GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Hvordan føle seg som hjemme utenlands: 10 tips

Hvordan føle seg som hjemme utenlands: 10 tips

De fleste som reiser utenlands kan oppleve utfordringer ved det å føle seg som hjemme. For å få mest ut av å studere, internship, eller å arbeide i utlandet, er det ikke bare å lære språket og gjøre som lokalbefolkningen gjør – du ønsker kanskje også å bo på et sted som føles som et hjem borte fra hjemmet. Ditt rom skal skrike: “Se, alle sammen! Personen som bor her er komfortabel, og her er mitt interiørdesign for å bevise det. “Og ikke bekymre deg, selv om du ikke er  interiørdesigner, kan du likevel skape en hjemmekoselig atmosfære med noen enkle (og billige) triks.

1. GJØR PLASS

Den første regelen for å snu ditt midlertidige oppholdssted utenlands til et faktisk hjem. Gjør det til et sted hvor du faktisk ønsker å bruke tiden din – hvis du alltid forlater huset for å studere eller slappe av, vil aldri rommet eller leiligheten din føles som et sted du faktisk bor. Du vil kanskje ommøblere og sette opp et område hvor du kan gjøre lekser mens bokormer bør kjøpe noen puter til å sette opp en koselig lesekrok. Hvis du liker å gjøre yoga eller annen trening kan du lage et hjørne til dette – du skjønner greia.

2. DEKORER

Et hus er ikke et hjem fordi gardinene matcher lakenet som går sammen med lysene osv. Det handler om ting som har en sentimental verdi og å vise frem din personlighet eller lidenskap: Mindre er vanligvis mer og et kult dekorativt element eller bilde kan gjøre trikset og kan føre til gode samtaler når du inviterer folk over (se tips nummer ni) . I tillegg kan du alltid ta det med deg som den ultimate souvenir. Hvis du trenger inspirasjon, sjekk ut Pinterest eller besøk medstudenter, praktikanter, eller kolleger. Selv om man bor utenlands kun for en periode skal man føles seg hjemme.

3. HENG OPP BILDER

Noen ganger bor du ikke på et sted lenge nok til å kanalisere din indre interiørarkitekt, eller så har du rett og slett ikke lov til å pynte slik du ønsker – hvis du bor på et Airbnb eller et hotell, for eksempel. Men selv da, kan du sette opp bilder av dine venner og familie for å legge til et personlig preg på et blunk.

4. GRØNNE FINGRE

En sikker indikasjon på at et rom er et hjem? En plante. Du kan også kalle det din nye grønne venn, og gjøre den til din nye studie kompis. Hvis du er bekymret for vanning, er det bare å få tak i noen friske blomster eller en plast plante som du kan tørke støv av nå og da.

5. LEGG VEKK KOFFERTENE

Et kjennetegn ved reiser er tilstedeværelsen av bagasjen. Å leve ut av en koffert vil minne deg på at du er på veien. Derfor, for å på en enkel måte føle seg mer hjemme, er det lurt å pakke ut klærne og sette kofferten unna.

6. HOLD DET RYDDIG

Dette er ikke så veldig gøy, men viktig: Hold ditt hjem borte fra hjemmet rent og ryddig. Å komme tilbake til en mer eller mindre plettfri leilighet etter en lang dag ute – komplett med en seng som er oppredd – er en del av grunnen til at du bor på et hotell er så gøy. Husk det!

7. HØR PÅ MUSIKK

En utmerket måte å gjøre et sted med hjemmekoselig er musikk: Uansett om det er hodetelefoner eller høyttalere, lytt til din favoritt spilleliste, det gjør alt bedre, uansett hvor i verden du er.

8. DUFTLYS

Hvorfor ikke tilpasse ditt hjem for alle sanser? Kjøp noen duftlys eller luftrenser. Selvfølgelig kan du sjekke med dine romkamerater, men en kjent, favoritt lukt kan gjøre underverker når det kommer til å føle seg hjemme.

9. VIS DET HELE FREM

En stor del av å skape et sosialt liv borte fra hjemmet er å møte nye venner – ved å invitere dem over, for eksempel. Tross alt, du har brukt all denne tiden på å fikse opp boligen din, og da er det på tide å vise den fram. Ikke glem å ta bilder, skyte en video eller få venner og familie til å ta en nærmere titt på en video chat.

10. DRA UT OG OPPLEV VERDEN RUNDT DEG

Nå er det på tide å ta det til neste nivå – omverdenen. Utforsk nabolaget ditt og finn en kafé, gym, kino, restaurant eller park som kan være ditt (midlertidige) “happy place”. På den måten vil du alltid ha noen alternativer når du trenger en endring av omgivelsene eller føler på litt hjemlengsel mens du er utenlands.

Les mer om studieår i utlandet?Les mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på