GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Flere foreldre ønsker at barna deres skal studere i utlandet – her er grunnen

Flere foreldre ønsker at barna deres skal studere i utlandet – her er grunnen

Med en sterk vekst i verdensøkonomien er det ikke overraskende at studentene i økende grad er interessert i å studere, bo og jobbe internasjonalt. Å studere i utlandet kan øke karrieremuligheter og forbedre språkkunnskapene betydelig. Denne påstanden gjelder for foreldre rundt i verden. HSBC gjorde en omfattende undersøkelse på dette feltet. Studiet viste at 42% av foreldrene ville vurdere å sende barna sine til utlandet for videre utdannelse, en betydelig økning fra de 35% som ble registrert i 2016. En annen ting som fremkom i undersøkelsen var at nesten alle de 15 landene som ble inkludert i studien hadde en betydelig økning for interessen for internasjonale studier.

Som illustrert av den omfattende HSBC-undersøkelsen, er utdanning i utlandet et must for barn som håper å bygge en internasjonal fremtid. Det kan forme barnets suksess og er en viktig investering for sin globale karriere. Her er bare noen av grunnene til at flere og flere foreldre kick-starter barnas fremtid med studier i utlandet.

Forbedre språkferdigheter

Å studere i et nytt land er den beste måten å bli utsatt for et nytt språk. For nesten halvparten av foreldrene vurderte en utdanning i utlandet for sine barn, var opplæringen av språkferdighetene deres primære motivasjon. Språkkunnskap som spenner over flere språk er et verktøy som kan åpne mange dører.

Kulturell utveksling

Den beste måten å gjøre deg kjent med forskjellige kulturer, er å bo i den. Å være i stand til effektivt å forstå og samhandle med mennesker på tvers av kulturer, er integrert i en vellykket global karriere. Ved å være mer oppmerksom på sitt eget verdenssyn og forstå kulturelle forskjeller, vil barnet få verdifull kunnskap om effektiv kommunikasjon i et internasjonalt miljø.

Konkurransedyktig internasjonalt arbeidsmiljø

Dagens virksomheter blir stadig mer internasjonale, og for å være konkurransedyktige må søkere snakke flere språk og ha internasjonal arbeidserfaring på sin CV. Ved å sende barnet ditt på et studie i utlandet, gir du dem en start på de kulturelle- og språkkunnskapene de trenger for å utmerke seg og blomstre i enhver situasjon.

Forberedelse til videreutdannelse i utlandet

Å sende barnet ditt til utlandet for videreutdannelse kan være det første skrittet for å sikre deres fremtidige suksess. Å studere i utlandet er den perfekte måten å forberede dem på for sin universitetserfaring ved å oppmuntre dem til å fokusere på deres språklige ferdigheter først.

På et språkkurs eller studieår i utlandet kan barnet ditt studere for språkeksamlinger som IELTS og Cambridge English, som fungerer som offisiell sertifisering av engelsk ferdighet og kan spille en viktig rolle når barnet ditt kommer inn i deres internasjonale universitet.

Dessuten, ved å ta enda et kortere kurs i utlandet, vil barnet ditt få muligheten til å oppdage en ny by og møte mennesker fra hele verden, noe som vil forberede dem til en uforglemmelig internasjonal universitetsopplevelse.

Få nye ferdigheter og øke selvtillitt

Reise og studere i utlandet spiller en viktig rolle, ikke bare for å utvide en ungdoms horisonter, men også for å sørge for at de er så godt rustet for deres fremtid som mulig. Å føle seg komfortabel å snakke et nytt språk i en ny by og møte mennesker fra hele verden kan virke skremmende, men til slutt er det en opplevelse som vil la barnet ditt bli trygg på å snakke og skrive på sitt nye språk, selvsikker i en internasjonal setting, og klar til å ta på seg nye faglige og profesjonelle utfordringer.

Ønsker du å se på dine mulighet for studier i utlandet?Les mer her
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Utforsk verden og lær et nytt språk i utlandet

Les mer