GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

7 engelske ord ingen bruker lenger (men burde)

7 engelske ord ingen bruker lenger (men burde)

Engelsk har stjålet ord fra utallige andre språk og gjentatte ganger gjenoppfunnet seg selv for å høres mer sofistikert ut. Faktisk låner de to store engelske dialektene – britisk og amerikansk – ofte ord fra hverandre, på bekostning av gode ord som aldri blir brukt. For en skam! Her er syv engelske ord jeg tror vi burde begynne å bruke igjen umiddelbart.

1. Facetious

Uttales “fah-see-shuss”, dette ordet beskriver når noen ikke tar en situasjon alvorlig, noe som ironisk nok er veldig alvorlig. Ikke sikker på om det er et ord for det.

2. Henceforth

Uttales “hentz-forrth”, det er en finere måte å si “fra nå av”. Lyder det sofistikert ut, nei?

3. Ostentatious

OK, dette ordet brukes fortsatt noen ganger, men de fleste vet ikke hva det betyr (eller hvordan man staver det). Du uttaler det “oss-ten-tay-shuss“, og det betyr når noe eller noen bevisst flasher eller “show off” noe: som å kjøre en rådyr luksusbil eller har på seg en fryktelig stygg designerjakke bare fordi det er designer.

4. Morrow

Fra gammel-engelsk/tyske ‘morgen’ og middelalder engelsk ‘morwe‘ kommer ordet ‘morrow‘, en forgjenger for ordet ‘tomorrow’ (som betyr “i morgen“). I utgangspunktet betyr det “dagen etter i dag”, og du kan si “morrow” å la vennene dine bli imponert eller forvirret.

5. Crapulous

Dette ordet er egentlig det motsatte av “fabulous” og betyr “å bli syk etter å ha spist eller drukket for mye”, som egentlig beskriver hvordan jeg lever livet mitt.

6. Kerfuffle

Ordet stammer fra skotsk eller irsk. “Kerfuffle” uttales “curr-fuff-ull” og beskriver når noen gjør et oppstyr av noe som ikke egentlig er det. Ikke lat som du ikke har gjort dette.

7. Obsequious

Hvis du leser dette ordet og tenker “Hva ?!”, bare vit at det blir uttalt “obb-see-kwee-uss”, og det betyr at noen er så hyggelige og hjelpsomme at det virker falskt. Vær oppmerksom på: Dette ordet er så tilfredsstillende å si at du kommer til å si det hele dagen. Jeg advarer deg.

Vil du lære engelsk med EF?Les mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på