GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

De 10 beste lokale tipsene til ditt opphold i Seoul

De 10 beste lokale tipsene til ditt opphold i Seoul

Seoul har mye mer å tilby besøkende enn bare store kjøpesentre og K-Pop karaoke på kveldstid, så for å få mest mulig ut av byen har vi laget en guide med de beste lokale tipsene til din tur til Seoul.

1. Jeongdong Observatory

Få med deg den beste utsikten i Seoul, gå opp til 13. etasje i Seoul Metropolitan Government’s Seosomun Building 1 og nyt en kopp kaffe på Jeongdong Observatory. Stedet var en gang kontoret til regjeringen, denne etasjen er nå åpen for alle og er et sted ikke mange turister har hørt om, så det er ikke ofte overfylt – pluss at det er gratis å besøke! Fra toppen vil du få en nydelig utsukt over vakre vakre Deoksugung Palace.

2. Kafé Saru

Kaffeelskere fra hele verden har ikke annet enn gode ting å si om dette stedet. Gjemt bort fra den travle Kyungridan-gil-gaten, lager den dyktige baristaen (Saru selv) på denne lille kafeen fersk dryppkaffe for hånd og serverer hver kopp med en liten haug med friske blomster. Kafeen er fylt med hauger med lokale og tørkede blomster, og kaffen er laget med bare de beste bærekraftige bønnene, er vel verdt å besøke. Sjekk ut stedet her..

3. Bamdokkaebi nattmarked

Fra mars til oktober hver fredag og lørdag kveld fra 18.00 forvandler Bamdokkaebi nattmarked seg til en feiring av gatemat og kultur. Food trucks byr på et stort utvalg av deilige og eksperimentelle retter fra kreative unge kokker, samt kulturopptredener og levende musikk. Flere lokale kunstnere stiller også med boder der de selger kunst og andre spennende lokale ting.

4. Prøv et tempelopphold

Buddhismen er en stor del av koreansk kultur og historie, og landet har tusenvis av fantastiske templer. De siste årene kan man se en økende trend med ‘tempelopphold’. Flere templer er nå åpne på dagtid og kveldstid med muligheter for overnatting. Dette passer for deg dersom du ønsker å lære mer om koreansk buddhistkultur eller søke en meditativ opplevelse. Myogaksa Temple i Seoul sentrum tilbyr en rekke korte programmer, inkludert dager som har som formål å lære hvordan man kan takle angst, tradisjonelle te seremonier, meditasjon og tid brukt med en buddhistisk munk.

5. Subway Malls

Koreanere har et rykte på seg som er at de elsker shopping, så det er ingen overraskelse at Seoul tilbyr uendelige muligheter til å handle ’til you drop’. Men før du fyller koffertene fulle av masse skatter fra high street-butikkene, kan du ta turen til et av de mange t-banesentrene! Jepp, det er moderne kjøpesentre som er skjult under jorden på t-banestoppene, inkludert stasjoner på Gangnam, Jonggak og Euljiro.

6. Gwangjang marked

Og når du først har dukket opp fra den underjordiske shopping-bonanzaen, kan du ta turen til et av Seouls mer tradisjonelle markeder. Gwangjang-markedet er et av byens eldste og største markeder, og serverer billig lokal gatemat og vakre håndlagde og tradisjonelle varer, inkludert silke, vintageklær og unik interiør.

7. 10. etasje i Express Bus Terminal

Nå er det et fengende navn på en rooftop! Vel, teknisk sett er det ikke en roof top, men gjemt i tiende etasje i Express Bus Terminal er en hage på taket som kan skryte av ganske unik utsikt over byen, og det er hjem til to koreanske BBQ-restauranter som det passer veldig godt å ta seg en kald øl. Med sine frodige og grønne områder, parkbenker og unike utsikt er stedet et av de mest trendye stedene og nyte en drink.

8. Seochon Village

Mange besøkende i Seoul velger å besøke den travle og overfylte Bukchon Hanok Village for å oppleve livet i det tradisjonelle Korea. I stedet kan du unngå folkemengdene ved å ta turen til Soechon, et av de eldste bydelene i byen som har klart å holde seg litt mer skjult for turistene. Her kan du rusle forbi 500 år gamle hanokhus, men også sjekke ut sjarmerende moderne kaffebarer og besøke stilige kunstgallerier og butikker.

9. The Dongdaemun Secondhand Book Street

Bokstavelig talt en hel gate dedikert til bøker! Med boder og butikker stående side om side kan du tilbringe en hel dag med å sjekke ut alt fra moderne romaner til klassikere, tegneserier og samleobjekter. Dette er nok et av de beste lokale tipsene i Seoul.

10. Alternativ plass LOOP

I over 20 år har Alternative Space LOOP sponset et non-profit galleri som gir et kreativt miljø for samtidskunst og kultur. Med en rekke utstillinger fra internasjonale eksperimentelle kunstnere som tar opp sosiale problemer med arbeidet sitt, akkompagnert av arrangementer som kunstnersamtaler, er dette enhver kunst-aficionados Seoul-drøm.

Ta et språkkurs i Seoul med EFLes mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på