GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Rare ting engelskmenn gjør (sett fra en italiener)

Rare ting engelskmenn gjør (sett fra en italiener)

Jeg er sikker på at det ville være nok av ting som briter eller Londonere vil synes er rart med hvordan vi lever i Italia. Men etter å ha tilbrakt de siste fire ukene i London som EF Global Intern, har jeg lagt merke til så mange rare ting engelskmenn gjør, at jeg bare måtte dele det med dere alle. Håper du synes disse er interessante – og elskverdige – som jeg gjør.

Folk vinker til bussen for å stoppe den

Den første rare tingen engelskemenn gjør slo meg allerede på vei til min første arbeidsdag ventet jeg på bussen på et busstopp i nærheten av Angel stasjon. Etter noen minutter kom den endelig, den passerte nær meg og den fortsatte bare uten å stoppe for meg – den passerte forbi meg. Jeg var veldig forvirret av det hele, så jeg spurte folk rundt meg hvorfor bussen ikke stoppet. En kvinne sa til meg at hvis du trenger å gå på bussen, må du signalisere det, ved vinke med hendene dine! Det var helt nytt for meg. Når du er på bussholdeplassen i Italia, stopper bussen bare fordi du venter på den på et riktig sted, uten å måtte veive med armer og nesten ben.

Alle jogger klokka 08.00

Jeg ble overrasket over hvor mange Londonere som jogget før jobb veldig tidlig på morgenen. Mange mennesker ser ut til å bruke de tidlige morgentimene veldig effektivt ved å løpe eller sykle fra punkt A til punkt B, på med kult sportsutstyr og gigantiske ryggsekker. Det er et smart trekk, gitt at det kombinerer de to tingene de fleste av oss må gjøre: å trene og pendle til jobb. Og gitt at London er fullt av vakre parker og store grønne områder, er det en by som motiverer folk til å bevege seg, løpe og trene. I Italia, til sammenligning, er vi ganske late og du ser for det meste folk på scootere, biler eller offentlig transport om morgenen. Men det som virkelig overrasket meg var timingen. Italienerne, når de trener, gjør de det etter jobb … ikke klokka 08.00!

Ingen presser på for å komme på undergrunnen

La meg forklare. Jeg bor i Milano, og vi har undergrunnen der også, men forskjellen er at folk vil presse noe eller noen for å komme seg på toget. Her i London er folk rolige og veldig respektfulle på offentlig transport. Jeg skulle på distriktslinjen her om dagen, og undergrunnen var full, eller det var det jeg tenkte, men da toget kom gikk alle i kø på en veldig fin måte. Da folk skjønte at toget var nesten fullt, foretrakk de å vente på det neste, i stedet for å klemme alle sammen sammen. I Italia, skjer ikke dette; køer eksisterer ikke, folk er mer stresset og er aldri villige til å vente på et nytt tog. Alle presser på for å komme seg på toget, og hvis vi ser et lite sted der vi kan passe, presser vi og prøver vårt beste for å gå på toget. Noe som bringer meg til den neste rare tingen som Londonfolk gjør …

Det er kø for alt. Seriøst, alt.

Noe av det desidert rareste ting engelskemenn gjør. Kø er det britiske folk er kjent for og veldig, veldig gode på. Jeg har aldri stått så mye i kø i hele mitt liv. I London er det kø for alt; restauranter, bad, undergrunnen, butikker og mer. Siden folk er veldig vant til å stå i kø, kommer de forberedt. De har bøker å lese, podcast å lytte til, datamaskiner å jobbe med og kaffe å drikke mens de venter. Jeg ble overrasket da jeg så en kø på busstoppet. At vi kommer fra et land der folk generelt presser på for å komme seg videre (se forrige punkt), og det at her i London respekterer alle køer, skaper et mer organisert og rolig miljø i en så stor by.

Vaskemaskinen er på kjøkkenet

Da jeg først gikk inn på kjøkkenet i leiligheten der jeg bor her i London, la jeg merke til vaskemaskinen var på kjøkkenet og jeg brukte noen få minutter på å forstå hva den gjorde der. Jeg har sett vaskemaskiner på kjøkkenet før, men bare i veldig gamle leiligheter. Men tilsynelatende i London er dette normen, selv i mer avanserte, større leiligheter eller hus. Jeg synes kjøkkenet er et rart sted å plassere vaskemaskinen din, og hvor jeg kommer fra, i mangel av et vaskerom for å vaske og henge klesvask, ville badet være et mer naturlig sted å plassere det. Det er mye rare ting engelskemenn gjør her i London!

Opplev rare ting i England du ogsåLes mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på