GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

10 grunner for at å reise er det beste for deg

10 grunner for at å reise er det beste for deg

Her er 10 gode grunner for å reise, hver eneste grunn er en god nok grunn til at du bør sette i gang å booke din neste reise!

1. Å reise er å oppdage

Mennesker; Vi er en mangfoldig gjeng, som bor på et hver hjørne av kloden. Vi har alle vokst opp i en kultur med ulike tradisjoner, både nasjonale og lokale skalaer. Når man flytter til et nytt land eller er ute å reiser, vil man oppdate nye kulturer, lære om andres religioner og høre fascinerende historier fra forskjellige miljøer og lokalbefolkninger.

2. Å reise er å utforske

Gå til toppen av fjellet for å nyte en magisk utsikt, eller gå gjennom svingete brosteinsbelagte gater på jakt etter den beste kaffen; oppdag unik arkitektur og gamle kirker. Hvert enkelt sted du reiser til, vil det være noe unikt ved og bare venter på å bli utforsket – noe som betyr at det alltid finnes en hel rekke forskjellige minner som bare venter på å oppdaget.

3. Å reise er følelser

På et tidspunkt under reisene dine vil du sannsynligvis føle deg spent, engstelig, føle på hjemlengsel og føle på en lykkefølelse. Gjennom oppturer og nedturer kan reisen være en følelsesmessig berg-og dalbane. Men når du har kommet deg igjennom en reise, vil du kjenne på en enorm glede av å besøke en ny by eller et område for første gang. Du vil savne denne følelsen, og denne følelsen gjør at du vil reise mer og mer.

4. Under reisen blir man mer selvstendig

Når man reiser på egenhånd, vil man bli mer selvstendig. Alt fra å fly, finne kollektivtransport som vil ta deg fra A til B, vil gi deg en følelse av at du behersker det meste på egenhånd. Av dette blir man sterkere og mer selvsikker.

5. Å reise er networking

Å bygge relasjoner med andre reisende er en fantastisk opplevelse. Dersom du studere utenlands vil klassekamerater og vertsfamilier berike ditt nettverk. Hopp ut i det, bli kjent med menneskene rundt deg, du vet aldri hvilke muligheter det vil føre til i ettertid. (Pluss å få ti gode venner rundt om i verden, gir deg ti gode grunner til å reise i fremtiden).

6. Å reise er forståelse

Når du spiser tapas med lokalbefolkningen i Barcelona, hjelper til med å beskytte skilpadder på strendene i Costa Rica eller bor en måned i New York, blir du en del av en spesiell klubb av mennesker som ser på verden annerledes. Du har opplevd ting utenfor hjembyen din, og du har sett at hvert land og kultur er unik. Du forstår at det er forskjellene mellom liv som gjør oss interessante, men latteren, historiene og verdiene vi deler, minner oss om at vi faktisk er ganske like likevel.

7. Å reise er å studere

Å studere utenlands er en fantastisk måte å reise på. Kombinere din reise med utdanning, enten om det er å ta en utdannelse eller for å lære et nytt språk. Men uansett om du velger å studere eller ikke, blir man opplyst og kjent med lokalbefolkningen ved å være på ferie. Dette er også kunnskap!

8. Å reise er kommunikasjon

All forskning tilsier at dersom du vil lære et nytt språk er den beste måten å praktisere språket daglig. Du er vant til å snakke på ditt morsmål, selvfølgelig, men å reise utenlands betyr at du lærer å kommunisere. Dersom du glemmer noen ord, vil du bruke hender, ansiktsuttrykk for å forklare deg selv – dette er kommunikasjon.

9. Å reise er utfordrende

Det kan være skremmende hvis du ikke har reist ofte før, eller hvis du søker deg til en del av verden du aldri har besøkt. Men dette er faktisk det som gjør at det er mer givende å reise. Sett deg selv et mål for reisen, kanskje for å danse tango i Buenos Aires eller ta bilder i “Cherry Blossom season” i Tokyo, og gjør din egen research og realiser dine planer.

10. Å reise er å lære

Å reise er en fantastisk måte å lære mer om deg selv, og å bo i utlandet har vist å skape en sterkere og sunnere følelse av selvtillit. Ofte når en er på reise møter man mennesker med spørsmålene “Hvem er du?” og “Hva vil du gjøre med livet ditt?” og ved å besvare disse spørsmålene vil du hjelpe deg selv og forme din fremtid.

Opplev verden med ossLes mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Utforsk verden og lær et nytt språk i utlandet

Les mer