Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Meny

10 grunner til å elske Tokyo

10 grunner til å elske Tokyo

En by som ingen andre, det eldste av det eldste og det nyeste av det nye kolliderer i Tokyo. Eldgamle Shinto-helligdommer vegg i vegg med nye skyskrapere. Reklameskjermer med den nyeste teknologien og moten ser ned på de stille hagene fylt av kirsebærtrær. Det er så mye å elske ved denne byen, så vi har samlet våre topp 10 grunner til å elske Tokyo.

1. Maten

Fra verdenskjente restauranter som viser kulinariske talenter fra noen av verdens beste kokker, til restauranter drevet av flere generasjoner fra samme familie. Du kan få servert tradisjonell mat og street food som lukter så godt at det er umulig å ikke smake. Du kan spise japanske spesialiteter som fersk sushi, tempura og soba nudler, eller smake på fusion eller mat fra de internasjonale restaurantene.

2. Kultur

Med historiske steder som feirer Japans arv, og kjente museer samt utallige teaterforestillinger, kunstutstillinger og konserter – kulturelskere vil aldri gå lei av Tokyo. I mars hvert år eksploderer kirsebærtrærne i parken i full blomst med rosa blomster. Disse blomstene, også kjent som sakura, har lenge representert den vakre naturen av menneskelivet.

3. Stilen

Uansett hva din stil er, å uttrykke seg gjennom klær er en stor ting i Tokyo. Harajuku, det kjente shoppingområdet, er hjemmet til utrolig cosplay-butikker, ungdomsbutikker og bruktbutikker. Folk fra Tokyo er kjent for motekunnskaper og hvor stilig de ser ut: Bare en gåtur gjennom byen kan gi deg all inspirasjon du noen gang kan trenge.

4. Hjemmet til alt ‘nytt’

Tokyo er samlingstedet for teknologi og innovasjon. Tett pakket med lys (tenk neonlys så sterke og reklameskjermer så store at Times Square ser kjedelig ut), er det et av de lyseste stedene på jord, sett fra verdensrommet! Beundre alle teknologiske nyheter, som oppvarmede toalettseter, shop de siste elektroniske duppedingsene eller gå ombord på et av de superraske togene til en annen japansk by. Her er det lett å føle at man lever i fremtiden!

Tokyo

5. .. og til det ‘gamle’

Deler av Tokyo er hypermoderne, men byen har også en lang historie. Uansett hvor du går er du aldri langt unna en vakker Jinja, et tempel eller en hellig hage. Meiji-helligdommen er rett utenfor Harajuku, og Hie- og Nezu-helligdommene har begge en trapp med røde toriiporter som ved Kyotos berømte Fushimi Inari Taisha-helligdommen (så pakk kamera). Ikke glem å leve som en lokal og bruke ettermiddagen på å utforske restauranter og barer i Nonbei Yokocho, en nydelig gate med papirlanterner.

6. Mount Fuji

Det høyeste fjellet i Japan, og en av byens tre hellige topper. Mount Fuji kan sees fra byen på en klar dag og nær nok til at du kan besøke når du er i Tokyo. Ta toget til nærmeste stasjon og gå til toppen for en fantastisk utsikt over Tokyo og innsjøene som omgir det vulkanske fjellet.

7. Galskapen selv

Selv om japansk kultur er veldig tradisjonell, skyver Tokyo grensene med kreativiteten sin. Med andre ord, byen er full av rare ting man kan se, gjøre og oppleve. Leter du etter et sted å sove? Her er nøklene til ditt lille ‘kapsel’ hotellrom. Trenger du en paraply, hermetiske grønnsaker eller gjærete soyabønner? Kom her: En av Tokyos uvanlige salgsautomater har alt du trenger. Vil du ha et uforglemmelig måltid? Du kan aldri glemme den gangen du spiste i en robotrestaurant.

8. Språket

Japan er hjemmet til 125 millioner japansktalende personer, noe som gjør Tokyo til et perfekt sted å lære språket. Den levende byen tiltrekker seg turister, studenter og profesjonelle fra hele verden, så det er også et fint sted for å møte nye mennesker og teste språkkunnskapene dine.

9. Slalåm og snowboarding

Japans snøfylte vintre og mange fjell gir noen fantastiske muligheter for å stå på slalåm og snowboard gjennom vintermånedene. Det finnes flere hoteller, inkludert Shiga Kogen og Hakuba som begge arrangerte vinter-OL i 1998, bare få timer fra Tokyo.

10. Onsen

Hvis du reiser ut av Tokyo en dag, dra til en Onsen-by. Japan ligger på grunnfjell med vulkansk og geotermisk aktivitet, og er hjemmet til tusenvis av naturlige varme kilder. Disse varme kildene, kalt Onsen, er det perfekte stedet for å slappe av og la det mineralrike vannet gjøre underverker for hode, kropp og sjel. Oh, sånn at du vet det; det er forventet at man bader naken. Men menn og kvinner er i hver sine basseng.

Vil du studere japansk i Tokyo?Les mer her..

Del denne artikkelen

Nyeste artikler fra Kultur