Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Meny

20 av de mest interessante måtene språkopplæring endrer verden på

20 av de mest interessante måtene språkopplæring endrer verden på

Du vet kanskje at det å lære et nytt språk er bra for deg (ja, tospråklighet eller trespråklig er veldig bra), men visste du at språkopplæring også er bra for resten av verden – og at det sannsynligvis vil forandre livet ditt, spesielt hvis du fordyper deg i kulturen også.

Her er 20 av de mest interessante måtene språkopplæring endrer verden på:

 1. For å si det enkelt, jo flere språk folk velger å lære, jo bedre kan verden kommunisere og forholde seg til hverandre. Er du usikker på hvor du skal begynne? Start å invester din tid i å bli flytende i engelsk – det er tross alt verdens lingua franca.
 2. Bedre kommunikasjon betyr også mindre rom for feil. Oversettelser kan være kostbare i ulike bedrifter, derfor kan dine språkkunnskaper være grunnen for at akkurat du får den jobben fremover kandidat to.
 3. Å lære språk er en flott måte å lære om ulike kulturer, det kan vokse et lokalsamfunn og bidra til forståelse av hva som er viktig og spesielt for andre mennesker. Denne forståelsen og omsorgen baner veien for fred.
 4. Det åpner døren for mange flere muligheter for alle slags virksomheter ved å gi tilgang til mye større klient- og kundebaser rundt om i verden – dette gjelder for alt fra kunst som film- og musikkbransjen til ingeniørbransjen.
 5. Hvis du velger å studere et språk i utlandet, betyr det at du vil praktisere språket daglig og hele tiden sammen med mennesker fra hele verden. Du vil raskere utvikle ferdigheter som kommunikasjon, konfliktløsning og problemløsing og det vil komme mye mer naturlig enn du ville gjort hjemme.
 6. Det er en grunn til at andre- eller tredjespråket ser flott ut på CVen din: arbeidsgivere elsker dyktige ansatte som er gode kommunikatører fordi de påvirker bunnlinjen. I Storbritannia, der språkopplæring i løpet av skolen ikke er sterkt prioritert, koster det resulterende språkunderskuddet opp til £ 48mrd (GBP) per år i tapte internasjonale forretningsmuligheter.
 7. Å lære en ny ferdighet (inkludert språk!) Har vist seg å være bra for din mentale helse; det utfordrer deg til å holde nevronene avfyrt, og det kan være et stort selvtillitsøkning når du ser deg selv forbedre seg.
 8. Det er en av de beste måtene å få nye venner over hele verden …
 9. … og hjelper deg å bygge opp et profesjonelt internasjonalt nettverk som kan hjelpe deg med å komme videre i karrieren.
 10. Øh, det er også helt høflig! Når du er ute og reiser, kan du i det minste kunne tilkalle noen få setninger i vertslandets morsmål tjene store bonus-poeng og holde alle fornøyde. Jo mer du kan snakke, jo bedre blir opplevelsen din med lokalbefolkningen – og jo flere broer vil du bygge.
 11. Det gjør det lettere for forskere og innovatører å dele utviklingen sin med verden og med andre forskere, slik at alle kan dra nytte av de siste fremskrittene innen vitenskap, helse og teknologi. Dette gjelder særlig akademiske artikler skrevet på engelsk – de blir referert mye oftere og har dermed større innvirkning.
 12. Mennesker som snakker flere språk er ofte gode på kreativ problemløsning fordi det å lære et språk lærer deg å se på verden (og problemer!) Fra et annet perspektiv.
 13. Teamwork makes the dream work. Og hva får internasjonale team til å oppnå gode resultater? Sterk kommunikasjon bygd på gode språkkunnskaper.
 14. Språkopplæring er flott for å forbedre hukommelsen, og antas å utsette effekten av sykdommer som Alzheimers og demens. Disse sykdommene legger press på helsevesenet og økonomiene våre over hele verden, så å oppmuntre til språkopplæring kan hjelpe våre omsorgssystemer så vel som å hjelpe pasienter med å takle det.
 15. Det gjør det mye enklere å reise hvis du kan lese lokale skilt og be folk om hjelp. Noe som er flott, fordi reise er den beste utdannelsen, og det gjør deg til et bedre menneske også.
 16. Å lære språk hjelper deg med å låse opp tilgang til mange av de mangfoldige og utrolige utvalg av kulturer og historier som utgjør verden, og det å se lenger unna enn ditt eget land kan være en stor kilde til kreativ inspirasjon.
 17. Etter hvert som forskjellige kulturer blir kjent med hverandre og jobber sammen, får vi mer mangfoldighet på skoler og arbeidsplasser, noe som øker produktiviteten og kreativiteten, spesielt i næringslivet.
 18. Å lære språk og engasjere seg i andre kulturer hjelper verden til å bli et mer aksepterende og fordomsfritt sted. Dette er spesielt viktig for unge mennesker som faktisk synes at deres ‘stamme’ kan bli funnet blant unge mennesker fra et fjernt nytt hjørne av verden. Dette kan bidra til en mer fredelig, koblet verden ved å bryte ned veldig reelle kommunikasjonsbarrierer – og virkelig koble oss med andre.
 19. Under prosessen med å lære mer enn ett språk blir hjernen din flinkere til å håndtere intern konflikt og ta beslutninger, spesielt hvis du begynner å lære språk som ung. Noen studier viser til og med at tospråklige mennesker er bedre multitaskers!
 20. Tospråklige og flerspråklige ansatte tjener ofte mer. I USA anslår en studie at du kan tjene rundt 2% mer hvert år ved å snakke et andrespråk, men dette beløpet stiger jo mer etterspurt ditt andrespråk er: å snakke tysk er veldig nyttig i industri og internasjonal virksomhet for USA, slik at tysktalere kan tjene 3,8% mer i gjennomsnitt. Å lære et nytt språk er nøkkelen til en internasjonal fremtid.

Lær et nytt språk med EFLes mer her..

Del denne artikkelen

Nyeste artikler fra Språk