Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Meny

Er din drømmedestinasjon Vancouver eller Vancouverøya?

Er

Når du tenker på Britisk Columbia i Canada, er det den vakre naturen, vennlige menneskene og den levende historien som gjerne dukker opp. Folk fra hele verden har den kanadiske provinsen som sin drømmedestinasjon, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor.

I B.C. er de to mest populære byene Vancouver og Victoria på Vancouverøya. Vancouver er metropolen i regionen; hjemmet til teknologi, videospill-oppfinnere og filmproduksjon. Victoria derimot er en kjent universitetsby, har provinsens kapitalbygning og en nydelig natur.

Å velge mellom disse byene er ikke lett, så jeg har satt sammen denne artikkelen for å hjelpe deg med valget.

Liker du vannsport?

Selvfølgelig: Velkommen til Victoria! Victoria er den sørligste byen på Vancouverøya. Selv om øya er en av verdens 50 største øyer (og hjemmet til rundt 750 000 mennesker), er det mye som foregår på vannet. Noe som betyr at uansett hvor du beveger deg på øya, er du mindre enn en time fra seiling, padling i kajakk eller å henge på stranden. Du kan til og med dra på hvalsafari!

Ikke egentlig: Vancouver er rette byen for deg. Det fine med Vancouver er at det ligger rett ved vannet, så du kan nyte strandlivet, vannsport eller dra på båttur hvis du vil. Men du har og muligheten til å leve bylivet. Så hvis vannsport ikke er din greie, kan du heller nyte det vakre bakteppe av stillehavskysten.

Vancouver, Britisk Columbia

Vancouver, B.C., Canada

Hva føler du om sykling?

Jeg elsker det: Victoria er der du vil være. Britisk Columbias hovedstaden er hjemmet til flere sykkelruter enn noen annen by i Canada. Så hvis du vil oppleve byen på sykkel, samt få alle fordelene av den friske luften vil Victoria være ditt hjem borte fra hjemmet.

Det er helt ok: Vancouver er også sykkelvennlig, men tilbyr også noen større transportmuligheter og flyplasser med fly som tar deg direkte til ikoniske nord-amerikanske byer som Las Vegas, Los Angeles eller New York City.

Hva med sjømat?

Kan ikke få nok av det: Regionen er spesielt kjent for laksen sin, som de eksporterer til hele verden. Vil du spise sushi i Victoria, eller nydelig sjømat på en av de trendy restaurantene i Vancouver? Begge byene er et sjømatparadis!

Jeg står over: I begge byene kan du enkelt holde deg til ditt normale kosthold. Fra etablerte #brunchlife -alternativer til vegetariske restauranter har Britisk Columbia noe for en hver mage.

Liker du å være ute?

Hele tiden: Hvis du elsker å være ute vil begge byene være et rett valg for deg. Fra gåturer til sykkelturer, du kan gjøre alt av utendørsaktiviteter i området. Ulikt noen av de nordligere delene av Canada, er temperaturene i Victoria og Vancouver høye nok hele året til å være ute.

Ikke i det hele tatt: Vel, det kan forandre seg om du flytter til en av disse byene. De lokale i B.C. elsker å være ute. Regn eller solskinn – de sier det samme i Canada som her hjemme, «det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær». Har du ikke de rette klærne? Ikke noe problem, bare ta turen innom MEC, Canadas favorittbutikk for utendørslivet.

Victoria, Vancouverøya Britisk Columbia

Victoria, B.C., Canada

Elsker du historie?

Selvfølgelig: Som en av de eldste byene langs Stillehavet i Nord-Amerika, er Victoria hjemmet til mange fantastiske museer og kulturelle opplevelser som forteller deg historier om urfolket og hvordan landet ble bygd opp.

Ikke egentlig: Det er helt greit, Vancouver har fått kallenavnet «Hollywood nord». Det er et av Nord-Amerikas mest brukte steder for filmproduksjoner. Noen av de mest kjente filmene som er spilt inn her er: Juno, Once Upon a Time, The X-Files og Twilight: Breaking Dawn Part 2. Du kan til en hver tid se hva som spilles inn i Vancouver.

Vil du ha flere kulturelle opplevelser?

Det er grunnen til at jeg er her: Jeg visste jeg likte deg! Og du ser absolutt på riktig del av verden. Selv om både Victoria og Vancouver får skryt for sin avslappende livsstil, har de mye kultur å by på.

Victoria er hovedstaden i Britisk Columbia og hjemmet til diverse samfunn, inkludert den nest eldste Chinatownen i Nord-Amerika (like bak San Francisco). Det arrangeres diverse kulturelle festivaler og eventer gjennom året, og er hjemmet til mange internasjonale studenter fra hele verden.

Vancouver derimot er en av de mest språkfylte og mangfoldige byene i Canada. Der vil du har mulighet til å oppleve en ekte global by, hvor mer enn 50% av befolkningen snakker et annet språk enn engelsk som morsmål.

Så for å oppsummere: både Vancouver og Vancouverøya er nydelige steder vest i Britisk Columbia. Begge tilbyr utendørsaktiviteter og kort vei til naturen. De tilbyr begge kultur, historie og en hel del mer. Men hvilken by er rett for deg? Vel, jeg håper artikkelen min hjelper deg med valget ditt.

Vil du oppleve Canada?Reisen din starter her!