GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Min drømmereise på språkkurs i Seoul

Cecilia har alltid drømt om å oppleve Seoul, og i år gikk drømmen endelig i oppfyllelse!
Min drømmereise på språkkurs i Seoul

I 2017 åpnet vi skole i Seoul. Dette er vår nyeste destinasjon i Asia, og fra sommeren 2019 tilbyr vi også språkreiser hit! Dette betyr at alle over 14 år kan reise hit og lære koreansk med EF.

Tiden før avreise

Denne sommeren dro jeg på språkkurs til Seoul, Sør Korea med EF. Reisen varte i 4 uker og jeg bodde på et studenthjem/hotel i Gangnam med en eldre jente fra Sverige. Da jeg så på EF sine sider at EF Seoul ble åpnet i fjor, visste jeg at jeg måtte dra!

Tiden før avreise var både stressende, spennende, morsom og skummel. Skummel fordi jeg aldri hadde reist alene utenfor Norge før, og spennende fordi jeg på forhånd ble kjent med flere fra Norge som også skulle til Seoul med EF. Det tok tid før jeg virkelig innså at jeg skulle dra til det landet som jeg hadde drømt om å besøke i flere år, men da jeg fikk skrevet ut flybillettene og gikk på avreisemøtet, så visste jeg at drømmen min var i ferd med å bli virkelig.

Destination: Seoul!

Allerede på Gardermoen begynte Koreaopplevelsene å komme. En eldre Koreansk dame så familien min og meg ta bilder med det koreanske flagget før jeg skulle dra. Hun kom bort med et stort smil om munnen og vi begynte å prate på koreansk. Jeg var veldig glad for at jeg hadde studert språket på egenhånd i et år før jeg reiste, for jeg klarte å svare greit på spørsmålene hun stilte, og fortalte hvorfor jeg skulle til Korea. Hun var veldig glad for at jeg var så interressert i landet hennes og ønsket meg en god tur. Den opplevelsen gjorde meg kjempeglad.

Etter en lang reise ankom jeg Incheon flyplass rundt klokken 12 og fikk bagasjen min veldig fort. Ute i ankomsthallen ble jeg møtt av en utrolig snill taxisjåfør som en av de ansatte hos EF Seoul hadde bestilt for meg. Han tok bagasjen min og kjørte meg hele veien fra Incheon til der jeg skulle bo de neste 4 ukene. Vi pratet litt på engelsk og han fortalte meg om de forskjellige tingene jeg så på veien. Jeg kunne ikke ha fått en bedre start på reisen!

Det gikk ikke helt opp for meg at jeg faktisk var i Seoul før jeg så skiltet hvor det stod «velkommen» og jeg kunne se Namsan tårnet i horisonten. Det var som å gå rett inn i himmelen for meg. Jeg kan ikke beskrive følelsen av ren glede jeg fikk da jeg så mye av det jeg hadde sett gjennom en skjerm i så mange år. Der…rett foran meg.  Det var fantastisk!

Første skoledag

Første skoledag var det orientering, informasjon og introduksjoner av lærere og ansatte. Allerede da fikk jeg endelig  møte så mange av de jeg hadde snakket med på chat i månedsvis, ansikt til ansikt, og vi ble rask gode venner. Det var også mange flere skandinavere der enn jeg trodde det kom til å være. Etter orienteringen, hadde vi en muntlig prøve som bare var for å se hvilket nivå de skulle plassere oss i, slik at vi fikk lære mest mulig under oppholdet vårt. Da det var gjort, fikk de av oss som ikke hadde det fra før, et transportkort slik at vi kunne dra på omvisnigen rundt i Gangnam området. Under omvisningen ble jeg fort kjent med aktivitetskoordinatoren som jeg senere kom til å bli utrolig god venn med.

Etter å ha tatt t-banen og blitt vist rundt gikk vi på en restaurant og spiste god tradisjonell koreansk mat sammen. Under det måltidet ble jeg kjent med noen av de beste vennene jeg noensinne har hatt.

Mesteparten av oppholdet i Seoul de 4 ukene ble tilbragt på skolen i timene med alle vennene mine og de utrolig kule og morsomme lærerene. Noen av de beste minnene jeg har er fra de timene, mens de andre er fra de morsomme aktivitetene som aktivitetskoordinatoren Suryeon satte opp for oss. En av de kuleste var at vi fikk møte Koreanere på fest og de som var gamle nok dro på en av de mest kjente klubbene i Korea etterpå. Det var kjempegøy og jeg er utrolig glad for at jeg ble med.

