GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Hvorfor lære arabisk?

Hvorfor lære arabisk?

Arabisk er et av verdens mest utbredte språk, men ofte ikke undervist i skoler utenfor Midtøsten. Vi ønsker å dele de viktigste grunnene til at du bør forsøke å lære arabisk som ditt neste språk.

1. Det er en spennende utfordring

Å lære arabisk betyr å lære et helt nytt alfabet – og å skrive fra høyre til venstre. Så hvis du allerede har mestret ditt andre eller tredje som engelsk og kanskje fransk og er klar for å virkelig sette dine språkkunnskaper på prøve kan arabisk være perfekt for deg. Å lære arabisk vil bøye hjernens muskler og bruke ulike områder for informasjonsbehandling.

2. Det er faktisk ganske kult

Hvis det å lære språk var i en populærkonkurranse, ville arabisk kommet høy opp på listen. På steder som Europa og USA, der det ikke er snakkes flytende i overflod, er det et språk med stor etterspørsel fra både arbeidsgivere og et voksende fellesskap av språkelever. Flere enn noensinne er registrert for å håndtere arabisk, så både undervisningskvalitet og tilgjengelighet av kurs har raskt forbedret seg.

3. Få lokale venner…

Midtøsten og arabisk-talende Afrika, er kjent for deres oppriktige gjestfrihet og vennlighet til sine besøkende. Forbipasserende er nesten alltid engasjert i en vennlig samtale og man kan fort bli invitert til en kaffe og en prat selv i de enkleste hjem. Ofte kan besøkende si et ord eller to på arabisk – Shukran, noe som for eksempel betyr at du takker – men å kunne snakke i deres morsmål anses å være høflig og har vil skape en stor entusiasme blant lokalbefolkningen.

4. … og mens du studerer

Selvfølgelig skal man bruke tid på å studere, men også oppleve kultur med dine nye klassekamerater. Man vil kunne ære sammen, praktisere sammen, leve sammen og snakke sammen; Og de venner du får mens du studerer i utlandet vil bli venner for livet.

5. Høy belønning

Et hvert nytt språk er et godt punkt på din CV. Arabisk er et etterspurt og uvanlig valg. Å kunne legge til flytende vil pynte betraktelig på din kompetanse, spesielt om du skulle ønske å bli en oversetter, eller gjøre en karriere i militæret, eller ha en karriere innenfor journalistikk og repotasjer, vil arabisk komme meget godt til nytte.

6. Du vil være en del av en sjelden gruppe…

I den vestlige verden er det å snakke flytende arabisk en sjelden vare. Ikke bare er det meget esklusivt, men du vil skille deg ut fra andre jobberkandidater. Dette vil kunne gi unik mulighet i internasjonal jobbsammenheng.

7. … men også bli med i et samfunn bestående av millioner

Arabisk er et av verdens mest utbredte språk. Med over 420 millioner arabisktalende og det offisielle språket i 22 land. «Modern Standard Arabic» er ansett som det femte mest talede språket i verden. Det er så stort at det er omtrent tretti forskjellige former og hundrevis av regionale dialekter.

8. Det er et vakkert skript

Man kan ikke nekte fora at det gamle skriptet av arabisk er utrolig pent. Det er skåret inn i murene til historiske templer, etset inn i religiøse skrifter i århundrer eller skriblet gjennom hele notisblokken under studie  studiet mens du praktiserer å skrive fra høyre til venstre. Det er både iøynefallende og fortryllende.

9. Studer på noen fascinerende steder

En av de mest populære stedene å gå på skole for å studere arabisk er i  Dubai. Det ekstravagante riket hjertet av De forente arabiske emirater. Du kommer til å få oppleve en kultur med de gamle arabiske røtter, blandet med det moderne livsklima. Alt fra bra uteliv, shopping, til å utforske ørkenene eller nyte de fantastiske strendene.

10. Arbeid i Midtøsten

Ikke bare er Dubai et fantastisk sted å lære,  med det er også en aktivitets-mekka og et globalt knutepunkt for forretninger som tilbyr mange fantastiske jobbmuligheter. Sektorer som energi, økonomi, forretningsvirksomhet, arkitektur og flyselskap har en stor internasjonal tilstedeværelse her. De spektakulære skyskraperne og de travle gatene i Dubai gjør byen attraktiv for forretningnsfolk fra hele verden. Selv om det internasjonale samfunnet er stort og mangfoldig her, vil god arbabisk kunnskaper gjøre oppholdet og livsstilen til noe enda bedre.

Les mer om språkstudier i DubaiLes mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Utforsk verden og lær et nytt språk i utlandet

Les mer