GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Santa Barbara: den ultimate reiseguide

Santa Barbara: den ultimate reiseguide

Santa Barbara har nydelige landskap med både fjell og strender, og sol året rundt med herlige temperaturer. Stedet har den avslappede Californian laid-back livsstilen. Santa Barbara vet hvordan man skal imponeres: her kan man surfe, dra på turer, se byens spanske stil med røde takstein og en interessant historie. De lokale elsker byen – og det er for en god grunn:

En vakker by

Santa Barbara kan oppsummeres i to ord: seriøst vakkert. Om du er en fremtidig fotograf bør du sørge for at kameraet er oppladet og at du har et ekstra minnekort – her er det mange vakre bilder å ta. Hele byen er spansk inspirert og har en helt spesiell vibe over seg. Du har også en vakker utsikt over kysten, og det passer fint å ta et instabilde eller to og tagge #EFMoment.

Spis all den herlige maten

Gjør som de lokale: de betyr at når solen skinner setter de lokale turen til nærmeste frozen yoghurt butikk. Prøv
McConnell’s Fine Ice Creams and Yogurt, eller Yogurtland ikke langt fra West Beach. Det er såååå godt!

Du er også i en av de beste statene når det kommer til god vin – så her er det bare å sette igang og smake på all den gode vinen. Det finnes massevis av vinsmakings turer du kan dra på. Skål!

Vær i ett med naturen

Santa Barbara er stedet amerikanerne drar til for å komme vekk fra alt mas og kjas i de store byene- San Diego, Los Angeles og San Francisco. Stress eksisterer ikke i Santa Barbara og den avslappede livsstilen er tatt til nye høyder: Her går tiden sakte og man kan nyte hvert eneste minutt. Dette er det perfekte stedet å tilbringe litt kvalitetstid med surfebrettet. Erfarne surfere kan dra ut til North County, til Jamala State Beach for å ta de store bølgene. Om du er nybegynner bør du dra til Southern County Santa Barbara og dra til Stu Peak eller Campus-Point. Men ikke la havet oppholde deg for lenge, fjellene og the Lost Padres National Forest bak byen er også noe du må oppleve.

Opplev dyrelivet

Ta turen tin Channel Island National Park – en øy sør for Santa Barbara som har Amerikas største sel og sjøløve habitat. Du kan også dra til Point Bennett eller San Miquel Island hvor du garantert ser noen spennende seler av forskjellig art.

Det finnes også over 30 hval arter og delfiner som svømmer gjennom Santa Barbaras kanaler for å dra til større farvann med deres små delfinbabyer. Dra på hvalsafari med båt for å se noen av de store hvalene.

Utforsk byens historie og (kulinariske) kultur

På samme måte som at San Francisco har Golde Gate broen og San Diego har fiske tacos, har Santa Barbara sitt eget ikon – Old Mission. Det er ikke like stort som Golden Gate, men det ikoniske bygget er noe du må se når du er i SB. Kirken ble bygget i 1786 og er utrolig vakker!

Tree-lined State Street, som ligger i hjertet av det historiske Downtown Santa Barbara er hjemmet til byens beste shopping og restauranter. På kvelden bør du dra til Stearns Wharf ved Santa Barbaras havn: her ligger det en rekke gode resatauranter som serverer kjempe deilig mat av alle slag. Her kan du runde av dagen med en tradisjonell Californisk middag – vi anbefaler en posjon med autentisk meksikansk mat.

Studer i Santa BarbaraLær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på