GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Tips til hvordan du finner din perfekte reisepartner

Tips til hvordan du finner din perfekte reisepartner

Se for deg dette: Du studerer utenlands eller har akkurat flyttet til en ny by (eller et nytt land) for å gå på skole eller jobbe. Du er kjempe spent på de nye omgivelsene. En dag spør en ny venn av deg om dere skal dra på reise sammen. Selvom dere går godt sammen i klasserommet eller på kontoret, er det ikke like lett å vite om dette er en bra reisepartner for deg. For å hjelpe deg med den vanskelige avgjørelsen har vi laget en sjekkliste du kan bruke når du skal bestemme deg for hvem du skal på tur med.

1. Nattugler vs. Morgenfugler

Se for deg at vennen din ønsker å sjekke ut en ny klubb, men du ønsker å få en god natts skjønnhetssøvn. Dere bestemmer dere for å gjøre hver deres greie, men om morgenen sover vennen din imens du er klar for å ta fatt på en ny dag – hele dagen kan rett og slett bli ødelagt pga det. For å nyte turen til det fulle er det lurt å velge en som har samme døgnrytme som deg – om det er en nattugle eller morgenfugl. De går ikke like godt sammen..

2. A eller B type?

Er du en energisk go-go-go-type eller foretrekker du å ta det rolig og ta innover deg opplevelsene på en kafé? Type A personligheter er opptatt av action, mens type B personligheter foretrekker å “være i øyeblikket” og nyter hvert eneste steg på reisen. Ha dette i bakhodet når du legger planer for reisen.

3. Budsjett

Noen liker å bo på hostel og dra på piknik istedenfor å spise på restauranter. Andre foretrekker å skjemme seg bort på hoteller og spise på restauranter. Det finnes ikke noe rett eller galt her, alt handler om budsjett og prioriteringer. For å unngå kleine situasjoner og samtaler om penger på veien er det lurt å finne ut av dette på forhånd. Dette vil også forhindre dere i å krangle om hvem som skal betale buss eller drosjebiletten osv. Hvem vil vel krangle om noe sånt når man er på reise?

4. Godt humør

Misforståelser og kjipe situasjoner kan oppstå når du er på reise: dere mister bussen, det regner i flere dager i strekk eller at en av dere glemmer/mister bagasjen. Dette er en del av opplevelsen, men uansett hva som skjer er det fint å reise med en som kan smile og le av slike situasjoner istedenfor å lage dem enda værre.

5. Personlighet

Om du reiser med en organiserings-freak som elsker å planlegge alt i god tid, eller om du reiser med en som elsker å ta ting som de kommer.  Ideelt sett bør personligheten deres komplementere hverandre.

6. Like interesser

Om du har en 14 dagers ferietur foran deg, men har gått tom for ting å snakke om allerede den første dagen. Herfra vil du tilbringe de neste dagene med å kverne rundt i hodet ditt for å finne ting å prate om. For et mareritt! For å unngå kleine situasjoner og en stille tur, bør du ha minst en felles interesse med personen du drar på tur med – uansett om det er keramikk eller fotografi.

7. Gjør en test

Om du har sjekket punkt 1-6, og er klar for å legge ut på reise sammen? Hva med å gjøre en test først? Prøv å tilbringe (minst) en hel dag sammen: kanskje ta en kort tur til et sted dere aldri har vært før og finn ut hva som skjer når dere ikke kjenner området. Dette er perfekt for å sjekke ut hvordan dere fungerer sammen som et reiseteam og om dere har det gøy, eller omvendt sammen. Dette er verdt planleggingen!

8. Individuelle aktiviteter

Du finner kanskje ikke den ideelle reisepartneren med en gang, men det er helt ok. Det tar tid og det er en læringsprosess. Om du er glad i å gå på museum, men din venn ønsker med utfordrende ting som å hoppe i fallskjerm, kan dere fortsatt ha en fantastisk tur sammen! Det er viktig at dere begge gjør det dere har mest lyst til. Og husk at selv om dere reiser sammen betyr ikke det at dere må være sammen HELE tiden. Planlegg noen separate aktiviteter, spesielt om dere skal på en lengre tur.

Ønsker du mer informasjon om EF?Lær mer..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Utforsk verden og lær et nytt språk i utlandet

Les mer