GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

10 grunner til å ta en “smartferie”

10 grunner til å ta en “smartferie”

Er du ung i dagens arbeidsliv, vet du at arbeidet ikke stopper på kontoret. Mobiltelefonen fortsetter å ringe og e-postene fortsetter å strømme inn til langt på natten. Derfor er det viktig å vite hvordan du kobler fra og slapper av, men kanskje enda viktigere er å vite hvordan du gjør det på en smart måte. Ta deg en “smartferie” – en unik kombinasjon av ferie og studie.

En “smartferie” kombinerer et kortsiktig språkkurs ( 2-3 uker) med en avslappende ferie i en by du alltid har hatt lyst til å bli kjent med. Det gir deg den tiden du trenger, men gir deg også muligheten til å gjøre noe positivt for karrieren ved å forbedre dine ferdigheter og utvide horisonten.

Her er ti av mine beste grunner for at en “smartferie” er en god idé.

1. Avanser karrieren din

Å være en global statsborger som kan kommunisere med mennesker fra hele verden er avgjørende i vår globaliserte verden. Ved å forbedre dine språkkunnskaper, vil du få en bedre sjanse til å få en lønnsøkning hjemmefra.

2. Forbedre dine arbeidsutsikter

Hvis du ønsker å gjøre en internasjonal karriere, er det viktig å lære et annet språk: det kan åpne opp for muligheter i nye land og gi deg et bredere utvalg av jobber å søke på.

3. Boost ytelsen din

Hjernen vår er akkurat som en muskel, og arbeider i lang tid uten pauser. En ferie vil gi hjernen muligheten til å få hvilen den fortjener – og litt studier (og mye øvelse) vil sikre at du kommer hjem igjen og føler deg forynget og energisk.

4. Få tilbake kreativiteten

Ved å alltid gjøre de samme repeterende oppgavene om og om igjen i lang tid, kan føre til at kreativiteten får en knekk. Det er viktig å ta en pause og prøve å få nytt liv i kreativiteten igjen. Hva er vell mer inspirerende enn å ta pausen i en ny by med masse spennende inntrykk.

5. Forbedre din fysiske og psykiske helse

Ta noen dager og ta deg tid til å lade batteriene som har blitt slitt av for lite søvn og for mye arbeid. Din mentale og fysiske helse vil takke deg.

6. Senk sjansene for utbrenthet

Vi har alle sett det – den utmattede, overveldede medarbeideren eller vennen som bare måtte ta en pause. Unngå å bli utbrent er like enkelt som å ta litt tid og lade opp batteriene i en spennende ny by eller på en fantastisk strand.

7. Skarpt sinn

Å lære et språk kan faktisk forbedre minnet og konsentrasjonen din, samt redusere risikoen for Alzheimers.

8. Få nye kontakter

Enten det er i klassen eller over et glass vin – vil du bli kjent med likesinnede fagfolk fra hele verden og få masse nye kontakter og venner.

9. Opplev en ny kultur

Å oppleve en ny måte å leve på og tilpasse seg til omgivelsene øker toleransen og åpenheten vår. Det vil også gjøre deg til en bedre kommunikator og en bedre lagspiller.

10. Se verden

Ikke bare vil du kunne lære et nytt språk, få nye forbindelser og fordype deg i en ny kultur, men du vil også oppdage en ny by eller stranddestinasjon, og få et nytt stempel til passet ditt.

Reis med EF idag!Les mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Lær et av 10 språk og velg mellom 50 destinasjoner verden over

Les mer