GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Sommeren er over, hva skjer nå? 5 måter å få mest mulig ut av høsten

Sommeren er over, hva skjer nå? 5 måter å få mest mulig ut av høsten

Høsten har kommet, temperaturen faller, brunfargen begynner å falme og du har kommet tilbake til skole eller jobb. Men bare fordi de lange, solrike sommerdagene er over, betyr ikke det at vi ikke kan få mest mulig ut av den kjøligere sesongen som nettopp har begynt; Det er en perfekt tid å reise, kose seg med venner, og utvikle ferdigheter som vil ta livet og karrieren til neste nivå.

Hva venter du på? Her er fem enkle (og effektive måter) å gjøre høsten virkelig fantastisk.

1. Lag en reiseplan

Det er ingen bedre måte å komme over savnet etter sommerferien enn å begynne å planlegge en annen tur (ja, selv om vitenskapen indikerer det), og det er ingen bedre tid å utforske verden enn høsten: det er færre folkemengder, bedre tilbud og mildt vær. Her er noen destinasjoner perfekt for en lang helg eller en uke eller to nedsenket i en ny kultur og kanskje til og med på et vakkert nytt språk:

Roma: Den fantastiske italienske hovedstaden er helt fantastisk på høsten: det er ikke så varmt (det er virkelig, veldig varmt om sommeren) og gatene er ikke helt overfylt av turister. Reise til Roma om høsten eller vinteren betyr nærtliggende museer og kirker, lavere hotellpriser og sjansen til å oppleve den evige byen på en mye mer avslappet og autentisk måte.

Madrid: Spania er kjent som en sommerferie destinasjon av mange grunner, men når det kommer til landets mangfoldige og flerkulturelle hovedstad, er den mye bedre å besøke i løpet av høsten. Sørg for at du får mest ut av de kjøligere, solrike dagene ved å utforske byen til fots, spise god mat ved enhver anledning, oppleve en kultur og de mange museene rundt i byen, og finn noen hyggelige lokale å øve spansken din med.

Paris: Det er ikke noe romantisk med en ekstrem høy temperatur og massive folkemengder. For å nyte det beste av hva den latterlige romantiske byen har å tilby, er høsten desidert best. De neste månedene er en ideel tid å rusle rundt på de vakre boulevarderne, besøke byens legendariske bistroer, utforske museer i verdensklasse spredt over hele byen, og selvfølelig shoppe!

London: Denne kule hovedstaden er flott i hver sesong, men igjen gir høsten muligheten til å virkelig nyte det som gjør denne byen så spesiell: fantastiske museer, spektakulær shopping, banebrytende kultur og en seriøs fascinerende historie. Ikke gå glipp av Oxford Street der alle de store merkene holder til, Buckingham Palace for litt kongelig magi, British Museum, Nasjonalgalleriet for fantastisk kunst og East End som består av kultur og deilig mat.

Tokyo: En annen by som er best om høsten – løvet over Tókyos mange parker er fantastisk i denne sesongen, og når temperaturene begynner å falle, blir det mye mer overkommelig å utforske det beste av storbylivet. Gjør som lokalbefolkningen å ta toget til Osaka eller Kyoto, spis deg gjennom tusenvis av førsteklasses restauranter, handle i de største elektronikkbutikkene du noensinne vil besøke, mens du gjør dette bli kjent med lokalbefolkningen og lokal kultur på Imperial Palace eller Robot Restaurant (to svært forskjellige sider av Japan, tro oss).

New York: Kanskje den ultimate høstbyen – det fargerike bladverket i Central Park er verdt turen alene, men det er også severdigheter og butikker som gjør dette til en av verdens mest spennende byer. Ikke glem å besøke Empire State Building, handle i Soho og gå over Brooklyn Bridge, og sørg for at du tilbringer masse tid i byens spektakulære parker, og nyt fargene og lukten av høsten.

2. Lær deg noe nytt

Nå er det den perfekte tiden å legge til en ekstra ferdighet på CVen din og sørge for at du skiller seg ut fra mengden. Med mer tid dedikert til læring, er høsten den perfekte sesongen for å begynne å lære et nytt språk (eller å utvikle en du allerede kjenner) og for å øke sjansene for å få en bedre jobb eller bedre lønn. Å forplikte seg til å lære en ny ferdighet som et språk, vil også øke selvtilliten din, hjelpe deg med å få nye venner og tillate deg å leve, jobbe eller studere i et fremmed land. Det kan markere begynnelsen på et liv brukt å utforske verden og bryte ned alle barrierer. Tro oss, vi vet! Dersom du ikke er klar for å lære et nytt språk eller utvikle språkkunnskapene dine enda? Tilbring denne kaldere sesongen med å pusse på matlagingsferdighetene dine ved å ta et matlagingskurs med noen verdensberømte kokker.

3. Reis på en road trip

Frister det ikke å reise til fjerne byer for å få smaken av et eventyr? Utforsk ditt eget land med bil med noen gode venner på slep eller utforske de nabolandene du alltid har ønsket å besøke. Med kjøligere temperaturer, vakker natur og roligere veier, er det nå den perfekte tiden til å utforske nabolaget ditt på fire hjul.

4. Fokuser på vennskap

Du er tilbake fra din drømmesommer nå og ser etter noe morsomt å gjøre sammen med venner. Dersom en road trip ikke frister (eller du ikke har en bil for eksempel), bruk naturen og vurder å få en ny hobby med dine venner, som fjellklatring, sykling, ridning eller camping. Planlegg en helg med dine beste venner for å sjekke ut en nærliggende film- eller kulturfestival – begge tilbud er en perfekt mulighet til å lære noe nytt sammen og skape nye minner.

5. Bli mer akademisk

Dersom du studerer, bruk denne sesongen til å fokusere energien din på dine akademiske emner og planlegg fremover. Foreksempel kan du lære noe nytt, ta et nytt kurs eller emne so interesserer deg. Om du ikke er student enda, er det nå på tide å forplikte seg til et kvelds eller online-kurs innen noe som interesserer deg – vi elsker ideen om å ta et språkkurs om kveldene eller å gå på et kortspråkkurs i utlandet (i kinesisk eller arabisk foreksempel), eller kanskje å lære å kode (CodingAcademy er et flott sted å starte).

Få mest mulig ut av høsten, lær et språk!Les mer om kurs og destinasjoner
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på