GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

10 gode grunner for å elske Cambridge

10 gode grunner for å elske Cambridge

Cambridge er kjent for sitt legendariske universitet, og er en av de mest berømte byene i England. Med grønne områder og vakre gamle bygninger så langt øyet kan se, er det et populært feriested for briter og turister. Den sjarmerende byen kan ha et rykte for å være et litt roligere reisemål, men byen vet hvordan å sjarmere alle med sin vakre natur og skjulte perler.

Bli med på en tur rundt Cambridges beste steder og oppdag ti av de mange grunnene til å elske denne vakre byen.

1. Kultur


Det er få byer som er innredet så britisk som Cambridge. Siden byen er hjemmet til et av verdens mest berømte universiteter, er det definitivt en vinner når det gjelder britisk kultur. Med bemerkelsesverdige bygninger som går tilbake hundrevis av år, ser du et lite stykke britisk tradisjon på hvert hjørne. Uansett om du velger å vandre i naturen og beundre de gamle høyskolene eller ta en kopp te, vil Cambridge ikke la deg reise hjem uten få få med deg en stor dose kultur.

2. Punting


River Cam er utvilsomt den mest rolige og vakreste delen av byen. Den består av stor plass du kan få oppleve piknikk på ekte britisk vis (det blir ekstra deilig med et glass vin). En populær aktivitet er punting, dette innebærer å sitte i en lav båt og la en person stå oppreist bak og styrke båten ved hjelp av en åre. Gå rundt elven på tur, eller lei en båt uansett hva du velger har du en fantastisk mulighet til å se det vakre landskapet rundt deg.

3. Språk


Historisk består aksangen bestående av en blanding av East Anglian English og Queenæs English, er den “trandisjonelle” Cambridge aksangen assosiert til hva man ville forvente å høre på Downton Abbey. Mens tilstrømningen av studenter betyr at “standard” aksent har spredt seg og forandret seg gjennom årene, er Cambridge fortsatt en av de beste stedene hvis du vil lære den erke-britiske engelsken.

4. Museer

Gitt sin faglige kontekst, er det ikke overraskende at Cambridge er hjemsted for mange historiske museer. Gå til Museet for arkeologi og antropologi for å se en samling gjenstander som strekker seg over nesten to millioner år, eller besøk Whipple Museum for en dose vitenskapelig input. Ikke glem å besøke de mest berømte av dem alle, Fitzwilliam Museum, hjemmet til en imponerende samling av historisk kunst.

5. Universitetet

Du kan ikke snakke om grunner til å elske Cambridge uten å gi æren til det legendariske universitetet. Grunnlagt i 1209, har universitetet blitt rangert blant topp to universitetene av de beste i Storbritannia (ved siden av Oxford). De tidligere sutdentene inkluderer legendariske navn og ansikter som Stephen Hawking, Charles Darwin og Isaac Newton. Skuespillerne Sascha Baron Cohen, Emma Thompson og Tom Hiddleston er noen av de nyere kandidatene. Personer assosiert med Cambridge University har også vunnet totalt 89 Nobelpriser som spenner over alle seks disipliner – ikke dårlig.

6. Markedsplassen


Ingen tur til Cambridge er komplett uten et kort stopp på Market Square. Med leverandører fra området som selger lokale råvarer og ferskt tilberedt mat, er det et flott sted å ta en matbit mens ute og om. Foruten deilige måltider og snacks, er det mange andre ting du kan kjøpe. Gå en spasertur gjennom markedet og se i de forskjellige bodene som selger alt fra kunst og klær til sykler og planter.

7. foodPark


Hvis gatemat er din greie, så hold øye med foodPark websiden for å se hvor og hvem som kommer den dagen. Med et regelmessig rotert utvalg av foodPark-leverandører, er det stadig noe nytt på tilbud. Smak retter fra hele verden på ukentlige lunsjmarkeder (og pop-up nattmarkeder) og behandle smaksløkene dine med en fantastisk opplevelse.

8. Sykling

Cambridge regnes som en sykkelby. Gitt at en stor del av befolkningen består av studenter, som bare kan få parkering under spesielle forhold, derfor er sykler et av de mest populære transportmiddelene. Cambridge er en tilrettelagt by for sykling, og som et resultat er byen ikke så fylt av biler og trafikk som andre steder i Storbritannia. Vi tar av oss hatten for Cambridges  forpliktelse til miljøet.

9. Cambridge Botanic Garden


Cambridge University Botanic Garden dekker rundt 40 hektar land og er hjemmet til blomster og planter fra hele verden. Grunnlagt i 1762, består området av ulike hager og drivhus. Fargene i hagen er veldig Insta-Friendly, og et fantastisk sted for å ta en piknik en ettermiddag på de varmere dagene.

10. Utendørs arrangementer


For å møte kravene til byens unge beboere, er Cambridge tilrettelagt for utendørs eventer og arrangementer. Har du noen gang vært på utekino? Utekino på Meadows er en mulighet for folk å komme sammen og se filmer mens de sitter på gresset på de fine varme kveldene. The Big Weekend består av en rekke aktiviteter som trekker tusenvis av mennesker til byen hvert år. Fra komediefestivaler til glitrende fyrverkeri viser Cambridge seg alltid fra sin beste side.

Ønsker du å ta et engelskkurs i Cambridge?

Med EF Språkkurs kan du studere fra 2 uker og opptil et år i den fantastiske universitetsbyen, les mer her..

Les mer om universitetet i CambrigeLes mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på