GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Hvilke roadtrips utenlands er de mest populære?

Hvilke roadtrips utenlands er de mest populære?

Å tilbringe noen dager eller uker i en bil, med egenvalgt musikk og fantastisk utsikt kan være drømmen for mange. Men hvor skal du dra på din roadtrip? Jeg har satt sammen en liste over de (etter min mening) fineste roadtripsene man kan ta i 2020.

1. The Wild Atlantic Way i Irland

Den 2500 kilometer lange veien går langs vestkysten av Irland. Her får du en spektakulær utsikt over hav, klipper og strender, og du kan oppleve den fantastiske irske kulturen på hvert stopp.

2. Ring Road på Island

Veien går i sirkel rundt hele landet og gir deg mulighet til å oppleve alle kriker og kroker. Her kan du se fantastiske isbreer, kraftige fjell og en fantastisk kystlinje. En nydelig roadtrip som du ikke trenger å reise langt for å finne.

3. Highway 1 fra San Francisco til Los Angeles (Pacific Highway)

Med nydelig havutsikt og natur er dette en tur man virkelig burde ta! Som et pluss et både San Francisco og Los Angeles fine byer hvor man kan oppleve alt fra nydelig mat til fantastiske shoppingmuligheter. Det er og mange mindre byer langs veien hvor det virkelig er verdt å stoppe, som i Monterey, hvor du kan ta en tur innom et av de største akvariene i Nord-Amerika.

4. San Francisco til Los Angeles, via nasjonalparkene

Du kan også legge din roadtrip på denne strekningen uten å se havet og heller kjøre innover i landet. Om du velger denne veien kan du ta turen innom Gran Canyon, Antelope Canyon, Yosemite nasjonalpark og til og med ta en kveld i Las Vegas.

5. Route 66 i USA

Veien som strekker seg fra Chicago til California, hvor du får oppleve store deler av innlandet på de 3940 kilometerne den strekker seg over. Her får du både fjell, ørkener og byer på en og samme tur. Dette er nok en av de meste kjente veiene folk vil reise på roadtrip på.

6. Hana Highway, Hawaii

Denne turen er fin for en dagstur, og strekker seg fra Paia til Hana. På turen krysser du 59 bruer, og du kan se fosser, bambusskoger og fantastiske utsikter på den nydelige øya.

7. Garden Route, Sør Afrika

På denne turen kan du både oppleve naturen, se den fantastiske kysten, beundre ville dyr og smake fantastisk vin. Det anbefales å bruke god tid på denne veien og stoppe i mange av byene man kjører forbi. Det er der man kan finne de mest fantastiske opplevelsene.

8. The Atlas Mountains fra Marokko til Tunisia via Algerie

Her kan du se noen av de vakreste fjelltoppene i Nord-Afrika. Veisystemet er også bra, og veiene er gode. Opplevelsene du får av å kjøre denne ruten vil du sent glemme, og det er ulikt noe annet du tidligere har sett.

9. Great Ocean Road i Australia

Strekningen er 243 kilometer lang og går mellom Torquay og Allansford i Victoria, sørvest for Melbourne. Veien går forbi en nasjonalpark, strender og du får fantastisk havutsikt. En flott måte å nyte Australia på om du har begrenset med tid.

10. Auckland til Wellington på New Zealand

Veien fra nord på øya til sør på øya, via Thermal Highway slik at du skal kunne oppleve mest mulig av øya. Her er du innom vulkankrater, geysirer, du får se fantastisk natur og kystutsikter.

11. Incas Heartland i Bolivia og Peru

Denne har ikke noe offisielt navn, men om du vil reise gjennom hjertet til Incaene, er dette veien for deg. Her får du se Andesfjellene – og tilhørende landskap, du kan oppleve urfolkenes kultur og mattradisjoner, og kanskje du ser en llama eller to på veien.

12. Transoceania, Brasil til Peru

Hvis du virkelig vil oppleve hva Sør-Amerika har å by på, kan du enten sette deg på bussen, eller kjøre selv, fra Rio de Janeiro i Brasil til Lima i Peru (Transoceania). Det tar cirka en uke, og du får oppleve fjell, skog, urfolk, ørken og alt annet du kan tenke deg. Det kan lønne seg å svinge av og ta noen sideveier for å oppleve lokalbefolkningen og hva de har å by på.

Vil du oppleve verden?Reisen din starter her!
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på