GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Jeg er EF

Jeg er EF

Jeg heter Henriette, jeg er 25 år gammel og kommer fra Drøbak. Jeg startet i EF i mai 2019 – en perfekt arbeidsplass for en nyutdannet og eventyrlysten jente.

Jeg valgte å ikke dra på utveksling i andreklasse på videregående – noe jeg angret bittert på – og derfor satte jeg meg på første fly til Brasil etter 13 års skolegang. Jeg var klar for å møte nye mennesker, en ny kultur, nytt klima, smake annerledes mat og utvikle meg selv. Jeg var borte i et halvt år og ble definitivt bitt av reise-basillen. For en opplevelse det var!

Deretter startet jeg på min bachelorgrad i markedsføring og salgsledelse, før jeg gikk rett videre på en master i entreprenørskap og innovasjon. Jeg ønsket å studere i Norge for å ha muligheten til å jobbe ved siden av studiene, samt å bygge opp et godt nettverk. Men, jeg var jo som nevnt bitt av reisebasillen – så det var ingen tvil – jeg ville dra på utveksling både under bacheloren og under masteren. I løpet av disse fem årene tok jeg derfor et semester på University of California, Berkeley, og et semester på Rice University i Houston, Texas. Jeg elsket alt med å bo i USA – menneskene, klimaet, maten, undervisningsmetoden og shoppingen! Så mitt råd er enkelt, dersom du noen gang har muligheten til å reise utenlands i forbindelse med skole eller jobb, så gjør det! Jeg er evig glad for at jeg tok steget, det har gjort meg til den personen jeg er i dag.

5 ting jeg må ha med i kofferten:

I kofferten min MÅ jeg ha med meg iphonelader, toalettmappe, klær tilpasset klima, gode sko og lakris. Det finnes jo ikke lakris utenfor Norden?! Og jeg er avhengig.

Beste ferie:

Min beste ferie må være da jeg dro til Guadeloupe, en øy i Karibien, med familien min. Snakk om hvite strender, blått hav, god stemning og god mat! Det er alt jeg trenger.

Hvor jeg ønsker å reise:

Jeg har lyst til å utforske Japan, oppleve de hvite strendene på Maldivene samt en storbyferie til New York City. Sistnevnte har jeg allerede fått oppleve flere ganger, men man går aldri lei NYC. Det går bare ikke.

Hvilke språk jeg kan og hvilket jeg ønsker å lære:

Jeg kan norsk og engelsk. Skulle likt å kunne både spansk, fransk og mandarin, men det blir nok med drømmen. Kanskje jeg kan klare å lære meg et av de!

3 gode tips til en kommende EF student:

Det er helt ok å være nervøs! Jeg var like nervøs før mitt tredje utvekslingsopphold som jeg var før mitt første. Bare kast deg ut i det – jeg kan love deg at du ikke vil angre.

Ikke len deg på nordmenn. Det er fort gjort å havne i en «norsk boble» for det føles naturligvis mye tryggere ut. Men da får du jo ikke lært språket eller opplevd kulturen! Ta steget og snakk med mennesker fra andre land.

Nyt oppholdet! Uansett om du skal være borte i 3 uker eller et helt år vil tiden gå veldig fort. Gjør mest mulig ut av det – få nye venner, smak på nye retter og sleng deg med på alt av aktiviteter som kan friste.

Med vennlig hilsen,

Henriette, studieveileder for EF Academy internasjonale boardingskoler les mer her..

Ønsker du internasjonal erfaring fra ungdomsskolen eller videregående?Les mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på