegger å studere her, er du garantert opptatt på de dagene!

2. Imponerende arkitektur

Brighton ble kjent som “London on the Sea” fordi den kongelige prins Regent George IV kom fra London til Brighton på 1700-tallet for å bygge et nytelses sted – som ble et sted der han kunne nyte alle sine ferier. Den utsmykkede arkitekturen til hans kongelige paviljong gir Brighton en viss mengde storhet som ikke ofte sees i britiske kystbyer. Skjult blant de moderne bygningene i dag, er det også mange kirker og herregårder som har stått siden middelalderen, da byen inneholdt en fiskerlandsby som heter Brighthelmstone.

3. Uendelig moro

Siden Brighton er full av eksentriske mennesker fra hele verden, har byen en overflod av fritidsaktiviteter. Du kan leie en Brighton Beach Bike og sykle langs kyststiene, ta snaps på toppen av Brighton Wheel eller, mer uvanlig, kombiner latter yoga med din kjærlighet for sjokolade. Eller hva med en komediekveld på Komedia? Eller delta på en geeky forelesning på Nerd Nite? Dersom ingenting av dette frister kan du dra på pub i Brighton hver dag hele året.

4. Festivaler, festivaler og flere festivaler

Det morsomme stopper ikke med komediekvelder, sykkelturer og pubturer. Brighton er også kjent for sin eksepsjonelle mengde festivaler og arrangementer. Ikke bare er Brighton Festival en feiring av stort sett alt (kunst, musikk, teater, film, debatter …), det er også Brighton Fringe-litteraturfestivalen, feiringen av transgender Pride på Pink Fringe og den tre dag lange musikkhendelsen på The Great Escape Festival. Å, og ikke glem showene på Brighton Dome for kulturelskere og den årlige Paddle Round the Pier for vannsportentusiaster.

5. Naturskjønne spaserturer

Når du er ferdig med alt som fester, dansing og synging, ta en rolig spasertur langs kysten mot Palace Pier og se på solnedgangen. Eller, hvis du trenger en hel dag til å samle energi, har byen en rekke fine gater som du kan vandre rundt i og kaffebarer hvor du kan hvile føttene dine i. Du finner de fleste av de fine gatene fører til The Laines, som er et knutepunkt for uavhengige håndtverkere og fine teamrooms.

6. Velkommen til mat-himmelen

Fish og Chips finner du overalt her, men byen har masse å by på – frister oppfinnsom og deilig vegansk og vegetarisk mat? Da vil du bli overrasket over utvalget og smakene. Internasjonalt kjøkken er også godt representert, spesielt indisk mat, med The Chilli Pickle-restauranten som tilbyr et bredt utvalg av retter og byen har også flere tilbydere av take-away mat. I denne byen bli man bortskjemt av muligheter.

7. Alternative butikker

Brighton er det perfekte stedet å handle for en gave som er virkelig enestående. Hvis du tar deg til Brighton Kensington Gardens (og vær sikker på at du ikke blir forvirret med Londons Kensington Gardens, det er en lengre togtur …), finner du at mange spennende butikker gjemt bak spennende inngangsdører – her finner du alt fra A-Å.

Antikk samlere og vintagejegere vil føle seg som barn i Disneyland. På innsiden av butikkene vil du finne mange brukte skatter, og få øye for ting du aldri viste du trengte.  Og hvis du fortsatt ikke har funnet den perfekte gaven til en ekstremt hip venn, reis til Kemptown og bla i klassiske vinylsamlinger på loppemarkedet, og gå innom en av de mange motebutikkene byen byr på.

8. Kunst – overalt

Kreative typer vil elske å vandre gjennom gatene i Brighton; kunst er uunngåelig her. Byen fyller veggene i hvert andre gatehjørne, ta en spasertur gjennom byen både fargerikt og inspirerende (og veldig Instagram-vennlig). Du ser alt fra Banksys berømte “Kissing Policemen” til mindre kjente kunstverk av lokal kunstner Snub. For de som har en annen kunstnerisk gener, inneholder Brighton Museum & Art Gallery en kunstsamling fra 15. til 20. århundre, en Applied Science and Design-kolleksjon fra 1700-tallet til i dag, og en World Art-kolleksjon med over 15 000 objekter.

9. Unike turistattraksjoner

Når du har sett de mer kjente attraksjonene som Royal Pavilion og Palace Pier, er det på tide å prøve Brighton’s quirky aktiviteter. Bli med på en spøkelsesvandring gjennom de svingete gatene i The Lanes; tilbring en dag i de 200 år gamle politicellene under rådhuset. Eller besøk den ukonvensjonelle Brighton Earthship-bygningen laget av gamle dekk og resirkulerte materialer. Eller gå på ‘Walk in Brighton’ tur for å høre de hysterisk morsomme og merkelige historiene om byen og dens lokalbefolkningen. Du kan til og med se hint av byens viktorianske fortid på den underjordiske Brighton Sewer Tour …

10. Spesielle tradisjoner

Brighton er vert for en nudistisk sykkeltur, så vel som ‘The Burning of the Clocks’, en lanternparade og bål for vintersolverv. Noen deltakere kler seg med klokke ansikter for å markere tidenes overgang. Deretter ved julemorgen er det ikke uvanlig å finne flere svømmende “Father Christmases” i havet og mange merkelig kledte figurer som henger rundt på stranden.

EF tilbyr språkopplæring i Brighton:

EF tilbyr gruppereiser i sommerferien for barn mellom 14-17år, les mer om EF Språkreiser her..

For de litt eldre fra 16år og oppover tilbyr vi engelskkurs i byen, les mer om EF Språkkurs her..

Er du nysgjerrig på å bo i Brighton og bli enda bedre i engelsk?Les mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på