GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Topp 10 reisemål i 2019

Topp 10 reisemål i 2019

Å legge reiseplaner for det kommende året er én av de beste måtene å forbli motivert og inspirert på.

Vi har satt sammen en liste over topp 10 reisemål i 2019 som kan inspirere deg til å oppdage noe annet enn de åpenlyse destinasjonene og gjøre planleggingen din litt enklere. Noen destinasjoner er kjente gamle favoritter, og noen er nye spillere som bare venter på å bli oppdaget.

Vårt aller beste tips? Bruk minimum et par uker på hver destinasjon for å virkelig kunne dykke ned i den lokale kulturen. Hvis du vil få enda mer ut av reisen, hvorfor ikke kombinere den med et språkkurs?

1. Perth, Australia

Denne vestaustralske byen, som ofte blir overskygget av Sydney og Melbourne, burde være på din liste av reisemål i 2019. Været er deilig og lokkende, strendene er veldig populære og dyrelivet er svært spennende (det finnes fremdeles pingviner her!). Du må også legge inn et stopp i Kings Park – en oase av grønne omgivelser midt i byen.

2. Singapore

Denne byen er på listen fordi den er utrolig populær! Det er kanskje på grunn av den utrolig kule (og svært Instagram-vennlige) infinity poolen på toppen av Marina Bay Sands Hotel, eller de utallige stedene med fantastisk mat som ligger rundt omkring i hele byen – Singapore har bare noe spesielt ved seg som får folk til å reise tilbake igjen og igjen. Kulturelt sett foregår det mye spennende i Singapore i år med en bæredyktig lysfestival som starter om kun et par dager nå i slutten av januar – og Ultra Singapore – en utendørs elektronisk musikkfestival som arrangeres i sommer.

3. Miami, USA

Med sine vakre palmetrær er Miami helt klart en perle. Med perfekt vær (det er sol året rundt) er Miami en spennende by med kunst, barer, klubber og restauranter i massevis som burde være på listen din for 2019. Selv om du har vært her før er det betryggende å vite at utover noen nye kule barer og restauranter, er Miami fremdeles ”the city that keeps the roof blazin’”.

4. Nepal

Her kommer en destinasjon for naturelskerne og eventyrerne i 2019. Midt i mellom Kina og India og som hjem for Himalaya-fjellkjeden føles hele landet som et stort postkort. Fjellutsikten er helt utrolig! De lokale er vennlige og maten er fantastisk. Landet ble raskt gjenoppbygget etter det grusomme jordskjelvet i 2015, og de lokale er vennlige og muntre, så 2019 er det riktige tidspunkt å utforske Nepal på.

5. Seattle, USA

Etter å ha vært igjennom en rekke renovasjoner av de mest ikoniske severdighetene er Seattle 2.0 klar til å bli vist frem i 2019. Reis til det nordvestlige hjørnet av USA for å ta en kopp i moderne kaffes hjemland (Seattle er hjem til Starbucks) og se den fantastiske utsikten fra den nylig renoverte Space Needle. I tillegg er Capitol Hill er et nabolag det er verdt å besøke med et bredt utvalg av aktiviteter på kveldstid.

6. Namibia

Denne destinasjonen er en fast favoritt blant erfarne reisende, men den fortsetter å være en skjult skatt for de fleste – og det er nå man virkelig burde reise dit. Spesielt hvis du er glad i å dra på roadtrip. Landet ligger i den sørvestlige delen av Afrika ved atlanterhavskysten der ørknene er endeløse, utsiktene trollbindende, dyrelivet unikt og campinglivet utrolig spennende. I tillegg til alle disse attraksjonene har det nylig åpnet mange luksushytter (til en rimelig pris!) hvor turister og eventyrelskere kan bo.

7. Novi Sad, Serbia

Dette er virkelig en ukjent perle! Serbias vakreste by krever ikke et stort budsjett. Byen har en rik historie med røtter fra Østerrike, Ungarn og Jugoslavia som kan sees på hvert hjørne. Petrovaradin-festningen og Fruška Gora-klostrene er to severdigheter som er verdt å besøke. Byen har også et solid utvalg av museer man kan besøke. Sommeren 2019 ville være den ideelle tid på sesongen for et besøk da man kan nyte solen langs Štrand, den mest ettertraktede stranden i Serbia.

8. Berlin, Tyskland

En godt kjent turisby som ikke sliter med å ha noe å tilby for turistene å gjøre. Berlin er kjent for fantastisk arkitektur, museer i verdensklasse, livlig natteliv og masse øl. Utover dette er nyåret også en milepæl for byen: The Bauhaus Centenary. 100-års jubileet for Bauhaus kunstskole vil vare hele 2019 med en masse utstillinger i byen, så hvis du liker design og arkitektur er det bare å reise avgårde.

9. Costa Rica

Costa Rica begynner å bli svært populært, så reis nå før alle andre begynner å reise dit! Costa Rica tilbyr en unik miks av fantastisk natur fra elver, regnskoger og strender til vulkaner. Folket er svært godhjertet og stemningen er meget tilbakelent, noe som gjør det til det perfekte stedet å studere spansk for eksempel. Fun fact: En av grunnene til at landet er så avslappet og fredelig er at det ikke har noen hær. Beslutningen ble tatt i 1949 og har vært fordelaktig for landet siden.

10. Lisboa, Portugal

En fantastisk blanding av godt vær, autentisk mat, kulturelle skatter og mange prisvennlige attraksjoner. Dra til Belém for å oppleve de botaniske hagene eller til Alfama i øst for å oppleve en fantastisk utsikt over byen, eller bare nyt de ulike nabolagene som ligger i byen med de bratte bakker (det er også et must å ta en tur med de gamle trikkene!). Har du mer tid til overs? Hvorfor ikke lære portugisisk i Lisboa – det kan ende opp med å bli høydepunktet i 2019!

Lær portugisisk i Lisboa med EFLes mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Lær et av 10 språk og velg mellom 50 destinasjoner verden over

Les mer