GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Mitt studieår i Santa Barbara, California

Jeg har dratt på studieår med EF til både Santa Barbara og London. Det har vært et fantastisk år med mange fine opplevelser og minner for livet!
Mitt studieår i Santa Barbara, California

Et studieår i utlandet helt perfekt for meg fordi jeg ikke var sikker på hva jeg ville studere, men samtidig ikke ta et friår. Engelsken min blir bedre, samtidig som jeg får bruke fritiden på å finne ut av hva jeg vil gjøre neste år.

Hva ønsket du å få ut av et studieår med EF?

Jeg ville oppleve hvordan det var å bo i ett nytt land, i tillegg til å slippe å studere noe jeg ikke vil studere. Jeg har fått venner for livet, og fått opplevd nye steder og ting.

Hvorfor valgte du Santa Barbara?

Da jeg så over lista over destinasjoner var jeg sikker på at jeg ville til USA. Det var vanskelig å bestemme seg for et sted, men det ble til slutt Santa Barbara, California. Grunnen til det er at det er lett å komme seg dit man vil, skolen ligger veldig sentralt i Santa Barbara, og det er mye sol!

Hvordan er undervisningen?

Undervisningen er helt fantastisk. Vi har det aldri kjedelig på skolen. Tirsdager og torsdager begynner jeg sent, og de andre dagene begynner jeg tidlig. Det er aldri vanskelig å stå opp, fordi jeg alltid ser frem til å gå på skolen. Siden jeg allerede kan alt det grunnleggende i språket, lærer vi enda flere nye ord og jobber med uttale. Vi har leker og konkurranser som hjelper oss med å bedre språket enda mer. Du kan også velge spinnklasser. Vil du lære å spille gitar, jobbe med uttale, skrive historie osv, så finner du noe som passer til deg. Klassene blir byttet om hver 6 uke, men du kan velge å bli i samme spinnklasse – det er aldri et problem å bytte om du ikke er fornøyd.

Hvordan er studiemiljøet?

Studiemiljøet er utrolig godt. Lærere og elever har et godt forhold, og det er lett å si fra om det er noe. Som sagt; vi kjeder oss aldri!

Hvordan bor du under studietiden med EF?

Jeg bor hos en vertsfamilie. Det bor jeg sammen med ei vertsmor og tre andre studenter. I starten var jeg usikker på hvordan det kom til å bli, men nå er jeg godt kjent med både vertsmor og de tre andre. De andre studentene er på samme alder som meg, men fra forskjellige deler av verden. Jeg deler rom med ei jente fra japan, og alle fire deler et bad. Jeg trodde det kom til å bli en utfordring, men det er ikke noe problem. Alle storkoser seg!

Hvordan er aktivitetstilbudet?

Hver måned blir det arrangert turer til LA, San Francisco, San Diego, Disney og Universal Studios, og så videre. Kan være fint å ha med ekstra penger til turene. Dessuten arrangerer de volleyball-turneringer, surfe-camper og mye mer. Det er alltid noe du kan være med på. Selv har jeg vært i LA og San Francisco, og i januar skal jeg til Disney og Universal Studios. Om du ikke vil reise med EF er det mulig å leie en bil og dra selv. Får du med deg noen andre blir det ikke så dyrt.

Har du noen tips til andre som vurderer å studere med EF?

Spar opp litt penger før du drar, sånn at du får så mye som mulig ut av oppholdet ditt (uansett hvor du skal). Selv om det er mye du kan gjøre gratis, er det fint å ha penger du kan bruke. Dra på turer. Når du først er her vil du gjøre så mye som mulig. Drar du sammen med EF, kjører de deg dit du skal og sørger for at du får se så mye som mulig – i tillegg til at du får tid til å gjøre akkurat det du vil. Gjør så mye du kan ut av oppholdet ditt. Dra på turer, bli kjent med folk og prøv nye ting.

Vil du ta et studieår i utlandet?Reis med oss!
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Snakker du flytende? Test dine språkkunnskaper med vår hurtige test

Les mer