GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Hva er egentlig fordelene med å reise?

Hva er egentlig fordelene med å reise?

Mange kjenner følelsen av at man trenger å reise vekk fra det daglige livet, samle ny energi og skape nye minner og opplevelser. Alle trenger å dra på ferie for å koble fra, det føles godt for både kropp og sjel.

Det er ikke sånn at man trenger å reise til andre siden av jordkloden til et ukjent språk eller tidssone. Man kan også koble av ved å dra på ferie i en annen by, det viktigste er å bryte tankemønstrene og vanene du er i når du er hjemme. Noe a det beste ved å reise, er jo tross alt og komme hjem igjen med samlet ny energi og kofferten full av nye minner.

Vi har laget en liste med noen av fordelene med å reise:

Du kobler av

Når du besøker et nytt sted bruker du mer av hjernes ressurser, bare det å orientere seg selv, memorisere gater og nye veier, utforske matretter og planlegge dagene vil hjelpe deg av å «koble av»  de hverdagslige rutinene hjemme.

Du opplever ting som du vil huske

Når du er på reise kan du gjøre hva som helst. Du kan dykke med haier, utforske gjemte strender, bestige fjelltopper, møte nye mennesker eller spise den beste middagen du noen gang har spist. Alt dette handler om opplevelser og hvert eneste minne er erfaringer og følelser du tar med deg hjem igjen.

Du blir mer kreativ

Det sies at en reise forbedrer hjernens helse er at det vekker tankene dine og utfordrer sansene dine. Du ser mennesker du aldri har sett, historierer du ikke har hørt og spiser mat du ikke har prøvd. Å reise er kultur, vekker fantastisen din og lar deg reflektere over gamle vaner.

Det er nok en grunn for at man begynner å planlegge sin neste reise når man er på reise, det gir mersmak!

[

](https://www.ef.no/blog/wp-content/uploads/sites/31/2020/04/travel-2.jpg)

Gjør deg mer empatisk

En av de flotteste fordelene med å reise er dette punktet. Å reise forbedrer hjernes helse fordi det viktigste du gjøre er å kommunisere. Du skaper nye minner med nye opplevelser, smaker og erfaringer. Du knytter også kontakt med menneskene rundt deg og menneskene du møter på din reise, dette gjør at du ser verden på en mer ydmyk og intim måte. Å reise gjør det mer tolerant, ved at du tvinges ut i situasjoner der du må være mer fleksibel – dette kan igjen føre til å få mer empati og utvikler evnen til å forestille seg selv i andres sko og se verden fra et annet perspektiv.

Du lærer på reise

Du vil lære om verden vi lever i på reise. Du blir kjent med en ny kultur, mat, serverdigheter og få en bedre forståelse av hvordan ting henger sammen. Dette er kunnskap du kan dra nytte av resten av livet.

Forbedrer humøret og reduserer stress

For å kunne reise har man som regel planlagt og gledet seg i en stund, når man ankommer destinasjonen man skal være på vil man «koble fra» livet hjemme og nyte nye impulser. Man unner seg ofte flere goder på ferie, som et bedre måltid, sove litt lenger, være oppe litt lenger og la impulsende styre hverdagen din – dette kan bidra til at du reduserer stressnivået ditt og blir i bedre humør.

Man blir mer takknemlig

Når man er på reise kan man kjenne på et savn til familie, venner, rutiner, jobb med mer. Man kan oppleve en kultur og bli takknemlig med livet hjemmet i Norge.

Å reise har ingen aldersgrense og det gjør det lykkerligere

Bli kjent med EF sine reiser i utlandetLes mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på