GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

10 grunner til å elske Washington D.C.

10 grunner til å elske Washington D.C.

Når noen nevner Washington D.C., er dens politiske status ofte det første folk tenker på. Mens byens rike politiske historie er vevd inn i selve fiberen av sin vesen, er årsakene til å elske nasjonens hovedstad mangfoldig.

Hvis du har lett etter grunner for å besøke D.C., så har du kommet riktig! Her er ti av de aller beste grunnene til å elske Washington D.C.

1. Språket

Hvilken bedre måte å øve dine nyfødte engelskferdigheter enn med en god, gammel, sunn politisk debatt? Politikken er ikke overraskende i sentrum av Washington D.C.-universet, så de fleste har en form for mening om dagens situasjon. Du kan utvikle en klassisk amerikansk aksent sammen med noen seriøs politisk kunnskap.

2. Historie overalt

Washington D.C. har sett totalt 45 forskjellige presidenter som sammen med utallige historiske hendelser har formet det til byen den er i dag. Fra Martin Luther King Jr.s 1963 “I Have a Dream” -tale til president Obamas 2008-innvielse som den første svarte presidenten i USA, har byen satt scenen for viktige øyeblikk gjennom historien. Selv byens Metro Farecards holder et lite stykke historie; Introduksjonen av kinesiske pandas Hsing-Hsing og Ling-Ling til DC i 1972 er grunnen til at pandabildet pryder Metro-kortene i dag.

3. Beste av sesongene

Hvis du foretrekker destinasjoner som tilbyr et bredt spekter av sesongbasert vær, så kan Washington D.C. bare være byen for deg. D.C. er geografisk lokalisert midt i USA og har det beste av alle fire årstider. Vintertemperaturen vil gå så lav som -1ºC (30ºF), mens sommeren gir en mild 31ºC (87ºF). Det betyr at du kan rusle i snøen i Meridian Hill Park kom vinter og nippe til drinker på taket i baren på Perry’s Restaurant om sommeren.

4. Kultur, kultur, kultur

Fra Air and Space Museum til National Gallery of Art tilbyr Smithsonian Institution noen av byens mest ikoniske kulturelle hotspots. Enten du leter etter å finne de skjulte perler eller utforske alle de klassiske stedene, får du en jevn dose av amerikansk kultur når du researcher de mange høydepunktene i hjertet av byen.

5. Landemerker i massevis

Hvis du ønsker å se et landemerke eller ti, er D.C. stedet å være. Det hvite hus står høyt som et legendarisk symbol for Amerikas forente stater. Bygget i 1792, har den store bygningen 132 rom, 35 bad og seks etasjer, og absolutt gir en imponerende snap. For de som ønsker å oppsøke enda flere D.C.-perler, er Washington Monument, Thomas Jefferson-minnesmerket og US Capitol (for å nevne noen) også et besøk verdt.

6. National Mall

Flankert av mange av museene til Smithsonian Institution og hjemmet til et rettferdig antall ikoniske monumenter er National Mall. Gressletterparken dekker 59 hektar og er vanligvis travle med folk som får mest mulig ut av det åpne grønne rommet.

7. Dans natten (eller dagen) unna

Et knutepunkt for dans, Washington D.C. har lett tilgjengelige salsa-, swing- og magedansklasser og forestillinger rundt i byen og metroområdet. Enten du er en erfaren danser eller bare vil prøve noe nytt, har DC deg dekket!

8. Kirsebærblomstersesong

Når våren ruller rundt i Washington D.C., venter mange på den årlige blomstringen av kirsebærblomstretrærne. Etter at Japan sendte byens 3 012 kirsebærblomstrende trær som et tegn på vennskap i 1912, har D.C. opplevd kirsebærblomstersesongen i full kraft. Når trærne begynner å blomstre, drar mange til tidevannsbassenget og langs kysten av East Potomac Park for å se blomstene i hele vårens herlighet. Mindre klynger av trær kan imidlertid bli sett rundt i byen, så hold kameraet ditt klart.

9. City of Smarts

Ann Arbor, Michigan, Washington D.C. er en av de mest utdannede byene i USA. Med mange universiteter som tilbyr en og annen ledig forelesning i nærheten, er det alltid interessante mennesker å bli møtt og glitrende samtale å bli hatt.

10. Så ren som den kan være

Det er sjeldent at en by er opptatt og samtidig ha rengjøring så i fokus, men den amerikanske hovedstaden klarer på en eller annen måte å oppnå begge. Byens befolkning vokser med 79% hver arbeidsdag, mens folk pendler inn i byen for jobb. Vanligvis er byens grad av renslighet dyp når det gjelder offentlig transport, men selv med så mange mennesker som går inn og ut hver dag, er Washington D.C. metro system rent og pent. Ikke halvt dårlig, D.C.!

Du kan reise til Washington D.C. fra 2 uker opptil 1 år og lære engelsk les mer her..

Reis til D.C. og lær engelskLes mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Lær et av 12 språk og velg mellom 52 destinasjoner verden over

Les mer