GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Hvordan overleve langdistanse flygninger: 10 tips

Hvordan overleve langdistanse flygninger: 10 tips

Bortsett fra  ketchupflasker og post-it lapper, er fly trolig en av de kuleste oppfinnelsene noensinne: Du går ombord på et fly og et par timer senere, setter du foten ned på et sted hvor alt – fra språket til mat, og været – er annerledes. Avhengig av hvor lenge du flyr, må du sitte relativt lenge og trangt. Sjekk ut våre 10 tips for å gjøre din neste flyreise litt bedre.

1. PAKK EN CARRY-ON BAG NÅR DU FLYR

Om du ønsker å se og føle deg som en million dollar etter landing, anbefaler vi å pakke følgende ting i håndbagasjen : en tannbørste og tannkrem fordi å pusse tennene gjør at du føler deg mer våken og uthvilt, deodorant å lukte godt, og  leppepomade og fuktighetskrem for å sørge for at huden din gløder uansett hvor tørr luften er. Bortsett fra toalettsaker, bør du passe på at du også har en penn og adressen til stedet du bor på (den første natten), slik at du kan fylle ut alle reiseskjemaer uten å måtte bry flyvertinnene.

2. TILBEHØR & SØVN

Ta med ørepropper, sovemaske og støydempende hodetelefoner tillegg til nakkepute, vil dette hjelpe deg å slappe av og kose deg så mye som et økonomi-klasse sete tillater. Om du ikke ønsker å sove kan du se på tv skjermen foran deg.

3. NYT UNDERHOLDNINGEN OMBORD

Tiden flyr når du ser på filmer og TV-programmer. Mange flyselskaper lar deg sjekke filmutvalget på nett, slik at du kan  planlegge underholdningen eller komplettere den med din egen samling. Selv om filmene er perfekt for å distrahere og glede, er det alltid en liten sjanse for at in-flight entertainment ikke fungerer: Ha alltid en backup plan – som en bok, dataspill, filmer eller musikk – slik at du slipper å oppleve hvordan det føles å stirre på baksiden av setet i åtte timer.

4. TENK PÅ BENPLASSEN NÅR DU FLYR

Carry-on bagasje er kjempe bra, helt til du leggy den under setet foran deg hvor du allerede har liten benplass. Pass på at du legger bagasjen i hyllen over deg slik at du kan strekke på bena så ofte det trengs.

5. GÅ MED BEHAGELIGE KLÆR

Komfort er nøkkelen når man flyr lange distanser. Ta på deg flere lag med klær og ta på deg det du ville gått med en slapp søndag hjemme. Plagg som hettegensere, skjerf (som kan brukes som teppe) og et ekstra par med sokker er lurt å ha. Om du ikke vil se ut som du nettopp har stått opp når du lander, kan du bare pakke med deg et skift som du skifter til før landing. .

6. BEVEG DEG

Å sitte i timesvis er ikke bare ukomfortabelt, men det kan også føre til at blodsirkulasjonen nærmest stopper. Prøv å reise deg og gå rundt og strekk på musklene så ofte du kan. Noen fly har til og med øvelser i et flymagasinet som du kan gjøre eller på tv-kanalene.

7. FÅ I DEG NOK VÆSKE MENS DU FLYR

Drikk. mye. vann. Det å fly er veldig dehydrerende for kroppen og du må drikke mr enn du ellers ville gjort. Ikke vent til du er tørst, men ta med deg en drikkeflaske som du kan fylle på hele tiden. Hold deg unna koffeinholdige drikker og alkohol, som vil dehydrere deg og gjøre det vanskelig å sove. Ta gjerne med deg noe lett snacks som nøtter eller kjeks som du kan spise på mellom måltidene.

8. TREN FØR DU FLYR

Å føle seg avslappet og litt trøtt er ideelt når man skal sitte lenge på fly: å trene kan hjelpe deg med nettopp det. Om du ikke har tid til å trene før du reiser bør du ta deg noen runder rundt på flyplassen.

9. LÆR DEG NOEN SETNINGER PÅ DET LOKALE SPRÅKET

Å lære et nytt språk er ikke bare en god måte å få tiden til å gå , det vil også gjøre ferien mye enklere. Du kan bruke en ordbok, lagre lydfiler på telefonen eller se videoer på nettbrett og snakke med sjåførene og hotellets resepsjonister som en god trening. Hvis ett språk ikke gir deg nok utfordring, kan du prøve å lære deg noen setninger på språket til de landene du flyr over.

10. HILS PÅ NABOENE DINE NÅR DERE FLYR

Å sette igang en samtale med personen ved siden av deg fungerer ikke alltid, men det er verdt et forsøk. Du vet aldri hvem du har ved siden av deg og det kan ende i vennskap, forretningsavtaler eller reiseplaner. Etter du har introdusert deg og kanskje small talket litt kan du også benytte sjangsen til å spørre om filmtips.

Reis utenlands med EFLes mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på