Aktiviteter og utflukter

Det som jeg tror var det beste med å dra på språkkurs med EF var at det alltid var noe gøy å gjøre. Vi hadde alltid aktiviteter som gikk hele tiden, alle dager, hvor vi også møtte folk fra alle land vi kanskje ikke hadde snakket med ennå. Det var alltid venner å få. Timene var alltid morsomme, og lærerne gjorde sitt beste for at alle skulle forstå og lære. Favorittimene mine var de vi hadde utendørs, hvor vi dro til forskjellige steder i Seoul og skulle bruke de vi hadde lært ved å snakke koreansk med innbyggerne. Det var alltid utfordrene og gøy, spesielt siden læreren jeg hadde var skikkelig kul og hadde en fantastisk sans for humor.

Det var egentlig umulig å ikke bli venn med lærere og ansatte hos EF Seoul siden de alle er så utrolig vennlige og ikke minst morsomme. Jeg husker spesielt da jeg ble syk, men gikk på skolen uansett og Yeojeong, som er ansvarlig for hvor elever skal bo, taxi osv, tok meg med til legen og forklarte alt for meg på koreansk og hjalp meg med å få medisiner slik at jeg kunne bli bedre. Det var utrolig snilt og jeg kommer aldri til å glemme hvor gøy vi hadde det sammen.

Nye venner fra hele verden

Mesteparten av de morsomste øyeblikkene med venner skjedde på kvelden utenfor/i lobbyen av studenthjemmet. Der satt vi og pratet, spilte spill, studerte og ble kjent med hverandre ved å fortelle historier. Der ble jeg kjent med så mange fantastiske mennesker fra mange forskjellige land. De jeg ble best kjent med i studenthjemmet var 2 fra Japan, 1 fra Kina, 2 fra Frankrike, 1 fra Nederland, 1 fra Polen, 1 fra Mexico, 2 fra Sverige, 1 fra USA og cirka 6 fra Norge. Vi hadde det alltid gøy sammen og fant på mye tull. Det var ikke vanskelig å bli venner og jeg snakker fortsatt med alle sammen.

Korea Music Festival

Mens jeg var i Seoul fikk jeg også muligheten til å være med på Korea Music Festival 2018 hvor jeg fikk se nesten alle Kpop gruppene jeg er fan av som, iKON, SHINee, Stray Kids, TWICE, BTOB, NCT127 osv. Det var helt utrolig og jeg kommer aldri til å glemme de to dagene jeg tilbrakte med vennene mine Kjersti og Lilliana i Gocheok Sky dome mens vi danset og sang med til favorittene våre. Det var en uforglemmelig opplevelse! ❤️️

Minnene jeg sitter igjen med

Jeg hadde så enormt mange gode opplevelser, og møtte utrolig mange fantastiske mennesker som jeg aldri kommer til å glemme. Så hvis det er noen som leser dette og tenker å dra på språkkurs for å lære koreansk med EF, anbefaler jeg det på det sterkeste. Nå tenker jeg at dersom jeg skal skrive om absolutt alt, så blir dette reisebrevet veldig langt. Jeg har masse å fortelle og mange mennesker å mimre over, men jeg tror jeg skal stoppe nå, mens leken er god😊

Skoledirektøren Yohan, meg, bestevennen min Miriam fra Polen, Suryeon og sjefslæreren Frøken Oh😂 siste skoledag før jeg reiste hjem. Savner dem__❤__️️

Jeg har lært så utrolig mye på denne turen både om meg selv og andre og er evig takknemlig overfor alle som var med på å gjøre dette til den beste opplevelsen i livet mitt så langt. EF Norge, EF Seoul, og ikke minst vennene mine fra alle kanter av jorden. Tusen takk for at jeg fikk denne muligheten. Jeg kommer tilbake EF Seoul, bare vent!

Ønsker du mer informasjon om å ta et språkkurs i Seoul?

Les mer her..

Ønsker du mer informasjon om å ta et språkkurs i Seoul?Les mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Utforsk verden og lær et nytt språk i utlandet

Les mer