GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Pro syklist Rigoberto Urán kan tre språk og bodd flere år utenlands

Pro syklist Rigoberto Urán kan tre språk og bodd flere år utenlands

*Interjuet er oversatt fra språket spansk

“Tranquilo papito, no se preocupe.”

Oversatt til “ta det rolig eller vær rolig”, uttrykker dette enkle uttrykket EF-Education First-Drapac p / b Cannondales lagmedlem, Rigoberto Urán. Å ta ting som de kommer, er Rigos ridestil, men også måten han lever livet på.

Etter å ha mistet sin far i en alder av 14 år, var Rigo tvunget til å dele tid mellom skolen, selge lotteri på gaten og konkurrere om sykkelhendelser. Til tross for en grusom timeplan, ble Rigo rolig og fokusert da han klatret høyere opp på lokalt og nasjonalt nivå. Men da Rigo var 16 år, hadde han og hans familie nådd et økonomisk veiskille: han måtte enten satse profesjonelt på sykling eller selge lotterietid på heltid.

Siden alderen som var nødvendig for å bli profesjonell var 18 år, var resultatet av Rigos forespørsel om å bli profesjonell syklist ikke klart. Til slutt ble Rigos mor lov til å signere og ble teknisk tildelt kontrakten og lisensen, slik at han kunne delta i en hans yngre dager.

Tre år senere betalte Rigos harde arbeid og positive tankesett seg, han fikk sin store sjanse ved å delta i Tenax i Europa. Han flyttet til Italia, hvor han bodde hos en italiensk familie, lærte italiensk og begynte å konkurrere i europeiske løp.

Mens italiensk fortsatt er veldig viktig for Rigo både profesjonelt og personlig, lærte han engelsk for å forbedre sin kommunikasjon med sine lagkamerater og fans over hele verden. ”

Nå, med nesten 15 års internasjonal erfaring og tre språk i sitt repertoar, tok vi opp med Rigo for å spørre om noen tips om å bo i utlandet og lære språk.

Spørsmål: Hva tror du er viktigst når du reiser til et annet land?

A: For meg er språk super viktige for kommunikasjon. Når noen er i et land og ikke kan snakke språket, er det som å være uten pass eller klær. I dag kan kommunikasjon være veldig forvirrende, og da min engelsk ikke var så god, pleide jeg å ankomme i utenlandske flyplasser og følge meg helt fortapt.

Spørsmål: Hvordan kommuniserer du med dine fans når du reiser?

A: Med fansen snakker jeg et språk som er språket av kjærlighet og lidenskap. Når jeg har et løp, og jeg ser fansen, deler jeg et øyeblikk eller et bilde, ikke nødvendigvis et “språk” i tradisjonell forstand.

Men bortsett fra at det er viktig å kunne kommunisere på flere språk, spesielt engelsk, er det viktig å reise og snakke med fans.

Spørsmål: Disse forskjellene i kultur og språk er ikke bare til stede når du reiser, men også i ditt eget lag. Hvordan kommuniserer du med din EF Education First-Drapac p / b Cannondale teammedlemmer?

A: Det er ikke noe problem. Ærlig talt tror jeg det er bedre fordi selv om vi representerer 13 forskjellige nasjonaliteter, er den viktigste kommunikasjonen om løp og strategi – og det gjør vi alt på engelsk. Alle har et godt nok engelsknivå til å kommunisere som et lag.

Spørsmål: Tror du det er lettere å lære et språk når du er i utlandet?

A: Ja, jeg tror det er mye lettere fordi du ikke bare skal være i en klasse i to eller tre timer. Når du er i landet der språket blir snakket, er du i en 24-timers klasse, lytter til den og blir tvunget til å bruke den.

Spørsmål: Hvilke setninger har kameratene dine lært deg?

A: Når jeg nærmer seg å vinne en scene eller et løp, vil de rope ut “almost!” Og når jeg er veldig nær, vil de si, “Rigo, almost done!” Det er enkelt, men dette lærer vi hver dag.

Q: Og, fra det andre perspektivet, hvilke spanske eller colombianske uttrykk har du lært dine lagkamerater?

A: Jeg har lært dem alle slags ting, men uttrykket de liker best er “tranquilo papito”, som oversetter som “ta det enkelt.” Sykling er en intens sport, og det er godt å oppmuntre hverandre til bare å slappe av og vær rolig.

Ønsker mer? Følg Rigo og EF Education First – Drapac p / b Cannondale på Instagram.

Les mer om EFher..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Utforsk verden og lær et nytt språk i utlandet

Les mer