GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Lær japansk hjemme med disse 5 metodene

Lær japansk hjemme med disse 5 metodene

Hvis du vil lære japansk, vil de fleste si “dra til Tokyo”, men hva om du vil lære japansk hjemmefra? Hvordan kan få samme opplevelse som å reise til Japan uten å forlate stuen din? De som lever av å lære språk (diplomater, spioner osv.) Vet allerede svaret. De dykker dypt inn i et språk og holder seg motivert helt til de mestrer det. Her er noen metoder å lære japansk:

1. Velg en japansk læreplan og øv hver eneste dag

De fleste japanske skoler bruker “Minna no Nihongo” -serien (“Japansk for alle”). Bøkene kommer både i kanji og på latin. Vi anbefaler kanji-versjonen. Du må lære kanji på et tidspunkt mens du lærer japansk, så du kan like godt starte med det. Når du starter med tegnene vil du både jobbe akademisk og kreativt. Hvis du er nybegynner, kan du kjøpe bok 1. Hvis du ikke er nybegynner, er du sannsynligvis allerede kjent med disse bøkene. Du finner mange videoer på nettet som forklarer de forskjellige leksjonene.

De proffe bruker 4-5 timer på å jobbe med den valgte læreplanen hver dag: 2-3 timer om morgenen og 2-3 timer på ettermiddagen. Du kan dele dette i mindre biter eller bruke færre timer hvis du vil. Du bør planlegge å bruke omtrent halvparten av studietiden på gjennomgang og den andre halvparten på nytt materiale. Og du må jobbe med det hver dag. Avtale?

La oss snakke om resten av tiden din. Dette er den virkelige hemmeligheten for å lære japansk hjemme med hell. Du må plukke opp lyden fra språket, absorbere japanske skikker og tvinge hjernen din til å bytte til å tenke på japansk så raskt du kan (i det minste noe av tiden). Så fordyp deg i japansk språk og kultur.

2. Se anime, filmer og TV på japansk

Du kan alltids bruke engelsktekst, men hvis du finner ut at du leser i stedet for å lytte, kan du slå den av. Det er bedre å absorbere lydene fra språket selv om du ikke forstår det. På et tidspunkt kan du slå på tegnene som undertekst og lære mer. Se på med penn og papir i hånden. Japans allmennkringkaster, NHK, har en samling videoer de har satt sammen for skolebarn, i tillegg til normal programmering.

3. Lytt til japansk radio, musikk og podcaster

Hold omgivelsene dine på japansk så mye som mulig. Det er tusenvis av radiostasjoner, mye bra musikk og mange podcaster du kan høre på mens du trener, lager mat eller tar et bad. Dette er din “egentid”, så ikke press deg selv til å forstå hvert ord.

4. Lær japansk ved å lage japansk mat

Mat er kjernen i japansk kultur. Slip knivene dine, se etter oppskrifter på nettet, bestill ingrediensene som skal leveres. Eller hvorfor ikke bruke oppskriftsvideoer på japansk? (videosøk レ シ ピ eller 料理 番 組 for flere alternativer)

5. Få japanske venner

På et tidspunkt må du snakke japansk med noen andre. Jo før jo bedre faktisk. Det er ikke så vanskelig, selv om du sitter hjemme. Last ned en språkutvekslingsapp eller bruk nettforum for å finne japanske mennesker som ønsker å forbedre sin engelsk. Hvis du vil ha en mer formell ordning, kan du ansette en japansk lærer online.

Nå er du klar til å lære japansk hjemmefra. Så hva venter du på? 頑 張 っ て く だ さ

Er tiden inne for å ta et språkkurs i Japan?Les mer..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på