GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Opplev Singapore

Opplev Singapore

Det blir sagt at noen av Singaporernes favoritthobbyer er å spise og shoppe – og når du setter foten ned i Lion City , er det ikke vanskelig å se hvorfor:  de har så mye bra shopping OG mat! Men Singapore, som er på omtrent halve størrelsen av London, har mye mer å tilby enn butikker og restauranter: Se vår guide som vil hjelpe deg å oppleve den berømte og spennende byen.

SPIS MYE GOD MAT

Gjør det Singaporerne kan best, og spis din vei gjennom byens deilige retter: Gå for den indiske dosa og smak  de deilige sausene og krydderne, eller prøv Hainanese kylling ris om du liker kinesiske smaker. Smak på Laksa , en krydret nudel suppe – for å oppleve en smak av Malaysia. Besøk en mamak for å se hva som skjer når Malaysiske og indiske retter kommer sammen for mesterverk som roti canai , det populære flatbrødet. Og hvis du er ute etter noe søtt, må du prøve et fast innslag i Singapores mat: kaya toast – en himmelsk blanding av kokos syltetøy (kaya), sukker, kokosmelk og egg – alt servert på en herlig toast.

KAFFE OG TE

Det er viktig å holde seg dehydrert når man er på sightseeing og utforsker nye steder, og i Singapore er dette en glede: det finnes to ord du må kunne, nemlig areth (te) og kopi (kaffe). Det finnes tusenvis av måter de blir tilberedt på, så du har svært mange valgmuligheter. Imens du er igang, må du få med deg litt teh tarik, som er Malaysias nasjonaldrikk. Ingrediensene er enkle – melk og te – men måten det er laget på er veldig imponerende.

OPPLEV NOE ANNERLEDES

Haji Lane, som finnes i Kampong Glam nabolaget er et must: Dette er en hipster-by med en morsom og eklektisk vibe over seg. Det er en kort og smal gate uten skyskrapere, men med en kunstnerisk atmosfære som vil få deg til å glemme at du er i en av verdens største metropoler. Området er fylt av unike butikker, alternative spisesteder og koselige kafeer som er perfekte for en pause, og for å se på den spennende arkitekturen og edgy gatekunst.

KULT OG HIPT

Tiong Bahru er i dag den kuleste forstaden i Singapore, og det er fullt av kaffebarer, bokhandlere og kunstgallerier mellom gamle kinesiske bygninger. Det trendy nabolaget er den perfekte blanding av øst – møter- vest – møter- art – deco. Stedet er perfekt for en ettermiddagstur.

OPPLEV BUKTEN SOM HAR ALT

Marina Bay -området er virkelig spektakulært- både om dagen og om natten. Hvorfor ikke få en oversikt over byens imponerende skyline fra Singapore Flyer, en av verdens største observasjonshjul. For en kul fotoseanse bør du besøke Merlion, den berømte statuen i Merlion Park. Da anbefaler vi at du går over til den prisbelønte Gardens by the Bay: et virkelig fantastisk grøntområde med piknik muligheter, verdens høyeste innendørs foss, nydelige hageanlegg, og masse blomster.

TA DITT LIVS SVØMMETUR

Du er nødt til å besøke hotellet Marina Bay Sands: et enormt hotell med et 150 meter langt svømmebasseng i 57ende etasje. En svømmetur blir ikke mer fantastisk enn dette. Hotellet inneholder også flere nattklubber, et kasino, masse butikker og restauranter og et museum – i tilfelle du skulle kjede deg eller gå lei av å bade.

IKONISK ARKITEKTUR

Singapore har noen av verdens mest imponerende bygninger, blant annet: ” Vertical Village”, et boligprosjekt som ble valgt som World Building of the Year 2015 og ser litt ut som når du spiller Jenga . Marina Bay Sands slutter aldri å forbause, og heller ikke ArtScience Museum, som ser ut som en blomst. Og mens vi tolker arkitektoniske mesterverk, la oss ikke glemme The Esplanade, et senter for scenekunst som ser ut som en gigantisk frukt eller øyet på en flue. Dra også  til Helix Bridge for å ta noen spektakulære bilder.

OPPLEV BYENS GRØNNE SIDE

Singapore kan virke som en asfaltjungel, men byen er fullstappet av grønne områder som aldri er mer enn et steinkast unna. Du kan utforske byen og dens historie på sykkel (Punggol Waterway, Bidadari Cemetery eller Halus Wetland) , beundre vakre hager og parker til fots (Chinese Garden eller Fort Canning Park) , slikke sol på de mange strendene (East Coast Park), eller observere dyr i deres naturlige habitat (Jurong Bird Park , Sungei Buloh, eller Chek Jawa).

DRA PÅ ØY-HOPPING

Sentosa er et vakkert øy-resort, mindre enn en kilometer fra Singapores hovedøy. Navnet betyr ” fred og ro” på malayisk, men Sentosa er langt fra en søvnig øy. Etter en kort biltur fra Singapore, vil du sette foten på en fem kvadratkilometer stor øy full av spennende attraksjoner, populære fornøyelsesparker, og hoteller i resort-stil . Sentosa har også sin egen regnskog og to kilometer med hvite sandstrender. Herlig!

Bilde av Nicolas Lannuzel, Flickr / Creative Commons

Dra til Singapore med EFLær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på