GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Hvorfor lære kinesisk – 5 gode grunner

Hvorfor lære kinesisk – 5 gode grunner

Når jeg tenker på det kinesiske språket, begynner jeg å føle meg overveldet av ord og uttrykk. Jeg kan ikke uttale de ulike “mā, má, mǎ og mà”-lydene, og det er mange tegn å huske på. Men hva om jeg fortalte deg at det faktisk er mye enklere enn hva jeg eller mange andre tror det er? Og at dette språktet vokser så raskt at det kan åpne flere dører, nye muligheter, karrierer og en lysere fremtid for deg? Høres spennende ut, ikke sant? Her er 5 gode grunner til hvorfor du bør lære kinesisk.

  1. 1.2 billioner snakker kinesisk

I følge World O’Meters, I det dette blir skrevet, har vi over 7,6 milliarder mennesker i verden. Av de er det 1,2 billioner som snakker kinesisk som førstespråk. I utgangspunktet snakker hver sjette person i verden kinesisk. Å kunne kommunisere med andre på deres morsmål kan hjelpe deg både personlig og profesjonelt, samt åpne opp en helt ny verden med nye perspektiver og ideer til deg.

  1. Det er ikke så vanskelig som du tror

Å “mestre” kinesisk kan ta litt tid, å komme til et mellomnivå hvor du kan holde en samtale er ikke så vanskelig som du tror. Som jeg nevnte tidligere, er kinesisk et veldig tone-språk, men det er også et kontekst-språk. Hvis du ikke klarer å få ned riktig tone til riktig ord på papiret, spiller det ikke en stor rolle, siden en stor del av setningens sammenheng vil gjøre at andre forstår deg. Du trenger heller ikke å kjenne til alle tegnene skriftlig, takket være teknologi kan du snakke kinesisk via e-post og tekstmeldinger ved hjelp av Pinyin – et standardsystem med stavemåte for kinesisk. Dette blir stadig mer relevant fordi det å skrive kinesiske tegn tar lengere tid, og de fleste kinesere velger faktisk Pinyin fremfor kinesiske tegn.

Å huske alle tegnene kan være litt vanskelig, men du trenger bare å kunne 2-3000 tegn for å lese en avis. Nå vet jeg du tenker; å huske tusenvis av tegn kan virke skremmende, men det er det samme som å huske hvilket som helst annet språk, og hvis du starter med ti tegn om dagen, lærer du det på kort tid.

  1. Boost din karriere i næringslivet eller turisme

Kinesisk turisme er stort og blir større og større, spesielt i Norge. Fra Vancouver til Egypt – turopperatører ansetter og lærer opp ansatte til å assistere og tilfredsstille de kinesiske turistene. Kina har en voksende middelklasse-bølge av nye forbrukere og et sluttbrukermarked som utvides.

  1. Opplev kulturen

Den kinesiske kulturen er over 5000 år gammel, og kinesisk er et av de eldste språkene som fortsatt er I bruk. Når det er sagt, hadde denne sivilisasjonen stor innflytelse I kunst og vitenskap – til og med kinesiske askitektoniske tradisjoner blir respektert over hele verden. Selv I dag spiller kiesisk språk, litteratur, filosofi og politick en viktig rolle I globale trender.

  1. Åpne opp fremtiden din

For tiden er Kina det mektigste landet i verdensøkonomien. Mange skeptikere trodde at den kinesiske autoritære kapitalistiske modellen ikke skulle fungere. Dette har faktisk vist seg å være helt feil. I følge Center for Economics and Business Research, er Kina i ferd med å overgå USA i BNP innen 2029 – og de er ikke langt unna nå. Kinesisk ungdom har også et positivt syn på at verden blir et bedre sted for dem. Ikke bare er det økonomien som blomstrer, de har også tro på at kraften i teknologien vil gjøre det bra. Dette er noe som er vitkig for Kina, da de former fremtiden for global teknologi. Kina er fremtiden!

Derfor er det ingen bedre tid å lære kinesisk enn akkurat nå.

Les mer om kinesisk språkkurs eller studieårLes mer...
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Utforsk verden og lær et nytt språk i utlandet

Les mer