GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Den ultimate sommerguiden til New York

Den ultimate sommerguiden til New York

De kaller det 'byen som aldri sover', og med en endeløs liste over ting å finne på, restauranter å prøve, parker å sitte i og arrangementer å delta på, kunne du virkelig ha tilbragt hele sommeren din i New York City uten å hvile. For å passe på at du ikke sliter deg selv ut, har vi plukket ut noen av favorittingene våre å gjøre i New York om sommeren.

1. Handle på et loppemarked

For en autentisk New York shoppingopplevelse bør du dra til et loppemarked. Du kommer til å finne en eklektisk blanding av ting til salgs, fra klær, plater og kunst til antikviteter, håndverk og smykker. Tingene kommer til å være vintage, håndlaget eller allerede-elsket, så du finner garantert noe rart, vakkert og fullstendig unikt. På Upper West Side er Grand Bazaar NYC en av de eldste, største og mest kjente loppemarkedene, med over 100 lokale utselgere.

Chelsea Flea Market, oppe i helgene, er perfekt for vintage goder, og Nolita Market i SoHo passer seg bra om du handler på budsjett. Når du har shoppet, kan du dra videre til Bronx Night Market i Fordham Plaza. På lørdagskvelder har dette episke markedet live-musikk og utrolig street food.

2. Dra på et arrangement i parken

New Yorks parker er langt mer enn bare grønne områder å slappe av i, og mange av dem transformeres til spillesteder hver sommer. Teaterelskere, dere kan snu ryggen til Broadway en kveld og dra til Central Park for å se en gratis Shakespeare-opptreden i parken.

De varme sommerkveldene er også perfekte for å se en film utendørs, og jevnlige visninger finner sted over hele byen. Pakk en piknik og et pledd og dra til en av de gratis filmkveldene ved Brooklyn Bridge Park og Bryant Park i Midtown Manhattan fra juni til august.

3. Spaser rundt i et museum

New York har museer i verdensklasse, som dekker alt fra kunst og mote til historie og vitenskap. På dagger der sommerheten og luftfuktigheten blir for mye, kan du ikke slå et museum; kultur og air-condition! Å gå opp de ikoniske trappene foran the Metropolitan Museum of Art (også kjent som 'the Met') er en nødvendighet. Disse trappene - gjort kjent gjennom den årlige Met Gala der kjendiser rocker ville antrekk - leder til en stor hall og imponerende utstillinger som viser kunstverk fra hele verden.

Smithsonian Design Museum hyller alt som er, vel, 'design', og National Museum of the American Indian New York er et godt sted å begynne å lære om historiene og kulturene i USAs 12,000 urfolk-grupper. Å, og det er forresten til og med et museum for iskrem. Ja, bare hyggelig.

New York Metropolitan Museum of Art

4. Dra på en festival

NYC har en stor variasjon av festivaler, fra lokale kvartalfester (arrangementer som stenger ned flere gater for dansing og musikk) til internasjonale arrangementer med livemusikk, som kan underholde deg gjennom hele sommeren. Episke scener som Forest Hills Stadium og The Rooftop at Pier 17 ved Seaport (som gir utrolige utsikter over skylinen) arrangerer en rekke konserter som varer hele sommeren, og Governors Ball og SummerStage festivalene burde være hovedpunktene på kalenderen din.

For å oppleve en New York 'kvartalfest' bør du dra til det årlige Bushwick Collective Block Party i Brooklyn, som avholdes i juni. Det er en gratis og kaotisk feiring hvor gatekunstnere maler imponerende veggmalerier på bygningene i nabolaget, og det er en fantastisk atmosfære med live-musikk og food trucks.

5. Dra på stranda

Dette overrasker deg kanskje, men det er faktisk ganske enkelt å tilbringe en dag på stranda når du bor i New York. I Brooklyn er den brede og sandfulle Coney Island Beach veldig populær, med volleyball-baner, en brygge og et karneval. Brighton Beach ligger like ved siden av, og er litt mer stille.

Vakre Orchard Beach er Bronxs eneste strand, og tilbyr svømming i le i en vid bukt, med en park full av trær bak stranda for piknik i skyggen. I Queens er Rockaway Beach det perfekte stedet for å surfe. På Staten Island har store South Beach fantastisk utsikt over Verrazano Bridge, mens vakre Wolfe`s Pond Beach er et mye mindre og mer ukjent sted.

New York Coney Island Beach

6. Utforsk New York State

Byen er kjempekul så klart, men det varierte og vakre landskapet rundt i New York State bør ikke gås glipp av. Dra til Long Island (en 30-minutters togtur fra Manhattan) for sandfulle strender, fredelige vingårder og fremtredende lilla lavender-åkre.

Mohonk Preserve ligger en to-timers kjøretur fra byen og er perfekt for natur-elskere, med 8,000 mål med skoger, fjell og elver som bare trygler om å gås tur i. Eller, du kan hoppe på det korte toget fra Manhattan for å tilbringe helgen i fredelige Cold Spring, om du håper på et supert sted å hvile og lade batteriene. Denne byen er hjem til historiske bygninger og ligger ved siden av både Hudson Highlands State Park og Hudson River.

Tilbring en sommer i 'the Big Apple'Utforsk New York
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Snakker du flytende? Test dine språkkunnskaper med vår hurtige test

Les mer