GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

10 grunner til at Dubai burde være på din bucketlist

10 grunner til at Dubai burde være på din bucketlist

Som et arabisk ordtak sier, “De som bor ser, men de som reiser ser mer”. Reiser er en øyeåpner. Du smaker nye smaker, blir involvert i nye erfaringer, møter nye mennesker, får nye perspektiver og samt går nye minner. Jeg har selv vært i nesten 50 land og tror at De forente arabiske emirater er definitivt noe å inkludere i din bucketlist, spesielt Dubai. Her er 10 grunner til at Dubai burde være på reiselisten din.

1. Desert Safari

Føl deg som Cardi B i hennes musikkvideo “Bodak Yellow” som ble filmet i Dubai på en ørkensafari. Dersom du drar dit, vil du høre om ørkenen og dens betyning i Emirat kulturen fra en personlig guide i aircondition 4×4. Stol på meg på dette med aircondition er avgjørende. Du vil da bli ønsket velkommen i en Bedouin-style, som passer for kaffe og dater, og ta en tur på sanddynene. Du vil senere ta en rolig kameltur og avslutte dagen med grillmat mens du blir underholdt av magedanser og hvirvlende dervishes. Vi kan trygt si at Dubai er full av kultur.

2. Pier 7

Jeg anbefaler å gå her om natten. Å være omgitt av alle de høye, opplyste bygningene er en magisk følelse. Når du spaserer langs promenaden, sjekk ut butikkene og de morsomme restaurantene. Hvis libanesisk er din greie, så dra definitivt på middag på Abd el Wahab. Du kan takke meg senere.

3. Burj Khalifa

Burj Khalifa ligger på over 828 meter og er verdens høyeste bygning. Det er ikke bare en utrolig arkitektur og fantastisk kunstverk, men det er også påtegnet bevis på hvordan Dubai forvandlet seg fra et regionalt sentrum til en global på 30år. Du kan også kjøpe billetter for å komme deg til toppen.

4. Ski Dubai

Nå som du vet om Burj Khalifa, kan du forstå at Dubai handler om “den største.” Ski Dubai er verdens tredje største innendørs skibakke og den første som åpnet i Midtøsten. Så ikke bare kan du fortelle folk at du har skilt i ørkenen, men de har også pingviner som du kan komme få på veldig nært hold. Det er i utgangspunktet et winter wonderland midt i en varm ørken.

5. Dubai Mall

Målt i areal er Dubai Mall det største kjøpesenteret i verden. Det er mange butikker som lett kan gjøre lommeboken litt lettere. Ikke gå glipp av balkongen med Burj Khalifa fra Apple Store. Også, som en pause fra shopping, er The Dubai Aquarium & Underwater Zoo også her. Ta deg tid til å beundre over 300 typer dyr og havfruer … ja, havfruer.

6. Dubai Spice Souk

Også kjent som Old Souk, Dubai Spice Souk er et tradisjonelt marked som bringer deg tilbake et par århundrer. Ligger i Deira, østlige Dubai, og er det det perfekte stedet å kjøpe både krydder og gull (hvis du er den typen).

7. Kite Beach

Hvis navnet ikke sier deg alt, er denne stranden kjent for å tiltrekke seg kite surfere fra hele verden. Med sportsaktiviteter, soling, svømming, matbiler og kafeer, er det noe for alle. Siden UAE er et muslimsk land, faller helgen på fredager og lørdager, som er de travleste dagene for å gå til denne stranden, så planlegg deretter.

8. Madinat Jumeirah

Dette er en av mange 5-stjerners feriesteder i Dubai, og ble designet for å ligne en tradisjonell arabisk by. Siden dette er det største feriestedet i Emirat, anbefaler jeg at du bare går inn og ser deg rundt for å få en følelse av den fantastiske arkitekturen og nyt en deilig kaffe med fin utsikt.

9. Zaya Nurai Island

Selv om det ikke er i Dubai, er denne private øya et feriestedet bare noen timer unna med bil i Abu Dhabi og har blitt et av de nyeste stedene å gå for en weekendferie. Det er salonger, flotte restauranter, poolsides og masse mer. Bare husk at en natt kan koste nesten $ 1000.

10. Sheikh Zayed-moskeen

Jeg tar opp dette av tre grunner: 1. Det er igjen ikke i Dubai, men vi snakker allerede om Abu Dhabi. 2. Det er et sted som har blitt superkjent på Instagram, så du bør også få et bilde der. 3. Det er en av mine all-time favoritt moskeer. Dette er den største moskeen i landet og er et viktig sted for tilbedelse for fredagssammenkomst og Eid-bønner (den raske rasen i Ramadan). Moskeen er imponerende både innvendig og utvendig.

Ønsker du å lære arabisk og oppleve Dubai?Les mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Lær et av 10 språk og velg mellom 50 destinasjoner verden over

Les mer