GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Generasjon Z + EF Education First

Generasjon Z + EF Education First

I den nye serien Generasjon Z, som vi i EF er så stolte av å presentere, skal vi møte syv unge, norske talenter som hver for seg har skapt en karriere og jobber knallhardt for å nå sine drømmer. De syv er Emma Ellingsen (16) – ansiktet bak ett av landets mest populære profiler på sosiale medier, YouTuber og filmskaper Herman Dahl (16), norgesmester i boksing Anders Eggan (21), leder i Natur og Ungdom Oslo Gina Gylver (17), artist Kevin Haugan (17), redaktør og musiker Tina Mondelia (21), og sanger Ylva Olaisen (18).

Felles betegnelse for disse ungdommene er at de har valgt å gå sine helt egne veier. I serien følger vi syv personer på hver sin kant. De er unge talenter innenfor ulike grener, bransjer og interessefelt. Og de brenner for det de driver med. Selv om de alle er i starten av sitt liv og i hvert fall sin karriere, vet de alle vedlig godt hva de vil og de satser alt for å oppnå sine drømmer. Gjennomgående for alle syv er at de har høye forventninger, både til seg selv og omgivelsen. Serien tar for seg de unges hverdag, og speiler hvordan livet er som tenåring i verdens rikeste land.

Generasjon Z er flinkere, mer ambisiøse og mer endringsorienterte enn noen annen generasjon. De har som nevnt, høye forventninger, både til seg selv og omgivelsene. Hva innebærer det av opp- og nedturer?

Generasjon Z kommer i samarbeid med EF på TV2 Sumo og TV2

Vi møter Emma Ellingsen (16), som mange husker fra TV 2-serien «Født i feil kropp». Med 227 000 følgere på Instagram, og over 222 000 abonnenter på YouTube, er hun en av Norges største profiler på sosiale medier.

Herman Dahl (16) er en av de største og mest populære youtuberne i Norge med sine 108 000 følgere. Han vant prisen «Årets youtuber» under fjorårets Gullsnutten, og ønsker å bli regissør og jobbe med film. Herman Dahl har også reist med EF Språkreiser to ganger, først til Long Beach deretter til Florida. Du kan se videoene fra hans opphold i Florida her..

– Jeg synes det er fett at TV 2 satser på flere ungdomsserier, ettersom at det er begrenset med det på dagens «lineær-TV», som det så fint heter. Jeg tror dette kommer til å bli et feelgood program hvor seeren får et nærmere innblikk i hverdagen til unge som har ulike lidenskaper og hobbyer. Jeg er også veldig spent på å se det ferdige resultatet, sier han til TV 2.

Anders Eggan (21) er Norgesmester i boksing og omtales av mange som et av sportens største talenter her til lands. Han jobber også som modell i New York, for å bygge seg et navn. I serien følger vi Anders som sliter med en skadet høyrehånd.

Gina Gylver (17) har siden hun var barn engasjert seg for miljøsaken. Hun er i dag leder i Natur og Ungdom Oslo. Hun er uredd, holder appeller, går i møter med politikere og har ansvar for mange av aksjonene til naturvernorganisasjonen.

Kevin Haugan (17) er meget talentfull sanger, danser og skuespiller. Tross sin unger alder, er han nesten en vetarn å regne. Han har spilt i en rekke musikkaler, blant annet «Jungelboken» og «Billy Elliot», der han ble head huntet til hovedrollen.

Tina Mondelia (21) Youtuber med nesten 22.000 subscribers, sosiale medier profil,  artist og redaktør for det kjente bladet «Juliabladet.

Ylva Olaisen (18) er en artist mest kjent under navnet YLVA. Hun ble kjent via deltakelsen i The Stream i 2016.  Hun har platekontrakt med Universla Music.

Følg med på Generasjon Z

Følg med på TV2 Sumo, det slippes 4 episoder i uken og kommer på TV2 i vinter

Ønsker du å studere i utlandet?Les mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på