GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Hvordan planlegge drømmereisen på budsjett?

Hvordan planlegge drømmereisen på budsjett?

Det er en vanlig missforståelse blant potensielle jetsettere at å reise rundt jorda er umulig med mindre du har et ubegrenset kredittkort (og noen som kan betale det for deg!). Heldigvis er ikke dette sant. Såklart, å reise koster penger, men det er måter å gjøre det billigere på. Her er våre 7 beste tips for hvordan du kan planlegge din drømmereise på budsjett:

1. VELG EN MER BUDSJETTVENNLIG REISEMÅTE

Glem hotell, bli en backpacker istedenfor! Prisbevisste backpackere reiser lett (logisk nok, da de bærer sine eiendeler på ryggen) og velger billige bosteder istedenfor. De spiser også lokal mat og beveger seg raskt fra sted til sted. Hvis du backpacker i lavsesongen, vil du spare enda flere kroner på turen din, på nesten alt fra fly til bosted og attraksjoner.

2. BENYTT DEG AV BILLIGERE FLYSELSKAP

Ikke søk etter fly på Google: vær mer proaktiv med pengene dine og fokuser på mer budsjettvennlige tilbud. I Europa kan prisbevisste reisende ta nytte av billige flyselskap som får dem fra A til B til en veldig god pris. Se for deg, for eksempel, å reise gjennom Malta, før du drar videre til Roma, Athen og Istanbul? Eller å starte i Berlin, for så å dra videre til Praha, Budapest og Riga? Eller kanskje det å backpacke gjennom Paris, Nice, Barcelona, Madrid og Lisboa er mer din stil? Sjekk ut WhichBudget.com for å se en liste over budsjettvennlige flyselskaper som drar til din ønskede destinasjon, eller gå direkte til Europeiske flyselskap som EasyJet, Ryanair, og Vueling. Husk også at Europa (spesielt) har mange billige togturer. For mer informasjon, klikk deg inn på Interrail.

3. REIS TIL BILLIGE DESTINASJONER

Noen steder i verden vil aldri være superbillige (hallo London, New York og Paris!), men det betyr ikke at det er slik alle andre steder. Dra til steder med en lavere valuta som Sør-øst Asia (Singapore, Thailand, Vietnam, Kambodsja, Indonesia og India) har alltid vært populært for backpackere og reisende på budsjett. Landene i Latin-Amerika er også bra (og billige!) valg.

4. PLANLEGG EN LENGRE REISE

Selv om du ikke skulle trodd det, men å dra på en lengre reise er mye billigere enn en kort ferie. Hvorfor? Lag en “base” , langsiktig reisende betaler ikke alltid for transport til neste destinasjon, og er i stand til å dra nytte av korttidsleie  fremfor hosteller som har en dyrere pris per natt. Personer på lengre reiser er også typisk mer interesserte i å bli kjent med kulturen ved å leve i den og gjøre det de lokale gjør (istedenfor å betale for dyre dagsturer). Dette innebærer for eksempel å lage maten selv og til og med få seg en jobb. Som bringer oss til…

5. LAG DIN EGEN MAT

Det er ingen hemmelighet at å spise på restaurant hver dag er dyrt! Reisende på budsjett vet at å lage mat selv sparer dem for de store summene: du sparer enda mer hvis du går sammen med flere fra der du bor om å lage mat sammen (å besøke lokale matbutikker er en del av moroa!)

6. BLI EN DIGITAL NOMADE

Frilansere eller personer med ferdigheter innenfor skriving, læring, grafisk design, dataprogrammering, konsultering, oversetting eller fotografi har en ekstra bonus, ved å ta med bærbar PC kan man jobbe imens man reiser bort for en lengre tid. (Reisende som gjør dette blir kalt digitale nomader). Fordelene ved å jobbe selvstendig imens du reiser er åpenbare: ikke bare tjener du penger, men du kan designe din egen timeplan og arbeidstider.

7. TA EN UFORMELL JOBB

Blir du ikke fristet av digital nomade konseptet? Da er du kanskje en flott kandidat for en uformell jobb! Reisende som er interesserte i å jobbe utenlands har en haug av jobbtilbud: barhjelp, engelsklærer, dykkelærer, frukt plukker, kaffebarista, servitør, salgs arbeid, listen er lang, Byråer kan hjelpe deg å ordne visum og få en jobb (Go Workabout er en bra hjelpeside i Australia). Selvsikre reisende kan dra ut  og dele ut CVen sin med en gang de er ankommet.

Reis med oss!Lær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på