GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Sør-Afrika, det perfekte stedet å lære engelsk!

Sør-Afrika, det perfekte stedet å lære engelsk!

Vurderer du å studere engelsk i utlandet, men lurer fortsatt på hvor du skal dra? Sør-Afrika er kanskje ikke på toppen av listen din – men det burde det være. Et land med frodige landskap og utrolig natur, med en sammensatt historie som har satt spor i arkitekturen, maten og språkene (det er 11 offisielle språk her), det er et unikt og spennende sted å lære engelsk. Her er våre grunner til at Sør-Afrika bør være din destinasjon dersom du vil lære engelsk eller bli enda mer selvsikker i engelsk:

Den “forskjellige” faktoren

Det er ekstremt vanlig å høre studenter snakke om utdannelse og språkkurs i USA, Australia og Storbritannia. Men Sør-Afrika har vist seg å være ganske ukjent iforhold til mulighetene for engelskspråklige studier. Ved å studere engelsk i Sør-Afrika markeder du alle boksene på din liste av ting du du ønsker å oppleve – morsomme byer, utmerkede kurs, fantastiske landskap, flott klima – med den ekstra bonusen å være et mindre rutinert destinasjonsvalg.

Klima

Studenter som er vandt til varmt klima vil ikke ha det så vanskelig å tilpasse seg til Sør-Afrikas klima — og besøkende fra nord som ønsker seg varme vil ønske denne endringen velkommen! Å studere i Sør-Afrika krever ikke at du må pakke vintergarderoben med jakker, støvler og ull. Pakk lette klær og gjør det enkelt (Ikke glem badedrakten din, noe som bringer oss til vårt neste punkt!)

Massevis av strender

Ingen kan argumentere mot Sør-Afrikas fantastiske strender. På Western Cape kan du se afrikanske pingviner på Boulders Beach eller se på mennesker mens du nyter kritthvite strender og blått hav på folk se på en av de fire Clifton-strendene. For fugleliv, hvaler, delfiner og naturskjønn fjellutsikt, besøk Hawston Beach.

Sør-Afrikansk slang

“Now”, “now, now” og “just now”. Um, når nøyaktig? (Gi oss beskjed hvis du forstår forskjellen etter kurset ditt!) Sør-afrikansk slang har sterke nederlandske røtter, samt båndet til landets andre offisielle språk. Det er ofte eklektisk, finurlig og søtt bokstavelig. “Circles” betyr rundtkjøringer og “robots” for trafikklys. Andre termer du kan legge til listen over må-bruk er braai (som betyr grill), boet, bra, bru, chommie, china, og cuz (betyr bror, venn, kompis), “ag man”! (oh man, uttrykker sjokk, overraskelse, resignasjon eller irritasjon), domkop (dbetyr dust), is it? (er det sånn? blir ofte brukt i samtaler), jol (betyr en fest), skinner (sladder) og lekker (deilig, velsmakende, flott).

Cape Town

Byen Cape Town finner du mellom Table Mountain og havet. Det er en vakker, kosmopoltisk by hvor du finner alt fra er flott nattliv, fantastiske matmarkeder og flere roadtriptilbud. Cape Towns er en multikulturell by hvor innflytelsen fra den tyske, indonesiske, britiske, franske og nederlandske historien er merkbar. Studenter beundrer ofte av den moderne, viktoriansk og edwardiansk arkitekturen, klær fra markeder, gatemat og kafékultur. Alt dette finnes omringet av fjell og en beundringsverdig kystlinje.

Ekstremsport

Sør-Afrika er landet for dykking i haibur, en aktivitet som kanskje ikke passer de fleste. Du kan foreksempel reise til Gansbaai i vest også kjent som verdens hvithai hovedstad. Andre vannsporter som er verdt å prøve er vind boarding, kiteboarding, paraseiling og kajakkpadling. Mens de som foretrekker ekstremsportene sine med høydesiden, kan prøve eller bungee jumping verdens høyeste kommersielle bungee bridge: Bloukrans Bridge’s med 216 meters fall.

Mye for pengene

Prisene for husleie, mat og transport er generelt rimelige i Sør-Afrika sammenlignet med andre engelsktalende land, inkludert nabolandene på den sørlige halvkule, Australia og New Zealand. Dette betyr at budsjettet ditt vil vare mye lengre – noe som gjør din bankkonto mye lykkerligere og tilrettelegger for at du kan få et lengre opphold utenlands.

De beste bølgene for surfere

Erfarne surfere reiser ofte mot Elands Bay, omtrent tre timer fra Cape Town, eller til noen illevarslende grotter som bare er tilgjengelig med båt og er et av verdens største “Big Wave”-sted. På Jeffrey’s Bay vil surfere på alle nivåer vil finne bølger som passer (stedene du kan velge mellom har veldig rare navn som Salad Bowls, Supertubes, Boneyards og Kitchen Window surf spots), Durban (prøv Dairy Beach) og Muizenberg (en av National Geographic’s Topp 20 surfebyer).

Safari

“Sør-Afrika” og “safari” kan vi være enige om at er veldig synomymt med hverandre, og “Kgalagadi” og “Kruger” er landets to toppvalg. Kgalagadi dekker den sørlige delen av Kalahari ørkenen. Området er fint å utforske med professionelt tilsyn, her vil du kunne se løver, leoparder, rovfugler, antiloper, reptiler og masse mer. Kruger er utmerket sted å utforske de Fem Store (løve, leopard, neshorn, bøffel og elefant), og tilbyr bonusobservasjoner av krokodiller og flodhester, pluss mindre kjente, men regelmessige syn av jorddyr, villhunder, ulver, pangoliner med mer.

Studer engelsk i Sør-Afrika med studener fra hele verdenLes mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på