GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Hva er egentlig High School Spirit?

Hva er egentlig High School Spirit?

Henriette er utvekslingselev i Texas i USA og her forteller hun oss om hva uttryket “High School Spirit” egentlig er.

Hva er egentlig High School spirit? Det er et spørsmål en kan undre seg over når en ikke har opplevd det på ekte, amerikansk vis. High School Spirit kan være alt fra Homecoming, Spirit-Weeks, skoleball eller bare det å dra på en amerikansk fotballkamp som skolelaget spiller. Cheerleaders i drakter som en kun ser i amerikanske filmer, musikk som spilles av skolens egne band og sprudlende, engasjerte amerikanske ungdommer.

På skolen blir en involvert i et miljø som virkelig går under kategorien «High School Spirit» – en intens glede over sport, kunst, musikk, teater eller dans. Skoleavis, store kantiner og lærere som engasjerer seg for hver enkelt elev. Det finnes et utall av klubber og sportslag som bare venter på å få nye medlemmer, for å danne nye, større og sterkere lag, og ikke minst danne vennskapelige bånd. Elever heier frem skolen sin i forskjellige settinger, og skolelogoen og maskoten er noe en absolutt kommer til å se mer enn to-tre ganger.

Store, gule skolebusser står utenfor skolen og venter når en skal hjem fra en skoledag fylt opp med nye erfaringer, opplevelser og lærdom. En dag hvor en har opplevd så mye mer enn bare det å lære om det faglige. Det er nettopp disse opplevelsene på skolen – ikke bare læringen som skjer innenfor klasserommets vegger, men også det å gå i skolegangene hvor store skap pryder veggene, se på alle de forskjellige plakatene som medelever har hengt opp på skolens vegger, og alle de forskjellige aktivitetene skolen har å tilby, som en også tar del i før og etter skoletid.

High School Spirit er et ordentlig sterkt samhold mellom skolens elever og lærere. Et samhold jeg tør å påstå man ikke kan sammenligne med noen andre land – nettopp fordi det er så amerikansk. Det sies at alt er større i USA – og High School Spiriten er intet unntak.

DRA PÅ UTVEKSLING MED EF!Lær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på