GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Oscar sin EF språkreise til München

Denne sommeren reiste jeg på språkreise i 3 uker til München i vertsfamilie.
Oscar sin EF språkreise til München

Sommeren 2019 reiste jeg på språkreise i 3 uker til EF München i vertsfamilie. Jeg kan med hånden på hjertet si, at dette var en av mine beste sommerferier og jeg ble veldig god venn med flere folk der som en fra Kazakhstan og en fra Vietnam. Det var en helt fantastisk sommer de 3 ukene jeg var der og jeg anbefaler virkelig og reise til München viss du har muligheten. Du som leser dette brevet, vurderer du kanskje om og reise til EF München eller ikke? Da kan dette reisebrevet gi deg svaret.

Språkreisen min startet den 30. juni klokka 08:55 da vi møttes i avgangshallen på Oslo Lufthavn Gardermoen. Vi satte oss på en Airbus A320 Sharklets flydd av Lufthansa som og er Europas eneste 5* flyselskap.

Allerede da jeg satt meg på flyet skjønte jeg at dette kom til og bli en utrolig gøy og uforglemmelig reise, det ble det virkelig.

Når vi landet i München så snakka jeg litt med reiselederen som er litt avgeek (flynerd) som meg så vi prata litt ilag mens vi kjørte bussen til skolen som lå i Germering. Det var veldig varmt, tror det var 30+ så vi smelta jo nærmest i bussen. Når vi kom til skolen ble vi tatt godt imot og vi gikk opp på et av rommene der alle rommene hadde navn etter storbyer rundt om i verden.

Vi ble kjørt i en buss til vertsfamiliene der i hvert fall jeg fikk en fantastisk familie (ble jo helt bortskjemt), dagen etter at vi kom var da en mandag så da var det rett på skolen der vi gikk inn i en filmsal greie der det ble sagt et par ord om skolen og ønsket oss velkommen til skolen og litt sånn. Vi fikk og utdelt et slags halskjede med info om oss og hvilken gruppe vi var i. Det var et område utenfor skolen der man kunne sitte og slappe av med venner og sånn.

Vi var ofte i München for å shoppe og gå på sightseeing der vi blant annet var på Deutsches museum, Marienplatz og en guidet tur rundt Die Allianz arena (Fun Pack). Skoledagen var delt opp i to; enten så hadde jeg først skole også aktiviteter eller motsatt. Aktivitetene kunne alt fra og dra til en liten innsjø og bade og sånn til og dra til München hvor vi fikk gjøre mer eller mindre hva vi ville.

På skolen var det 2 x 90min timer der vi gjorde litt forskjellig. Læreren min var veldig hyggelig og snill og veldig flink til og lære. Ho var og veldig morsom fordi en dag hadde jeg glemt pennalhuset mitt hos vertsfamilien så jeg måtte kjøpe en penn som hadde en katt på som ho syntes var veldig søtt. Vi fikk mat på skolen og kunne få ‘matkuponger’ som ga oss gratis mat opp til 10 Euro inkl. drikke. Togstasjonen var rett med skolen så det var ikke langt og gå. Jeg personlig anbefaler og bruke google maps viss du skal navigere deg rundt med bruk av kollektiv trafikk.

Jeg slutter av her så viss du tenker på og reise til EF München så kan du bare gå på instagram profilen min @enbl_private der jeg har lagt ut litt bilder, dere kan og sende meg en melding på min hovedbruker @enbl_spotter.  Og igjen viss du tenker på og reise til München med EF, GO FOR IT! Du kommer ikke til og angre!!

Les om EF språkreiser i TysklandHer finner du informasjon
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på