GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

De 10 beste stedene i verden for å lære et nytt språk

De 10 beste stedene i verden for å lære et nytt språk

Så, du tenker på å lære deg et nytt språk i utlandet? Flott! Du er i ferd med å legge ut på en reise som vil gi deg en verdifull opplevelse som ser bra ut på CV-en din, det vil også utvide dine horisonter, samt vennekretsen. Å velge riktig sted å studere på kan være vanskelig, men, først må du begrense deg til språket du ønsker å lære; Deretter må du identifisere hvilken by som vil gi deg den rette blandingen av utfordring og moro som vil lære deg å praktisere språket. Vi har listet opp de ti beste stedene å lære språk på for å hjelpe deg med avgjørelsen.

1. LONDON

Kanskje det mest åpenbare stedet å lære engelsk på; London er også et av de beste. Livet i London er hektisk, så du har ikke annet valg enn å lære raskt for å holde tritt. Denne gastronomiske byen vil gjøre deg til en pro på bestilling i de sære gatematbodene rundt i byen på kort tid. London har også en enorm internasjonal befolkning, så uansett hvilket land du har reist fra, får du til både å praktisere engelsk her, samt finne et fellesskap som føles kjent og tilbyr et lite stykke hjemme.

2. SYDNEY

Evig solskinn året rundt, varmt vær og det bølgende blå havet – bare tre av mange grunner til at Sydney er en flott by å flytte til. Men hva gjør dette stedet et flott sted å lære språk på? Vel, folkene her er noen av de vennligste i verden. Når du er vant til at alle prater med alle vil du finne deg selv å gjøre det samme, fra baristaen på kafeen til den kjekke surfe instruktøren. Uten engang å tenke over det, vil du bruke ditt nye vokabular, plukke opp den lokale slangen  og forbedre dine engelskkunnskaper. Du vil komme hjem med en skikkelig kul Aussie aksent også.

3. PARIS

Å lære fransk er bare en unnskyldning du har vært på jakt etter for å rettferdiggjøre å flytte til Paris, Frankrikes vakre hovedstad. Det finnes ikke noe bedre sted å omfavne moderne fransk kultur (og fråtse i macarons) mens man praktiserer språket. Når du rusler langs Seinen med en baguette i hånden vil du absorbere språket og kulturen – som en svamp. Du vil også komme hjem med tip-top grammatikk, den perfekte parisisk aksenten og noen lokale slang ord.

4. SAN FRANCISCO

Denne kreative byen i USA er fullstappet med innovative ideer. Fra laid-back kunstnere som lever sitt bohemske liv til de tusenvis av visjonære entreprenørene som bygger sine nyeste nyetableringer i full utsikt over Golden Gate Bridge, har San Francisco blitt en av de beste stedene i USA  å være en ung person . Inspirasjon og friske ideer ligge rundt hvert hjørne, og mellom bratte åser og den spektakulære skyline, er det alltid noe å holde seg opptatt med når du ikke er i timen. Omgitt av interessante mennesker med interessante ideer, vil kreativiteten flyte og du vil raskt snakke engelsk som en proff.

5. VANCOUVER

I Vancouver vil du ikke bare lære et språk. Dette er en av Canadas vakreste byer med sin flotte beliggenhet; den ligger ved kysten av British Columbia og ved foten av vakre fjell. Her kan du lære å gå på ski, mestre kunsten å downhill sykle eller legg fiske i listen over ferdigheter (eller hobbyer) på din CV, sammen med å være i stand til å snakke flytende og svært høflig engelsk!

6. PLAYA TAMARINDO

Well hello there, Costa Rica. Mer ofte tenkt på som en feriedestinasjon, men det er ingen grunn til at feriefølelsen ikke kan vare hele året, selv når du er der for å lære. Hovedstaden i Mellom-Amerika har sitt eget motto – “Pura Vida”, som betyr ‘rent liv “. Tilbring tid med lokalbefolkningen og omfavne deres visjon av Pura Vida er nøkkelen til å lære spansk i Playa Tamarindo. Du vil kunne tilbringe tid mellom klassene med surfing og zip-line over frodige grønne skoger i landets fantastiske nasjonalparker.

7. CAPE TOWN

Cape Town gir en perfekt mulighet til å lære engelsk mens man kan se noe av verdens mest ikoniske dyreliv; Ingen andre steder vil “Afrikas Big Five” være så nær skolen din (og nei, Dyreparken teller ikke). Fra din base i byen, er det lett å bruke helgene på safari i en av Sør-Afrikas nasjonalparker, på jakt etter å se en løve, leopard og bøffel. Cape Town er også super kosmopolitisk og moderne; med så mye å gjøre, er ‘kjedelig’ et ord som rett og slett ikke eksisterer her. Når du har utforsket den travle havnen, tatt fottur til toppen av Table Mountain for fantastisk utsikt over bukten, besøkt Robben Island der Nelson Mandela satt fengslet, eller til og med klatret om bord i en båt for å få øye på hvithai skjønner du at det aldri er et kjedelig øyeblikk her.

8. TOKYO

Tokyo er virkelig ikke som andre steder i verden; futuristiske skyskrapere og robot kafeer ved siden av blomstrende kirsebærblomster og utsmykkede, gamle helligdommer. Du må virkelig lære japansk raskt her, noe som gjør det til det perfekte stedet å lære språk!

9. BRISTOL

Som Londons lillebror vil du kunne nytedet beste av alt i et mer rolig tempo når du lærer engelsk i Bristol. Denne havnebyen i West Country har en vinnende kombinasjon av kunst og levende musikkmiljø sammen med historisk arkitektur, uavhengige butikker og sjarmerende teahouses fylt med deilige krem scones. Bristolians har en tendens til å være mer snakkesalige enn londonere så språkferdighetene vil bli satt på prøve oftere, men hvis du ønsker å oppleve kjas og mas i hovedstaden, er det bare to timer unna med tog.

10. BOSTON

Dra til et av verdens største engelskspråklige land og lær språket i byen grunnlagt av engelske nybyggere. Med verdensledende skoler som Harvard og MIT på dørstokken, er Boston godt rustet til å ta imot studenter med åpne armer. Denne sjarmerende havnebyen har en vennlig, småby-vibe og blant de store bygningene og vakre parker ligger hippe kaféer og vintage butikker. Dette er også stedet å dra på en historisk reise; reis gjennom historien om den amerikanske revolusjonen på bare én dag ved å følge “red brick freedom trail” gjennom sentrum.

REIS MED EFLær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på