GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Hvordan tar man den perfekte selfien?

Hvordan tar man den perfekte selfien?

The Oxford Dictionary definerer en selfie som“a photograph that one has taken of oneself, typically one taken with a smartphone or webcam and shared via social media,” and it elaborates with the following example: “Occasional selfies are acceptable, but posting a new picture of yourself everyday isn’t necessary.”

Det er bare å innse; noen ting er helt nødvendige i livet – har du en bra hårdag, øyenbryn on fleek eller er det bare en av de dagene alt klaffer? Dette er alle flotte muligheter for å ta en bra selfie. (Det er også brunsj, spesielt om avokado er involvert). Uansett, la oss ikke glemme når det passer seg aller best å ta en selfie, nemlig på reise. Det er som å sende glade postkort til venner, og hvem liker vell ikke glade postkort? Alle gjør! Men før du begynner å fylle opp minnet med selfier bør du sjekke ut våre tips for et strong selfiegame.

1. ARMENE

Selfie regel nummer en: Prøv å ikke få armene dine med på bildet, selvom du kanskje må plassere de litt rart for å unngå det. Jobb med vinkler eller bruk cropping funksjonen på mobilen.

2. ANSIKTET

Neste regel: Ansiktet. Selvom solbriller er kult, bør du ikke ha det på alle selfier. Jeg er sikker på at du har nydelige øyne, så own it! Som tidligere supermodell Tyra Bansk lærte oss på tv showet America’s Next Top Model, er du nødt til å lære deg å  “smize” – smile med øynene. Og, vær naturlig – ikke lag duckface eller fish gap – bare smil som om ikke kameraet ser deg! Folk ser generelt bedre ut når de smiler, og du er på reise, så hvorfor ikke smile??

3. BAKGRUNNEN

Selvom du kanskje har funnet det perfekte lyset, ser det ikke bra ut om det står en søppeldunk bak deg. Vis frem hvilket fint sted du er på. Når du har funnet din ideelle bakgrunn er dette også nøkkelen til flere likes. (Og bare innse det, å poste et bilde handler vell mest om likes!?). Folk kan bli lei av ansiktet ditt, men om du har en kenguru eller  Sydney Opera House i bakgrunnen vil folk heller tenke “OMG, sykt kult!” og like bildet ditt (selvfølgelig).

4. KNIPS FØRST, REDIGER SENERE

Få vil innrømme det, men bak enhver god selfie er det vanligvis mange dårlige bilder som ikke var bra nok: til og med de mest rutinerte selfie-takerne gjør “feil”- Derfor bør du prøve forskjellige vinkler og knipse som om det var jobben din. Senere kan du redigere, legge til filter og hashtagge.

5. UTSTYRET

Personlig går jeg alltid for smart-telefonen. Men GoPro med fisheye er kjempe bra for et mer panoramisk bilde. Et DSLR camera har kjempe god kvalitet og kan gi deg fantastiske bilder, som om du var en proff! Jeg vet du savner selfie-stick: men helt ærlig trenger man ikke en slik, med mindre du har T-rex armer. De ser bare dumme ut og har ikke særlig god nytte.

6. GRUPPESELFIER

Om du ikke reiser alene vil jeg anbefale deg å ta et gruppeselfie av mange grunner: A) Det er gøy å vise hvem du reiser med. B)Det viser de andre at du setter pris på dem. C) Du kan alltid bruke taggen “#squadgoals”. Når du skal ta en gruppeselfie, sørg for at den med best gruppeselfie erfaring tar bildet! Som også betyr personen med lengst arm.

Lær språk i utlandet med EFLes mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på