GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Dublin er Europas Silicon Valley – og det nye populære stedet å studere engelsk

Dublin er Europas Silicon Valley – og det nye populære stedet å studere engelsk

Engelsk er et av de mest utbredte språkene i verden, så når det gjelder å plukke ut en by for å lære det, er det nesten for mange valg. London og New York er de åpenbare valgene, men det er en annen livlig og vennlig hovedstad som tilbyr fantastiske skolegangsmuligheter: Dublin. Merket som Europas Silicon Valley – Irlands raskt voksende oppstarts- og teknologiscene gjør Dublin til det rette stedet å studere engelsk hvis du ønsker å være med på teknologiblomstringen.

Teknologiselskaper kaller det sitt andre hjem

Med tech-giganter som Google, Facebook, Linkedin og Etsy som setter opp sitt europeiske hovedkvarter i Dublin, er området rundt Grand Canal Dock kjent som Silicon Docks. Det har blitt en aktivitetshule, og tiltrekker seg alle fra internasjonalt etablerte selskaper til teknologiske oppstarter og det anslås at over 7000 tech-fagfolk jobber i området. Arbeidserfaring, praksisplasser, jobber … det er fantastiske muligheter for å starte karrieren din hvis du er interessert i storteknologi.

Det har lenge vært et knutepunkt for læring

Dublin har mer enn sine universiteter, inkludert den berømte og prestisjetunge Trinity College, etablert i 1592. Med sin rike en historie med utdanning, nyter dagens moderne studenter erfaringer i en by bygget på grunnlag av læring og kunnskap. I dag er den årlige kalenderen fylt med samtaler, toppmøter og konferanser, ledet av dagens store hoder, som stadig gir toppmoderne teknologi og forskning til Dublin. Det er stedet å være for å komme videre!

Ung og livlig

Dublin er en av de yngste hovedstedene i Europa, med så ambisiøse nyutdannede og kunnskapsrike unge folk overalt. Etterfulgt av ung talent, har Dublin nye, funky puber, et bredt spekter av gastronomi og et summende natteliv som konkurrerer med noen av Europas største byer.

Dublin yrer av kultur

Livet i Dublin sies å aldri være kjedelig. Det er en internasjonal by med alle fasilitetene til et europeisk knutepunkt, men har fortsatt den koselige følelsen av en hjemby. Fyll fritiden din og oppdag verdensklasses musikk rundt Temple Bar, like sør for elva. Her plukker lokale musikere ofte opp en gitar eller en fiolin og belter ut noen låter til folkemengden som er like ivrig etter å synge med. (Ja, damer, det er akkurat som “P.S I Love you.”) Listen over grunner til å elske livet i Dublin fortsetter, så for flere ideer om hva du skal gjøre og hvor du skal besøke, sjekk ut vår Ultimate Visitors Guide i Dublin.

Irskene er blant de vennligste menneskene i verden

Den karakteristiske gjestfriheten og “craic” som irskene er kjent for (vitser og god prat) er aldri mer enn noen få meter unna. Hver pub, butikk og musikklokale, uansett hvor du går vil du møte noen som er i godhumør og som gjerne deler en vits. Dublin er et fantastisk sted å bo hos en vertsfamilie dersom du studerer; vennlig og snakkesalige som irene er, ønsker de lokale familiene studentene velkommen inn i sine hjem med åpne armer og er glade for å snakke til en hver tid, noe som vil hjelpe på engelsken.

Resten av Irland har så mye å tilby

Like utenfor byen, venter det frodige, grønne landskapet som er bultet med små landsbyer og tøffe kystlinjer som ligger ved Atlanterhavet og ber om å bli utforsket. Irland kan være et lite land, men det er absolutt en naturlig vakker et. Uansett om du ønsker å gå tur i åsene og vandre gjennom store nasjonalparker, søke etter den perfekte halvliteren Guinness på en sjarmerende pub, ta en biltur rundt kystveiene eller til og med dra på jakt etter noen av innspillingsstedene til Game of Thrones, så har Irland har alt.

Tror Dublin kan være det perfekte stedet for deg? EF-skolen i Dublin ligger i et elegant herskapshus i byens historiske kvarter, like ved Fitzwilliam Square. Se vår campusvideo for mer innblikk i livet i Irlands hovedstad på EF Dublin.

Les mer om språkkurs i DublinLes mer her...
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Utforsk verden og lær et nytt språk i utlandet

Les mer