Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Meny

Hvordan overlever jeg min eksamensperiode? 5 tips

Hvordan overlever jeg min eksamensperiode? 5 tips

Du har viet timer, dager og uker for å delta på forelesninger og ta inn hvert ord av visdom lærere og professorer har delt i klassen. Det eneste som gjenstår før en velfortjent ferie er den endelige eksamen, og til tross for alt det harde arbeidet du legger i dine oppgaver og gruppeoppgaver i løpet av året, vil den avsluttende eksamenen ofte bestemme om du vil tilbringe ferien med total avslapping eller øving til eksamener du strøk på. Men fortvil ikke!

Vi har satt sammen en kort liste med tips og triks som vil hjelpe deg å overleve den endelige eksamen og tilbringe ferien på best mulig måte, i stedet for i støvete skolebøker.

TIDEN FØR EKSAMEN

1. PLANLEGGING

Planlegging er alt! For å holde styr på alle eksamener og alle de forskjellige emnene du må gjennom, sørg for å planlegge dine studier nøye. Ta deg tid til å lage din egen personlige timeplan med en klar oversikt over hva du skal studere når. Tildel mer tid til klasser du finner spesielt utfordrende og sørg for å legg inn noen pauser for å holde deg motivert.

2. TA DEG TID

Å ta pauser når du studerer er like viktig som å tilbringe tid foran bøkene – du trenger tid til å bearbeide all den nye informasjonen. Gjør det beste ut av fritiden din ved å unngå å bruke for mye tid foran TV-en eller på sosiale medier. Sov, spis sunt og tren i stedet.

Søvn: Du må holde deg godt uthvilt og fokusert for å behandle mye informasjon. Ikke gå til sengs for sent, spesielt ikke dagen før eksamen. Pass på å ikke sove for mye heller, altfor mye søvn kan virke mot sin hensikt og føre til at du føler deg mer sliten i stedet.

Spis sunt: Vi pleier å dra rett til matbutikken eller kjøkkenet for å ta oss en snack når vi blir lei, eller å bruke søtsaker som en belønning når vi har oppnådd noe, men for å holde deg fra å bli distrahert av sult eller lavt blodsukker må du ha en skikkelig frokost, lunsj og middag med to sunne snacks i mellom i stedet. Her er en liste over sunn snacks som vil holde deg drevet mens du studerer.

Tren: Forskning viser at det er en sammenheng mellom trening og akademisk suksess. Når du gjør cardio (løping, svømming, sykling etc.) vil hjernen din fylles opp med oksygen, noe som gjør den bedre rustet til behandling og beholdning av ny informasjon. Selv en gåtur med lavere ytelse hjelper deg å ta inn den informasjonen du har lært.

 

UNDER EKSAMEN

3. FORDEL TIDEN DIN

Når den store dagen er kommet og det er tid for eksamen må du sørge for å bruke tiden din med omhu. Å være fokusert og organisert er nøkkelen. Bruk de første par minuttene på å lese gjennom alle spørsmålene og planlegg den rekkefølgen du vil svare på dem i. Motstå fristelsen til å begynne å skrive med en gang. Starte med spørsmålet du føler deg mest komfortabel med for å øke selvtilliten helt fra starten; etter en god start det er mye lettere å gå videre til mer utfordrende spørsmål. Ved flervalgspørsmål; sørg for å lese gjennom alle svarene nøye før du svarer.

Pass på ”lurespørsmål”- eller svar som er veldig like, disse kan lett resultere i feil svar. Med essay er det viktig å ta deg tid til å lese gjennom spørsmålet og skrive en kort plan for hva du ønsker å skrive om før du begynner å skrive

4. FÅ I DEG NOK VÆSKE

De fleste av oss vet at nok drikke er viktig for vår fysiske prestasjoner , men visste du at det er like viktig – og kanskje enda mer – for hjernen din? Dehydrering kan forårsake hodepine og utmattelse mens drikkevann kan bidra til å øke hjernens kapasitet og forbedre din hukommelse. Å holde seg hydrert under eksamen kan hjelpe deg til en god karakter, så sørg for å ta med drikkeflaske til eksamenslokalet!

ETTER EKSAMEN

5. NÅ SKAL DET FEIRES!

Det er på tide å feire at du overlevde eksamenen! Du har fulgt våre tips , gjort ditt beste, og nå er det for sent å endre utfallet, så slutt å stresse med det. Ringe venner, vær med familien eller gå ut og ta deg en seiersdans. Sørg for å sette pris på følelsen av frihet etter alt det harde arbeidet. Og hvis eksamensresultatene slår ut verre enn du forventet, fortvil ikke; livet er god på å gi oss nye sjanser, og du har alle verktøyene du trenger for å gjøre det bedre neste gang. Lykke til!

Hva med utlandet etter eksamen?Lær mer

Del denne artikkelen

Nyeste artikler fra Språk