Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First

10 filmer som vil inspirere deg til å utforske verden

Det finnes forskjellige typer film med reise som tema – de hvor hovedpersonen reiser fra A til B og lærer viktige ting på veien, og eventyrene hvor helten bare henger ut på et nytt og eksotisk sted. La oss fokusere på filmene hvor reisen er selve destinasjonen og se på filmene som vil inspirere deg til å pakke kofferten og utforske verden.

1. LOST IN TRANSLATION

Bill Murray, spiller en filmstjerne langt over sine glansdager, og Scarlett Johansson, som en ung kvinne som føler seg litt ensom – møtes i Tokyo. Alt kjas og mas i den store byen får masse plass i Sofia Coppolas filmperle, og du gjettet riktig, alle er litt «lost in translation» både bokstavelig og visuelt. Alt dette kommer med fantastisk musikk som er verdt å høre på selvom du ikke har sett filmen. La oss ikke glemme den ikoniske farvell scenen.

2. BEFORE SUNRISE

Dette er faktisk første del av en triologi og du vil definitivt se Before Sunset og Before Midnight også. Juliette Binoches og Ethan Hawkes karakterer møtes på et tog og blir enige om å dra til Wien sammen, og resten er historie. Triologien tar plass over flere tiår i forskjellige land – det er en perfekt film om livets reise og det evige spørsmålet om det finnes en sjelevenn der ute.

3. INTO THE WILD

Basert på en sann historie og en utmerket bok, viser Into the Wild hva som kan skje når trangen til å reise går over styr: filmen følger Chris McCandless som forlater alt og alle for å haike til Alaska og bo i villmarken. Jeg vil ikke røpe for mye, men McCandless, spillt av Emile Hirsch er like vill og gal som du forventer – og selvom eventyret ikke alltid er like romantisk som det høres ut som, kan hovedpersonen lære oss en ting eller to om det å følge våre drømmer.

4. THE MOTORCYCLE DIARIES

Enda en film basert på ekte hendelser: Ernesto “Che” Guevara (jepp!) og hans venn Alberto Granado reiser gjennom Sør Amerika på en motorsykkel. Filmen er et visuelt mesterverk og full av dramatiske hendelser og vakre øyeblikk som tar pusten fra deg. Historien var virkelig med på å endre livet til de to eventyrerne og det er med sikkerhet å si at denne ene reisen var med på å skape historie.

5. THE WAY

Martin Sheen’s karakter Tom, prøver å komme over tapet av sin sønn ved å dra på en pilgrimsreise på El Camino de Santiago: I begynnelsen reiser Tom til Spania for å hente sin sønns levninger, men etterhvert bestemmer han seg for å gå den spirituelle stien på egenhånd. The Way tar oss med på en reise gjennom et vakkert landskap og viser oss det å takle tema vi alle kjenner så godt – fra tragiske tap til uventede vennskap og søken etter hva som er viktig i livet.

6. UP

En film om en gammel mann, et flyvende hus og en snakkende hund er kanskje ikke det første som kommer opp når man tenker på reisefilmer. Men, Pixars Up viser oss på en sjarmerende måte at det å ha mot til å følge drømmene sine også kan være animert. Up er en inspirerende fortelling om akkurat det – å gjøre dine drømmer om å reise til virkelighet, uansett hvor gammel du er.

7. WILD

Det å gå tur ser ut til å være en god måte å komme over tragiske livshendelser på: denne gangen følger vi Reese Witherspoons Cheryl Strayed på en 32 mil lang sti langs Pacific Crest. Filmen er basert på en bok skrevet av Strayed selv, som mer eller mindre bestemte seg helt spontant for å dra på livets eventyr. Vi følger henne i over 90 dager og over 170 mil imens hun prøver å slå alle odds mot henne – med ingen tidligere erfaring og en gigantisk ryggsekk inkludert – prøver hun å få livet tilbake på rett spor.

8. A MAP FOR SATURDAY

Advarsel: denne filmen får deg til å ville avslutte hva enn du gjør og dra ut på backpacking rundt jorden. Det er mennesker som alltid snakker om å reise, og det er mennesker som reiser – og ikke bare for en uke eller to, men i måneder , til og med år. Denne dokumentaren portretterer langsiktige eventyrere og mennesker som reiser alene og kun eier det de har i ryggsekken, styrt av deres ustoppelige reiselyst.

9. L’AUBERGE ESPAGNOLE (THE SPANISH APARTMENT)

Hvis du tenker på å studere utenlands – det kan vi hjelpe deg med – er dette filmen for deg. Xavier, er en fransk fyr som flytter til Barcelona for å lære spansk. Han deler leilighet med seks mennesker fra over alt i Europa. L’auberge Espagnole viser oss på den mest underholdende måten, hvordan vennskap overvinner språkbarrierer og hvordan et år utenlands kan forandre resten av ditt liv (Amen for det!)

10. THE DARJEELING LIMITED

Etter deres fars død, reiser tre brødre til India via tog. De har mye bagasje, så gjør deg klar for å lære en livs (og familie) lekse eller to, imens du nyter synet av vakkert landskap. Som en hver annen Wes Anderson film, er The Darjeeling Limited full av unike karakterer og sjarmerende rarhet.

Reis med EFLær mer

Del denne artikkelen

Nyeste artikler fra Reise

De 10 beste vinterbyene i verden