GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Søvnløs i Seattle – 24 timer i The Emerald City

Søvnløs i Seattle – 24 timer i The Emerald City

De fleste kjenner til Washington State fra Starbucks, TV-serien Greys Anatomy, eller filmen Sleepless in Seattle. Men byen har mye mer å tilby enn tv-drama og kaffe – Seattle er en skjult perle og kalt Emerald City for en grunn. (Ok, dette kan også være på grunn av overflod av frodige og grønne skoger i området.) For å vise dere vil jeg ta dere med på en dag full av naturskjønne steder, flygefisk og massevis av deilig kaffe.

1. PIONEER SQUARE

Vår tur starter på Pioneer Square, det historiske sentrum av byen. Her var det satte nybyggerne sine røtter i 1852. På midten av plassen står en jern pergola som ble bygget i 1909 som et taubane stopp. Ved siden av det står Tlingit Totem Pole som minner besøkende på det kompliserte forholdet mellom indianere og de europeiske amerikanere. Gatene rundt Pioneer Square er kjent for sin renessansestil, utallige kunstgallerier, vintage butikker og kafeer. Hvis du er historie interessert kan du fordype deg i byens historie på den nærliggende Klondike Gold Rush Museum for å lære hvorfor gullrushet i 1890-årene tiltrukket seg så mange mennesker og gjorde Seattle til storbyen den er i dag.

2. WATERFALL GARDEN PARK

Neste stopp er Waterfall Garden Park – en 22-fots kunstig foss i gårdsplassen til det tidligere UPS hovedkvarteret. Parken er perfekt for å slappe av og la tankene vandre: Hvis du lukker øynene, vil de 23.000 litererne med vann som pumpes gjennom fossen gjøre at du tror du kun er omgitt av natur.

3. COLUMBIA TOWER

For å få et fugleperspektiv over Emerald City, kan du dra til Columbia Tower Sky View Observatory og nyte den 360-graders panorama utsikten fra 73 etasje. Ikke glem å ta noen bilder for å skryte av at du nesten har vært 1000 fot over Seattles bakke og stått på det høyeste offentlige visnings området vest for Mississippi.

4. GUM WALL

Knips et #EFMoment eller to mens du passerer Seattle Public Library – et sant arkitektonisk mesterverk – og Seattle Great Wheel, et pariserhjul på sjøen. Ikke legg kameraet bort, du vil definitivt ønske å vise alle hjemme en av byens mest kjente attraksjoner, Gum Wall. Dette er akkurat hva du forventer: En vegg fylt med tusenvis av tyggegummi. Det er litt ekkelt, men det er en del av opplevelsen og et morsomt minne.

5. PIKE PLACE MARKET

Bare noen få skritt fra Gum Wall ligger Pike Market Place, byens eldste bondemarked. Siden 1907 har dette vært stedet for frisk og kortreist mat – fra grønnsaker til frukt, krydder og fersk fisk. Det er det perfekte stedet å ta lunsj mens du ser på fiskehandlere ta imot bestillinger og sløyer fisken før de gir dem til kundene. For litt lett etter- lunsj- trening, kan du spasere gjennom markedets utallige boder og butikker og besøke Rachel, en 250 kg bronse gris, (maskot), og sparegrisen som samler inn penger for Market Foundation.

6. ORIGINAL STARBUCKS COFFEE SHOP

Den opprinnelige Starbucks-kaféen rett over Pike Place Market er et must. Her, i 1912 Pike Place, er opprinnelsen til  verdens største kaffebar-kjede, som startet i 1971. Den første Starbucksen har beholdt mye av sin opprinnelige design (inkludert sib første, brune logo), så det er en slags tidsreise i kaffe-verden.

7. GJENNOM POST ALLEY TIL THE MONORAIL

Godt hydrert og med kaffe i hånden, vil vi sette kursen gjennom trange Post Alley med alle sine søte små butikker før vi fortsetter på Pine Street til vi når Westlake Center, der vi går ombord i monorailen. Monorailen, som ble bygget i 1962 er en praktisk og morsom måte å reise fra Seattle til Seattle Center på. Hvis du er hypp på litt shopping, bør du sørge for at du stopper ved Pacific Place, rett over Westlake Center: På 31.000 kvadratmeter kan du finne alt ditt shopping- hjerte ønsker og lommeboken kan håndtere.

8. CHIHULY GARDEN AND GLASS

Når du kommer til Seattle Center, må du besøke Chihuly Garden and Glass, rett ved siden av Space Needle. Utstillingen åpnet i 2012 og viser de fargerike Dale Chihulys utrolige glass skulpturer: Det er åtte gallerier, en hage fylt med glass blomster, og utstillingens midtpunkt: den 40-fot høye og 4,5000 kvadratfot store Glasshouse, dekorert med en 100- fots skulptur som minner om en blomsterkrans.

Hvis du er interessert i moderne pop-kultur, sjekk ut EPM Museum of Modern Art, rett over Chihuly Garden and Glass. Museet ble designet av Frank O. Gehry og dekker alt fra popkulturen – fra musikk til film, litteratur og videospill og inkluderer også sjeldne gjenstander, for eksempel håndskrevne sangtekster, instrumenter og fotografier fra Seattles egen Kurt Cobain og Jimi Hendrix.

9. SPACE NEEDLE

Vi startet dagen med en fantastisk utsikt, og vi vil avslutte vår Tour de Seattle med en vakker natur – denne gangen på toppen av den 520-fot høye Space Needle, en av byens mest kjente landemerker . Hvis du er heldig, vil du se snødekte Mount Rainier, en aktiv vulkan og det høyeste fjellet i Washington State. Få et glimt av Lake Union, fergene over Elliott Bay, og – hvis du valgte tidspunktet for besøket med omhu – en spektakulær og Instagram-verdig solnedgang. #EFMoment

10. TILIKUM PLACE

Vi vil gjøre det siste stoppet til et inspirerende et: Ikke langt fra Space Needle, finner du Tilikum Place, en liten, men viktig plass: I midten er det en real-size- statue av Chief Seattle, sjef for Duwamish og Suquamish stammene, som – ifølge legenden – jobbet med å bygge relasjoner med hvite nybyggere og ga byen sitt navn.

REIS TIL SEATTLE MED EF!Lær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på